To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant Avance 2.5 V6, 2000r, czarne kombi, Lubań

Tomek - 07-04-2012, 16:32

danielxc717 napisał/a:
Skóry moim zdaniem obszywa na nowo, albo kupuje części i to bardzo dużo.

nie ma mowy, żeby coś obszywał na nowo, za duże koszta
jeśli już to może coś przekładać z jakichś rozbitków, które pewnie kupuje w całości, na części

danielxc717 - 08-04-2012, 11:11

Bardzo możliwe ze zamienia. Ten handlarz ma praktycznie 80% galów to części z innych ulepów pewnie ma. Ma rozbitego a drugiego wymęczonego i to ogromnie. Z rozbitego środek da do wymęczonego ogromnym przebiegiem odlakieruje czy zrobi polerke (lakiernika ma napewno już swojego albo sam się tym zajmuje) i wystawia jako igiełkę. A w rzeczywistości to takie ładnie wyglądające szrociki.
Sedinix - 08-04-2012, 18:43
Temat postu: Witam
Widziałem tego galanta i dość dobrze się mu przyjrzałem i:

-zderzak przód + tył malowane (widoczna skórka pomarańczowa)
-lewe lusterko się nie składa (silniczek pracuje ale lusterko ani drgnie)
-kielichy ok
-nadkole chyba prawe (od pasażera) do roboty w najbliższym czasie
-środek wygląda w miarę ok
-silnik delikatnie zafalował kilka razy (nie znam się może jest ok bo to nie są duże skoki)
-skrzynia pracuje dobrze
-cała komora silnika wypsikana jakimś świecącym g*** wygląda to strasznie
-dużo smaru na sprężynie od zatrzasku maski
-oponki do wymiany bo strasznie hałasują
-drobne mankamenty na całym aucie czego nie widać na zdjęciach

Ogólnie kupiłem sport edition kombi który prowadził się lepiej i silnik pracował bez zastrzeżeń za mniejsze pieniądze więc nie żałuję że nie kupiłem tego avanca.

Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania pisz śmiało :) Chętnie pomogę jestem z Lubania.

P.S Witam wszystkich to mój 1 post na tym forum jak i mój 1 Galant 2.5 v6 SE który czeka na rejestracje :)

danielxc717 - 08-04-2012, 20:45

pokaż jakieś fotki ;)

Pewnie jak zwykle od tego gościa poniżej 200tys przebieg? Sprawdzałeś czujnikiem lakieru czy to nie ulep jak to ten pan lubi robić?

Tomek - 08-04-2012, 21:04

danielxc717, jaki masz interes w pisaniu po 100 razy, że auta od tego gościa to ulepy??
na forum jest kilku użytkowników, którzy kupili auto od tego gościa i są zadowoleni
jak każdy handlarza kombinuje, przy jednym aucie mniej, przy drugim więcej
a tu komentujemy konkretne auto

fj_mike - 08-04-2012, 21:23

danielxc717, zróbmy umowę:
Kolejnym razem jeżeli masz zamiar wypowiedzieć się w temacie o aucie z Lubania poprzesz wszystko zdjęciami. W innym przypadku będę usuwał twoje posty.

waldi-1 - 08-04-2012, 21:43

jak to mowią, konkurencja nie spi :badgrin:

niech on pokarze jakiego ma swojego ulepa :badgrin:

a co do samochodow, to nie sa nowki sztuki, jak wiadomo idealnego tez sie nie kupi bo nadkola leca wiec malowane musza być

a co do czujnikow lakieru to tez sa teraz cuda, i nawet ten czujnik pokaze ze lakier jest ori :mrgreen:

danielxc717 - 09-04-2012, 09:28

fj_mike napisał/a:
danielxc717, zróbmy umowę:
Kolejnym razem jeżeli masz zamiar wypowiedzieć się w temacie o aucie z Lubania poprzesz wszystko zdjęciami. W innym przypadku będę usuwał twoje posty.

czyż by użytkownik z lubania co się loguje na to forum poskarżył się modom?

Chciałem zauważyć, że ten oto model był już opisywany na tym forum z większym przebiegiem, a na następnej aukcji był pokazany z mniejszym. I nawiązała się dyskusja na temat. Pomagamy tu chyba kupić galanta a nie szrota?
Była też tematyka użytkownika z Lubania, który jest oszustem i sprzedaje powypadkowe przekręcone auta. Chyba trzeba takie rzeczy pisać i ostrzegać innych przed tymi autami tego gościa prawda?
Czy będziemy karać użytkownika który psuje biznes handlarzowi. Modelatorzy powinni się zastanowić i to porządnie zastanowić.

wookash83 - 09-04-2012, 14:00

za takie numery jakie robi ten handlarz to każdy kto się loguje u nas na forum powinien o nim wiedzieć i omijać go szerokim łukiem!!!! nie powinno się tego tematu chować pod dywan..
Tomek - 09-04-2012, 14:06

wookash83 napisał/a:
nie powinno się tego tematu chować pod dywan..

