Forum ogólne - Radiowozy z wideorejestratorami.
jAZZMAN - 26-04-2012, 13:00
No to pozostaje się przeprowadzić
mkm - 26-04-2012, 14:56
Dla mnie mapy, wykazy rejestracji nieoznakowanych itp. są i tak mało warte.
Przykra sprawa na naszych drogach to to, że każdy - podkreślam każdy łamie przepisy.
Jak ktoś nie wierzy niech dla samego siebie zacznie liczyć punkty .
Za przekroczenie prędkości, za niedozwolone manewry, za "późne żółte", znaki stopu i strzałki kierunkowe itp. itd.
Temat dla mnie o tyle zabawny, że mój padre - człowiek niezwykle prawy, jeżdżacy w zgodzie z przepisami w ostatnich dwóch miesiącach dwa razy się nadział na kontrolę.
Dwa razy nieoznakowany.
Raz przekroczenie prędkości (58km/h na 30-tce), a drugi raz wyprzedzanie dwóch aut z czego drugie już na podwójnej ciągłej.
Traktuję to jako dobry dowcip - bo on gdyby mógł już by mi dawno prawo jazdy zabrał, a teraz nagle okazuje się że porównując nasze konta punktowe ja jestem przykładnym kierowcą, a on piratem .
Na wideorejestratory skutecznej metody (oprócz sumiennego przestrzegania wszystkich przepisów) nie ma, więc to tylko kwestia czasu i szczęścia kiedy nas trafią i na jakim wykroczeniu.
jAZZMAN - 26-04-2012, 18:18
mkm napisał/a: | "późne żółte" | = Ciemnozielone
elektryk - 26-04-2012, 22:04
jAZZMAN napisał/a: | mkm napisał/a: | "późne żółte" | = Ciemnozielone | Ja słyszałem że pomarańczowe (od żółtego wpadającego w odcień czerwony).
gzesiolek - 27-04-2012, 11:20
mkm, i masz racje i nie...
Bo przeciez nie chodzi o to kto ma punkty, czy ile razy kogos zlapali, ale o to, zeby bylo wiecej ludzisk ktorzy by jezdzili jak Twoj ojciec... a mnie takich co przez Krakow jedzie ze 120-140 na budziku, zmieniajac pasy na cm miedzy samochodami itp. (ja osobiscie jak widze takiego, to bym od razu strzelal w opony albo powyzej, aha nie jechal z chorym ani do wypadku, glowniarz 20lat maks, muza na full i chyba liczy ze ma jeszcze z 5 zyc...)
Brak wyobrazni niektorych mnie przeraza...
Sam popelnilem pare razy glupstwo na drodze, ale bez przesadyzmu, no i nauczylem sie wyciagac wnioski i nie popelniac 2x tego samego bledu...
A w foto-pstrykach wnerwie mnie jedna rzecz... w polaczeniu z polskimi spostrzegawczymi i myslacymi kierowcami...
Jest 70tka na wielopasmowce w miescie... ja sobie jade spokojnie te 80 wg licznika... wyprzedzaja mnie prujacy po 100 i wiecej... nagle fotoradar i Ci spieszacy sie, but w podloge... z miejsca ze 100 i wiecej zwalniaja do 50tki (najgorsze jak tak robia mi przed maska wrrrr)... no i 1m za fotopstrykiem but w gaz i znowu mkna np. 120km/h bo trzeba nadrobic...
Na kolejnych swiatlach czesto gesto i tak stoimy obok siebie... ja spale mniej, nie stresuje sie, no i nie stanowie zagrozenia nagle bez powodu hamujac ze 100 do 50km/h bo fotoradar zobaczylem...
Masakra jakas... i to zeby to byly pojedyncze przypadki... ale czesto gesto 2 na 3 samochody odstawia taki numer...
wniosek... ludzie nawet nie patrza jakie jest ograniczenie...
To jest chore nie sadzicie?
krzychu - 27-04-2012, 11:44
gzesiolek napisał/a: | ze ma jeszcze z 5 zyc...) |
Najlepiej jak się owinie na drzewie, gorzej jak zabierze kogoś ze sobą bo możesz nawet kupić sobie 5 gwiazdkowe auto, jechać zgodnie z przepisami, zatrzymasz się na lewoskręcie, a ten Cie wypchnie pod tira...
gzesiolek napisał/a: | Jest 70tka na wielopasmowce w miescie... |
Na drodze Katowice -> Bielsko jest takie miejsce gdzie jest 90 i puszka jest. Lece tam 100km/h na lewym pasie (przeważnie ruch, wszystko zajęte ale lecą to 90-100km/h) i wtedy większość but w podłogę
m6riano - 27-04-2012, 17:19
krzychu napisał/a: | babcia o lasce, ale przez łańcuchy to siup na drugą stronę. |
tzw. tygrysem..;-)
[ Dodano: 27-04-2012, 17:23 ]
elektryk napisał/a: | jAZZMAN napisał/a: | mkm napisał/a: | "późne żółte" | = Ciemnozielone | Ja słyszałem że pomarańczowe (od żółtego wpadającego w odcień czerwony). |
u nas sie mówi późnepomarańczowe(trzeba szybko wypowiedzieć) lub czasami "różowawe ale niewyraźne.."(to w kontakcie z polismajstrem)
jAZZMAN - 28-04-2012, 13:03
|
|
|