To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Carisma - co zmienił lifting w 2002r ?

Saqu - 09-04-2012, 21:41

nie oglądałem dokładnie tego grila w cari po lifcie ale nie jest on czasem jako jedność? te dwie nerki..
i9i - 09-04-2012, 23:05

nerki po lifcie są osobno
Yuppy - 10-04-2012, 14:52

Ogólnie co do podgrzewania foteli, to ten bajer występował jedynie w wersjach ze skórą. Przynajmniej mi nie udało się zaobserwować nigdy Cari bez skóry i z podgrzewanymi fotelami.

Nie wiem czy przy lifcie 2002 nie poprawiono też kilku błędów związanych z komputerem. Wydaje mi się, że posiadacze starszych Carism częściej mieli problemy z zawieszaniem się wskaźników spalania i innymi drobnymi cudami. Gdzieś kiedyś doczytałem się że faktycznie coś zostało poprawione, ta informacja wymaga jednak potwierdzenia :)

Brikston - 16-04-2012, 23:08

i9i napisał/a:
Brikston napisał/a:

no to ja mam 2001 i te wszystkie zmiany, czyli:
- brak znaczka GDI na błotnikach
- ciemniejsze klosze lamp
- brak chromu na grillu
- mała lotka na klapie
- srebrne znaczki mitsubishi, nie czerwone

Saqu napisał/a:
jak masz wersje 2001 to całkiem możliwe, że w 2000r składany był, to się ni jak nie łapie na ten lift w fabryce

mogła być mała buba gdzie pękła lampa, zagiął się róg błotnika i oberwała nerka, czyli parkingowy wjazd w narożnik na przykład, był dawca i kaprys by ciemne lampy założyć i nerki bez chromu i wymienił sobie ktoś obie by jego oko cieszyło. Albo w ogóle ktoś miał kaprys by sobie mały tuning z gustem zrobić :mrgreen:

Dobre dobre... zrobiliscie z mojego auta totalnego rozbitka, a to auto mam po ojcu i nigdy w zyciu bite nie bylo ;)

i9i - 16-04-2012, 23:12

Yuppy napisał/a:
Ogólnie co do podgrzewania foteli, to ten bajer występował jedynie w wersjach ze skórą.

ja skórę to mam jedynie na sobie a cztery litery grzane są :p

Brikston napisał/a:
zrobiliscie z mojego auta totalnego rozbitka

jak takie puknięcie pod markietem nazywasz totalnym rozbitkiem to jak nazwiesz wjazd jęzorem w latanię? :axe:

Brikston - 17-04-2012, 06:34

i9i napisał/a:
Brikston napisał/a:
zrobiliscie z mojego auta totalnego rozbitka

jak takie puknięcie pod markietem nazywasz totalnym rozbitkiem to jak nazwiesz wjazd jęzorem w latanię?

Teraz sie odkręcanie wypowiedzianych słów zaczyna?;)
A tak na serio to chodzilo mi o to ze auto z 2001 moglo miec juz te ostateczne poprawki liftingowe porobione, a nie o to czy byl to wielki dzwon czy mala stłuczka.

pozdr

i9i - 17-04-2012, 07:18

Brikston napisał/a:
A tak na serio to chodzilo mi o to ze auto z 2001 moglo miec juz te ostateczne poprawki liftingowe porobione

Bo może to być model na rok '02. (2 w VIN na 10 pozycji) tak jak w '99 roku były modele na rok 2000

Zostały usunięte chromowane wstawki w atrapie grilla, zastosowano przednie lampy z ciemniejszym kloszem, nastąpiły zmiany we wnętrzu samochodu oraz zmieniono emblemat Mitsubishi na chromowany.
Uznaną innowacją jest automatyczna 4-biegowa przekładnia INVESC-II z trybem sportowym.

A reszta to fanaberie kupującego gdyż:
Najtańszy model carismy kosztuje 52.920 zł, najdroższy 79.890 zł. (stan na rok 2002)

MichuGdy - 17-04-2012, 07:23

Sprawa jest prosta, to że auto jest z końcówki rocznika np 2002 (data produkcji), modelowo 2003, a faktyczna data produkcji na różnych elementach samochodu można doczytać się, iż jest to data np 2001.
mareqm - 17-04-2012, 08:44

Moja jest z września 2003.Ma TCL,tempomat,podgrzewane siedzenia (ale bez skóry). Ma też skrzynię automatyczną typu Tiptronic czyli bodajże INVEC-II to się nazywa oraz drewnianą kierownicę Nardi.