Carisma - Techniczne - Evoscan błąd w połaczeniu nie pokazuje wykresu.
mateusz8230 - 26-04-2012, 21:51
mam system win7 64 bit no i zrobilem tak jak kazałes i program mi wyinstalował sterowniki i teraz wyskakuja błędy...moze sciagnąc stery ze strony ftdi i wkleic je tam? czy reinstal evoscan? jest tam instalka ale jak ja nacisne to wyskakuje błąd i lipa...
plecho1 - 26-04-2012, 22:06
Ja mam win 32bit i jak instalowałem evoscan, to nie było żadnych problemów. Właściwie, to o tym zapomniałem, na samym początku na win xp zainstalowałem sterowniki z płytki od kabla i wtedy evoscan mi nie działał, ale nie pamiętam jakie były objawy. Po odinstalowaniu sterowników tym programem i zainstalowaniu nowych z menadżera urządzeń evoscan zaczął działać.
Może faktycznie odinstaluj program i zainstaluj ponownie.
mateusz8230 - 26-04-2012, 22:15
ok jutro bede sprawdzał
[ Dodano: 26-04-2012, 22:17 ]
po zainstalowaniu w usb serial port wyskakuje mi com 6, przestawie na 1 i zobacze jutro.
[ Dodano: 27-04-2012, 14:37 ]
dzis po pomiarach aku na pelnym obciazeniu pokazywalo 12,7V a bez obciazenia 14,1V ,fakt ze resetowalem akumulator...Nie zamałe ładowanie? po próbach podłaczenia kabla diagnos. powiem tak ani razu niedało rady dziś,ale co dziwne do abs bez problemu sie zalogowało ale po chwili mnie wywala i nie moge odcytać wykresów...dziwne jak dlamnie,ręce opadają:( spróbuje dziś na innym laptopie a jak nie to ...niewiem
[ Dodano: 28-04-2012, 13:56 ]
wziąłem dziś innego laptopa i zainstalowałem evoscan i odrazu odpalił ale auto było wyłączony silnik.podłaczyłem drugi raz i nic lipa,nie da sie połączyć już u mnie tak samo.Nie wiem co dalej zrobić,ręce mi opadają.
[ Dodano: 28-04-2012, 14:42 ]
nawet gdy da sie polaczyc i jest na zielono włączam start logging i wlacze auto to sie juz resetuje i jest koniec.w czym twki problem
|
|
|