Forum ogólne - Nowy Mirage, narazie w Azji później może w Europie
maniax86 - 09-08-2012, 11:11 gzesiolek, w moim serwisie też mają mieszane odczucia po nowych modelach mitsu i sami są ciekawi nowego lancera.... ale jak mitsu ogłosiło w nowych generacjach nie będzie jak w obecnych.... że do każdego modelu przeszczepili jetfighter z lancera.... tylko ma być bardziej indywidualne podejście do każdego modelu..... i oby tak faktycznie było Uwex - 09-08-2012, 19:03 A ja mam obawy, że w filozofii firmy najważniejszym zostanie druga część tytułu tego artykułu, czyli : "Przede wszystkim oszczędność". I wcale nie mam na myśli małego spalania.maniax86 - 09-08-2012, 21:43 Uwex, kropką nad "i" w mitsu byłoby dostosowanie jakości wnętrza do standardów europejskich..... tylko tyle.... a może aż tyle... Dj Lexus - 10-01-2013, 01:04
Cytat:
W związku z kwestiami prawnymi, związanymi z prawami handlowymi do znaku “Mirage” w Europie, firma Mitsubishi Motors Corporation postanowiła swój nowy samochód Global Small nazwać Space Star.
maniax86 - 26-04-2013, 07:51 no zobaczymy na żywo jak to będzie wyglądac.... nowy outlander też lepiej wygląda na zywo niż na fotach Bizi78 - 26-04-2013, 07:59
maniax86 napisał/a:
nowy outlander też lepiej wygląda na zywo niż na fotach
Potwierdzam, chodź i tak bardziej mi się podoba OII .Kofi - 26-04-2013, 17:22 Szkoda, że Mitsubishi idzią tą drogą. Podobnie paskudny jest nowy outlander, a już całkiem ciekawie się zapowiadało stylistyką lancera i outlandera II.
Ten mirage wygląda jak poprzedni hiundai i20. Dla mnie paskudny.
Na małe auto miejskie wolałbym kupić renault clio niż tego miraga.
Ale pocieszam się faktem, że Mazda też poprzednio robiła nijakie auta i teraz się ogarnęli. Może Mitsubishi zrobi podobnie.krzychu - 27-04-2013, 09:41 Kurcze no co go widzę to rzucają mi się w oczy małe kółeczka. Jakie to mogą być 14 cali? A potem taki wysoki błotnik... Tak jakby nie mogli zrobić trochę większych...mkm - 27-04-2013, 15:50 165/65R14 dla najmniejszego silnika.Lucas123w - 27-04-2013, 16:15
mkm napisał/a:
165/65R14 dla najmniejszego silnika
Można na torowisku tramwajowym utknąć na takim wynalazku Trik - 27-04-2013, 21:01
Cytat:
165/65R14
Ale tanio można kupić opony "carvingowe" na zimę oczywiście nie do miasta.mjsystem - 28-04-2013, 08:29 Wszystkie europejskie marki "pompują swoje auta". Zobaczcie nowe Clio, Corsę, Fiestę, itp... A Mitsu poszło w odwrotnym kierunku... Mirage wydaje się podobne do aut lat pierwszej dekady naszego dziesięciolecia... Nie podoba mi się i chyba (obym się mylił) wielu nabywców w europie nie znajdzie. jaca71 - 28-04-2013, 09:23
mjsystem napisał/a:
Wszystkie europejskie marki "pompują swoje auta". Zobaczcie nowe Clio, Corsę, Fiestę, itp... A Mitsu poszło w odwrotnym kierunku...
Nie tylko Mitsubishi, zobacz Susuki Swift, Mazdę 2. Tylko toyota z Yarisem się wyrwała.
Wydaje się, że ta tendencja mały-duży zależy od głównego rynku docelowego. Jeśli Azja i Japonia to małe samochody są naprawdę małe. Jeśli Europa to samochody rosną... A potem wprowadzają nowy mały model Corsa, Polo są większe od dwóch pierwszy golfów mystek - 28-04-2013, 09:47 Brzydal straszny, a w dodatku zobaczcie, że to w filmiku to najbogatsza wersja prawdopodobnie z pakietem dokładek. Większość takich aut będzie jeździć po ulicach "na sucho", bez pakietów. To będzie tragedia dopiero!
Druga rzecz - czy Mitsubishi zamierza usportowić to auto w jakiś sposób? Żeby chociaż jakiegoś kolejnego Cyborga wypuścić na tej budzie z 130-150KM pod maską. To jest kolejną tragedią dzisiejszej motoryzacji - wszystkie auta są.... przeciętne :/