Chcę kupić Galanta! - [EA0 97-03] Galant 2.5 V6 1997 Słupno
fj_mike - 29-04-2012, 17:06
zichu napisał/a: | swoja drogą śmieszy mnie jak ktoś do 15to letniego samochodu podchodzi z miernikiem lakieru. |
Dlaczego?
zichu - 29-04-2012, 17:45
fj_mike, ponieważ nie oczekuję raczej ze taki samochod nie jest malowany. jesli ktos mierzy farbę np na slupkach albo od wewnątrz bagaznika czy pasie przednim to ok. ale od zewnątrz? 99% samochodów w tym wielku sa albo poobdzierane albo juz malowane. nie mówie ze nie można znaleść auta idealnego ale bądźmy szczerzy-ile takich jest?
fj_mike - 29-04-2012, 18:12
zichu, jak ktoś podchodzi normalnie do tematu "sprawdzania" powłoki lakierniczej to nie widzę problemu. Ludzie są różni, wielu dopisze sobie własną historię do pomalowanego nadkola.
mkm - 29-04-2012, 18:21
fj_mike napisał/a: | zichu, jak ktoś podchodzi normalnie do tematu "sprawdzania" powłoki lakierniczej to nie widzę problemu. Ludzie są różni, wielu dopisze sobie własną historię do pomalowanego nadkola. |
Mierniki też są do luftu - przynajmniej te w które wyposażeni są "świagry" , ale kilogramy szpachli wyłapią, a to może juz uchronić kogoś przed spękanym lub matowiejącym lakierze po krótkim czasie.
Nie ma co zapominać, że sporo samochodów wystawiana jest do handlu jak jeszcze lakier dobrze nie przyschnie
zichu - 29-04-2012, 18:27
fj_mike napisał/a: | wielu dopisze sobie własną historię do pomalowanego nadkola. |
własnie o to mi chodziło. po za tym tak jak już pisałem niekiedy nawet cały pomalowany przód nie świadczy o poważnej kolizji. pomalowane drzwi moga byc z powodu przytarcia o słupek. zderzaki wiadomo od otarć. maska z kamieni. klapa bagaznika...najdziwniejszy powód jaki mi przychodzi do głowy to taki jak mój kumpel kiedys sobie zalatwił klapę otwierając ja mocno(szybko) w zbyt nikim garazu.gorzej jak sa malowane słupki albo dach czy elementy niewidoczne od zewnątz.
Ja mam takie zdanie, ze jak jest pomalowane dobrze to jest ok. gorzej jak jest odwalona fuszerka...
[ Dodano: 29-04-2012, 18:30 ]
mkm napisał/a: | ale kilogramy szpachli wyłapią, | to też racja. ja to jestem zdania ze jak cos jest do szpachlowania to lepiej wymienic caly element i ewentualnie pomalować
fj_mike - 29-04-2012, 18:49
zichu napisał/a: | własnie o to mi chodziło. |
Być może, ale napisałeś:
zichu napisał/a: | śmieszy mnie jak ktoś do 15to letniego samochodu podchodzi z miernikiem lakieru. |
EOT
zichu - 29-04-2012, 18:52
no ok źle sie wyrazilem:) po za tym wiekszośc ludzi itak mierzy samochod tylko z zewnatrz.
|
|
|