[96-02]Colt CJ0 - Jak łapie wam sprzegło?
e-gen - 05-02-2007, 13:09
Moja teoria jest taka, że im później "sprzęgło łapie" tym lepiej dla skrzyni. Dlaczego?
ano dlatego że przy wysprzęglaniu, moment rozłączenia skrzyni nastąpi ciut szybciej aniżeli gdyby działo się to tuż nad podłogą - czyli dajemy więcej czasu synchronizatorom.
BTW
przy hydraulicznym sprzęgle można regulować " branie sprzęgła"
Anonymous - 05-02-2007, 13:25
im pózniej łapie tym bardziej jest wyslizgane
Anonymous - 05-02-2007, 18:06
Ja mam ca0 1.6 glxi i pozno lapie sprzeglo ale jest gorszy problem przy zmianie biegow na wyzsze jest takie szarpniecie jak przytrzymam troszke gazu przy zmianie to jest ok ale jak nie to jest takie szarpniecie i lekkie przychamowanie auta wy tez tak macie czy znowu musze sie do warsztatu udac aha i da sie w moim modelu regulowac to jak szybko lapie sprzeglo a jezeli tak to jak??
Hugo - 05-02-2007, 18:26
e-gen napisał/a: | Moja teoria jest taka, że im później "sprzęgło łapie" tym lepiej dla skrzyni | Może i masz rację, lepiej dla skrzyni, ale napewno gorzej dla sprzęgła, ponieważ faken napisał/a: | im pózniej łapie tym bardziej jest wyslizgane |
Anonymous - 06-02-2007, 13:46
Właśnie mi też zwróciło uwagę pożne branie sprzęgła myślę ze ponad połowa jest?
Pytanie, czy sprzęgło już mówi papa
Ciągnie ładnie, jadę pod górkę 70-80 na 5 biegu nadal ciągnie- nie traci prędkości?
Może tak ma być?
HM ciekawe ile kosztuje set do wymiany sprzęgła? i czy są jakieś niespodzianki czy standard?
pozdr,
Krzyzak - 07-02-2007, 12:11
Hugo napisał/a: | e-gen napisał/a: | Moja teoria jest taka, że im później "sprzęgło łapie" tym lepiej dla skrzyni | Może i masz rację, lepiej dla skrzyni, ale napewno gorzej dla sprzęgła, ponieważ faken napisał/a: | im pózniej łapie tym bardziej jest wyslizgane |
|
Ja jeszcze dorzuce, ze branie wysoko jest niewygodne dla czlowieka - zakres pracy stopy na koncu brania sprzegla jest meczacy dla stopy wlasnie. Zeby to dobrze robic, to trzeba czesto oderwac noge od podlogi. Dlatego wszedzie ustawiam zgodnie z tym, co pisza w instrukcji - moment brania na 4 cm od podlogi.
Anonymous - 07-02-2007, 13:36
Tylko czy można to ustawić -hydrauliczne sprzęgło?
Krzyzak - 07-02-2007, 13:40
Bastek napisał/a: | Tylko czy można to ustawić -hydrauliczne sprzęgło? |
tylko takie ustawiam, na linkach sie nie znam
Anonymous - 07-02-2007, 13:45
A ja się wogóle nie znam
[ Dodano: 07-02-2007, 13:46 ]
najlepiej jak bys sam sie przejechał i zobaczył moze kiedyś?
Krzyzak - 07-02-2007, 14:36
umow sie przez PW, przyjedz, obadamy - przyszly tydzien najlepiej
Anonymous - 07-02-2007, 17:42
Mnie też łapie wysoko - ale przyzwyczaiłem się i jest git
zdzislavo napisał/a: | Ja mam ca0 1.6 glxi i pozno lapie sprzeglo ale jest gorszy problem przy zmianie biegow na wyzsze jest takie szarpniecie jak przytrzymam troszke gazu przy zmianie to jest ok ale jak nie to jest takie szarpniecie i lekkie przychamowanie auta wy tez tak macie czy znowu musze sie do warsztatu udac aha i da sie w moim modelu regulowac to jak szybko lapie sprzeglo a jezeli tak to jak?? |
Hmmm, sprzęgło u mnie też jest bardzo czułe i większość zmien biegów okupiona jest lekkim szarpnięciem. Myślę, że to urok tego modelu.
wojtas20 - 27-03-2008, 15:18
mam jak wyżej ... łapie jak to w coltach mam CJ0 1.3 1997 i chyba hydrauliczne sprzęgło..dlatego regulowanie jest dość trudne, ale można się przyzwyczaić do takiej jazdy.
Anonymous - 27-03-2008, 21:51
a mi łapie tak normalnie... na dole... i nic mi nie szarpie przy zmianie biegów
Anonymous - 04-04-2008, 23:32
Właśnie kupiłem Colta CJO 99' i pierwsze wrażenie... sprzęgło do naprawy Ale poszukałem i proszę widzę, że to raczej często spotykane, sprzęgło poza tym, że łapie wysoko ( 3/4 wysokości ) działa ok.
Pozdrawiam
Anonymous - 04-04-2008, 23:47
Ja mam CA0 i u mnie sprzeglo tez lapie wysoko. Jest mozliwosc ustawienia hydraulicznego?? Jak tak to jak to zrobic bo wolalbym jakby troche nizej lapalo.
|
|
|