To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - okleina tuning

mazin - 11-05-2012, 12:34

Leeo napisał/a:
olosoft napisał/a:
Nie spotkałem się nigdy ale stosunkowo łatwo to zdemontować i okleić dowolną folią wylewaną, sporo jest kolorów i faktur.

macie jakiś link do instrukcji demontażu plastików w środku? Chciałbym obkleić sam folią termo 3D karbon :) Sam boję się rozbierać, żeby mi potem nie trzeszczało, wolę z instrukcją :D

Demontaż radia (a więc listwy) drzwi oraz konsoli są na youtubie - wpisz "lancer dashboard removal/disassembly i oglądaj ;-)

Leeo - 13-05-2012, 18:31

to widziałem wcześniej. jest nawet filmik jak koleś rozbiera tunel, ale chciałem jakiś manual na obrazkach :)
Szuprycz - 27-08-2014, 14:46
Temat postu: Listwy wewnętrzne - mocowanie
Witam,

czy ktoś wie i może mniej więcej opisać jak ściągnąć listwy wewnętrzne (zdjęcie na dole na czerwono)? Mam na nich odpryski i chce okleić albo polakierować. Chyba że ktoś z Trójmiasta może pomóc i zarobić flaszkę Finlandii :) Dziękuję za wszelką pomoc.

tyku - 27-08-2014, 15:24

Może to pomoże : https://www.youtube.com/watch?v=JbTAIrGt8NM
:wink:
Nawet tu coś koledzy piszą : http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=72364
Można nawet scalić Panie Moderatorze :D

Bizi78 - 27-08-2014, 18:08

Zawsze warto zajrzeć do manuala :wink: :
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3446
Plik 52A.
tyku napisał/a:
Można nawet scalić Panie Moderatorze :D

Moderator to leży nad wodą w Firleju :mrgreen: .

mjsystem - 27-08-2014, 22:29

Scalone ;)
zdebel - 05-05-2015, 15:45
Temat postu: Rysy listwy ozdobnej drzwi lewych
Witam!

Szkoda, że mój pierwszy post na tym forum musi być związany z problemem, no ale...

Niedawno stałem się posiadaczem Lancera Sedana 1.6 model rocznikowy 2015 pakiet Intense. Jak każdy nowy nabytek, każdy szczegół zwraca uwage no i tutaj mały szkopuł... Ostatnio napem od kurtki jeansowej zarysowałem w/w listwe ozdoboną (tą wewnątrz oczywiście) drzwi lewych w okolicy klamki. Rysy nie są głębokie, jest ich z 5-6 ale nie mogę przestać na nie patrzyć.

I tutaj pytanie do was, da się takie ryski wypolerować?

RalfPi - 05-05-2015, 16:07
Temat postu: Re: Rysy listwy ozdobnej drzwi lewych
zdebel napisał/a:
Witam!

Szkoda, że mój pierwszy post na tym forum musi być związany z problemem, no ale...
...zarysowałem w/w listwe ozdoboną (tą wewnątrz oczywiście) drzwi lewych w okolicy klamki...

I tutaj pytanie do was, da się takie ryski wypolerować?

Witaj na Forum, wrzuć zdjęcia, to się okaże jak mocne jest zarysowanie.

zdebel - 05-05-2015, 16:24

O takie brzydkie :(

sla - 05-05-2015, 17:19

Daj sobie spokój. Nie masz większych zmartwień? Porysuje się jeszcze bardziej zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz.
zdebel - 05-05-2015, 17:27

Nie strasz :D , a na poważnie pytam czy jest opcja jakiejś chociaż redukcji tego?
sla - 05-05-2015, 17:46

Obawiam się, że jest tam taka cieniutka warstwa lakieru, że żadne pasty nie wchodzą w grę.
Qczi - 05-05-2015, 20:22

Myślę, że dobrym sposobem na tego typu uszkodzenia jest oklejenie wszystkich listewek okleiną, (chromowaną lub carbonową itp.)
Wybór wzorów jest bardzo duży, wystarczy przejrzeć popularny serwis aukcyjny
Ja też pewnie mam takie rysy ale nawet na nie nie zwracam uwagi, a jak będą bardzo widoczne to właśnie zastosuję okleinę

pablo diablo - 05-05-2015, 20:40

To sie rysuje, nie przejmuj się, ten samochód tak mam.
Jak ci bedzie bardzo przeszkadzało kiedyś se to pomalujesz

RalfPi - 05-05-2015, 22:04

pablo diablo napisał/a:
To sie rysuje, nie przejmuj się, ten samochód tak mam.
Jak ci bedzie bardzo przeszkadzało kiedyś se to pomalujesz

Ten samochód tak ma - to fakt - dlatego trzeba uważać - ja mam może jedną ryskę wewnątrz na tych listwach przez 5 lat - ale gdzie indziej 2 poważne ubytki.

Jak Ci przeszkadza, to spróbuj może okleić tą listwę - koszt mały, trochę zabawy, a może efekt będzie zadowalający.