[96-02]Colt CJ0 - Problem z Miśkiem
Dylan - 29-03-2012, 00:12
Miroslaw1305 napisał/a: | coś mi się nie chce wierzyć w tą diagnostykę komputerową w tych warsztatach .Do naszych roczników nie spotkałem się z oprogramowaniem komputera do diagnostyki .Posiadają tylko serwisy mitsubishi.Morze czas i pora podjechać do serwisu i zapłacić za diagnozę komputerową . |
popieram do mojego nikt nie mogl sie podpiac wawie nawet wchodzac przez honda civic dopiero diagnoza kompa w servisie Mitsubisi dalo 100% pewnosc:) oczywiscie tylko diagnoza bo naprawa jej kosztowac miala 800zl walniety czujnik polozenia walka rozrzadu a ja zamienik nowy kupilem za 180zl i sam go wymienilem bez problemu:) takze jak cos to proponuje taka diagnoze koszt tej diagnozy 120zl jesli dobrze pamietam.
mani4c - 30-03-2012, 08:43
Hugo napisał/a: | menchir napisał/a: | którą w razie czego lepiej wymienić? | Tą przed. Ta za katalizatorem tylko koryguje dawkę paliwa. |
Chłopaki, co Wy w ogóle piszecie. CJ0 nie ma 2 sond, tylko JEDNĄ JEDYNĄ przed katalizatorem... Jak czegoś nie wiecie, to proszę, nie wprowadzajcie ludzi w błąd.
k777 - 30-03-2012, 09:35
mani4c napisał/a: | Hugo napisał/a: | menchir napisał/a: | którą w razie czego lepiej wymienić? | Tą przed. Ta za katalizatorem tylko koryguje dawkę paliwa. |
Chłopaki, co Wy w ogóle piszecie. CJ0 nie ma 2 sond, tylko JEDNĄ JEDYNĄ przed katalizatorem... Jak czegoś nie wiecie, to proszę, nie wprowadzajcie ludzi w błąd. |
Nie masz racji. na 100% są dwie sondy. jedna w kolektorze (widoczna po otwarciu maski), druga za katalizatorem w rurze wydechowej(trudno widoczna, najlepiej położyć się pod autem, żeby ją zobaczyć). Wiem bo mi akurat ta druga padła i wymieniałem:) dodam jeszcze że mam CJ0 z 2003 roku, może we wcześniejszych jest inaczej-tego nie wiem
Marcin-Krak - 30-03-2012, 15:17
mani4c, wpisz sobie w szukajce sonda i popatrz do kilku tematów.
Aż tylu użytkowników i mechaników się myli ?
mani4c - 30-03-2012, 19:58
Marcin-Krak napisał/a: | mani4c, wpisz sobie w szukajce sonda i popatrz do kilku tematów.
Aż tylu użytkowników i mechaników się myli ? |
Tak. Mam już 2-gą CJ0 i zawsze była tylko JEDNA sonda. Nie ma innej możliwości.
Jedyna dopuszczalna opcja, to Colty produkowane od drugiej połowy 2000 do 2003 r.
Calli - 31-03-2012, 20:24
Witam.Ja mam CJO z 98roku i mam dwie sondy.Przed katem i za.Kolega ma dokładnie tak samo.Wychodzi na to,że to Ty się mylisz
ludinho1 - 07-04-2012, 20:54 Temat postu: Re: Problem z Miśkiem kolego przeczytaj swojego pierwszego posta. napisałeś wyrażnie że wcześniej palił ci 8-9litrów a póżniej pojawił się problem bo pali ci 40litrów na 320-350km. przecierz to dokładnie tyle samo
Otóż przed zimą zaczął mi gasnąć, gubić obroty, silnik się trząsł. Gdy tylko dostawał wilgoć wariował i spalał ok 11l/100km w mieście( wcześniej 8-9 ). Wymieniłem PWN, świece, aparat zapłonowy, silniczek krokowy, filtry, wyregulowałem zawory i....przestał wariować ale zaczął mi teraz palić tyle, że na 40l przejeżdżam 320-350km...
więc nie wiem czego tutaj dotyczą te poszukiwania skoro wcale spalanie koledze nie wzrosło. nikt nie przeczytał ze zrozumieniem i temat sobie popłynął hehe.
KaWu - 08-04-2012, 00:03
ludinho1 napisał/a: | kolego przeczytaj swojego pierwszego posta. napisałeś wyrażnie że wcześniej palił ci 8-9litrów a póżniej pojawił się problem bo pali ci 40litrów na 320-350km. przecierz to dokładnie tyle samo |
Jak dla mnie 8 - 9 litrow a 11,4 - 12,5 litrow to nie to samo.
ludinho1 - 08-04-2012, 09:32
uuupsss przepraszam za pomyłkę ale coś mi sie ubzdurało i nie w tym kierunku policzyłem
|
|
|