zgadzam się
tylko jedno lewe auto nie oznacza, że wszystkie są lewe

ale byłbym za tym, żeby założyć temat i zebrać wszystkie grzeszki poszczególnych handlarzy, same konkrety, nicki, zdjęcia aut kupionych, kręcone przebiegi itp
ale od wszystkich handlarzy

waldi-1 - 09-04-2012, 14:20

a co to da ? przeciez nie kazdy kto kupuje autko wchodzi na forum
czy jak to cos napiszecie to on sie wystraszy i albo przestanie chandlowac, lub bedzie miał tylko igiełki?
czy u niego czy u innego i tak ciezko kupic dobre autko za dobra cene, nawet kazdy z nas cos ukryje w swoim autku jak tylko bedzie chciał je sprzedać

danielxc717 - 09-04-2012, 14:39

Tomek84 Zrozum, że to nie jest jedno auto. Ja byłem u tego gościa kilka razy. Kilka razy też widziałem jak na tym i na innym portalu był pokazany samochód przed i po. Uwierz. Nie chciał byś kupić tego auta.
U tego gościa albo jest po wypadku, stłuczce, swapie, albo wymęczone.

I co to zmieni? Chociaż by cenę. Bo nie dość, że gość sprzedaje sztrucle to jeszcze podbija cenę. I może inni ludzie co nie wchodzą na forum będą odrazu poinformowali, że autko np miało małą przygodę, a po wypadkach ten gość może przestanie sprowadzać.

Ale chyba gość z lubania dobrze żyje z modelatorem, bo nie rozumie takiego zachowania.. Pierwszy raz na jakimkolwiek forum z czymś takim się spotkałem.

mkm - 09-04-2012, 15:13

Na temat auta napisane zostało wszystko, co było do napisania, a na temat sprzedającego, aż nadto.
Wnioski niech sobie wyciąga założyciel tematu.
Dalsze bicie piany uważam za zbędne.

Fakt, że bezkarnie jeden handlarz może kopać po kostkach drugiego nie wynika z niewiedzy moderujących, tylko z braku czasu i chęci na gonienie multiplikowanych kont, zmiennych adresów ip, śledzenia tematów przeglądanych i innych pierdół.

Zasada ma być prosta.
Omawiane ma być auto, a nie sprzedający.

Byłeś, widziałeś zrób ze dwa zdjęcia i wrzuć w temat.
Pomagaj, a nie obrabiaj czterech liter!
Nie ma miejsca na dyskredytowanie „pana z…”, chłopaków z…”, „handlarza z…”, bo nie o to w tym wszystkim chodzi.
Jeżeli nic się nie zmieni i nadal najważniejsze dla niektórych w tym dziale, będzie podkopywanie konkurencji i wciskanie tego co sprzedaje się samemu, a nie pomoc przyszłemu Mitsumaniakowi to wtedy wygasa główny cel dla którego dział „Chcę kupić” powstał.
Jeżeli chcecie do tego doprowadzić, to zanim dział zniknie zaczniemy zadawać naprawdę trudne pytania dotyczące działalności handlowej i przeszłości Waszych super zadbanych, bezwypadkowych okazji z niewielkimi przebiegami.
Świat jest mały panowie, a „kto dołki pod kopie ten sam w nie wpada”.
Podsumowując... Kończy się nasza cierpliwość do pilnowania tej dziecinady.

Wspierajcie moderatorów tego działu, a nie bezpodstawnie pomawiajcie o tajemne układy.
Pomagajcie w ocenie samochodów.
Temat ma pomagać, a nie decydować o zakupie.

Ten zamykam.
Jak jesteś zainteresowany dyskusją, zadaj sobie minimum trudu i popatrz do innych działów, bo nie samym działem „chce kupic Galanta” Forum stoi.
Patrząc czasem na wasze przeglądane tematy można do takiego błędnego skojarzenia dojść, ale jest ono w 100% błędne.
Mam nadzieję, że post zostanie zrozumiany przez osoby do których jest on skierowany i spowoduje oczekiwane zmiany w podejściu.

Dziekuje za uwagę.
Wesołych Swiąt.

fj_mike - 10-04-2012, 19:54

danielxc717 napisał/a:
Chyba trzeba takie rzeczy pisać i ostrzegać innych przed tymi autami tego gościa prawda?
Czy będziemy karać użytkownika który psuje biznes handlarzowi. Modelatorzy powinni się zastanowić i to porządnie zastanowić.

mkm napisał/a:
Jak jesteś zainteresowany dyskusją, zadaj sobie minimum trudu i popatrz do innych działów, bo nie samym działem „chce kupic Galanta” Forum stoi.
Patrząc czasem na wasze przeglądane tematy można do takiego błędnego skojarzenia dojść, ale jest ono w 100% błędne.

Mam nadzieję, że dotarło do Ciebie danielxc717.
Twoje posty w dziale ograniczają się tylko do określenia samych handlujących z Lubania.
Mało konkretów na temat samego auta, nie wspominając już o tym, że w innych temat nie wypowiadasz się w ogóle.

wookash83 napisał/a:
nie powinno się tego tematu chować pod dywan..

Łukasz, temat zostanie tylko zamknięty, nie ma co bić dalej piany.

mkm napisał/a:
Ten zamykam.

Alleluja :mrgreen: