To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Kupię Galanta 2.5 Sedan POMOCY !!!

motke - 04-05-2012, 19:05

qken napisał/a:
a do najcierpliwszych nie należę

Galant należy do grupy samochodów które uczą cierpliwości :D
Nie jest ich tak dużo na rynku ile np golfów. Jak chcesz samochód które spełnią twoje oczekiwania to zapewne trochę poczekasz. Ja swojego szukałem 7 miesięcy i dokładnie miałem sprecyzowane wymagania :P
Tak Jak Derpin napisał, dzwoń do co jakiś czas do Czapli. Mają przeważnie dobre samochody. Oczywiście często zaglądaj na allegro, może uda Ci się znaleźć wymarzoną furkę :mrgreen:

grzesiopaka - 05-05-2012, 09:58

Pytałem czy naprawde szukasz Miśka bo przez chwile zwątpiłem.Ja stałem się "szczęśliwym" posiadaczem Galanta od Pana z Pieńska i jestem zadowolony.Jeśli chcesz zobaczyć auto które zakupiłem poszukaj post o srebnym sedanie z Pieńska w tym dziale.Moge śmiało polecić tego Pana poza tym ja też blisko po niego nie miałem bo 350km w jedną strone.Poszukaj numeru do gościa,zadzwoń i zapytaj może akurat ma coś na placu co będzie Ci odpowiadało bo jeszcze pare autek miał na placu.Powodzenia w poszukiwaniach :)
KRZYŚ ZACHARSKI - 06-05-2012, 12:06

Pierwsza sprawa-jak chce sie kupic wymarzone autko to szuka sie w ogłoszeniach,jak sie już coś upatrzy to trzeba wykonac telefon i umówić się ze sprzedającym na oględziny i jazde a nie wypisywać na forach POMOCY !!!.Druga sprawa-siedzi się cicho i nieopisuje na forach ile ma sie do wydania na autko-siedzą tu także handlarze i czytają co sie wypisuje-bo będą chcieli Ciebie kolego wydoić z kaski.Trzecia sprawa-aut nie kupuje się oczami !!! Lepiej żeby było cokolwiek do zrobienia niż miało być ukryte przez sprzedającego !!! No i w końcu czwarta sprawa -jak się chłopie nieznasz na autach-to nieżałuj 200-250 zł na biegłego rzeczoznawce-unikniesz wtedy wielu rozczarowań i przykrych niespodzianek. :)
fj_mike - 06-05-2012, 12:35

KRZYŚ ZACHARSKI, bardzo dziękuję za twoje jakże cenne złote myśli.
luniu1, pozwolisz, że zapytam. Po jaką cholerę zakładasz kolejne konto, skoro miałeś zakaz pisania w tym dziale?

KRZYŚ ZACHARSKI - 06-05-2012, 12:49

fj_mike napisał/a:
KRZYŚ ZACHARSKI, bardzo dziękuję za twoje jakże cenne złote myśli.
luniu1, pozwolisz, że zapytam. Po jaką cholerę zakładasz kolejne konto, skoro miałeś zakaz pisania w tym dziale?

fj_mike - 06-05-2012, 13:00

KRZYŚ ZACHARSKI napisał/a:
Do luniu1. Po pierwsze kto to pyta nie błądzi!!! Po drugie mylisz mnie z kimś,a po trzecie jest w naszym kraju wolność wypowiedzi i kazdy kto sie zarejestruje i spełnia wymagania regulaminu tego forum może tu pisać.Ale sadząc po twoim pytaniu niektórym jest to nie na reke.

Nie mylę Cię z nikim innym.
luniu, forum jest dla użytkowników, nie dla handlarzy.

KRZYŚ ZACHARSKI - 06-05-2012, 13:10

fj_mike napisał/a:
Do luniu1. Po pierwsze kto to pyta nie błądzi!!! Po drugie mylisz mnie z kimś,a po trzecie jest w naszym kraju wolność wypowiedzi i kazdy kto sie zarejestruje i spełnia wymagania regulaminu tego forum może tu pisać.Ale sadząc po twoim pytaniu niektórym jest to nie na reke.

Nie mylę Cię z nikim innym.
luniu, forum jest dla użytkowników, nie dla handlarzy.

a czy jedno wyklucza drugie? handlarz niemoże być urzytkownikiem i odwrotnie????

qken - 06-05-2012, 13:23

Dzięki Krzysztof za cenne rady. Jeszcze jak byś mógł może napisać na co należy patrzeć jeśli chodzi o silnik czy da się jakoś ten faktyczny przebieg po czymś zauważyć czy ewentualnie podpięcie pod kompa ?
Anonymous - 06-05-2012, 13:27

KRZYŚ ZACHARSKI, ja też poproszę o cenne rady jak kupić dobre auto bo widzę że znafffca jesteś jak mało kto :lol:
KRZYŚ ZACHARSKI - 06-05-2012, 13:30

qken napisał/a:
Dzięki Krzysztof za cenne rady. Jeszcze jak byś mógł może napisać na co należy patrzeć jeśli chodzi o silnik czy da się jakoś ten faktyczny przebieg po czymś zauważyć czy ewentualnie podpięcie pod kompa ?

No tak jak napisałem rzeczoznawca może pomóc Tobie najbardziej.Ja osobiście uważam że niema sensu wbijać się w autko co do którego istnieją jakiekolwiek podejrzenia że ma cofany licznik. Co do przebiegu to pewność 100 % można miec tylko do nowego autka.Masz jakiekolwiek wątpliwosci nie kupuj.

[ Dodano: 06-05-2012, 13:43 ]
Derpin napisał/a:
KRZYŚ ZACHARSKI, ja też poproszę o cenne rady jak kupić dobre auto bo widzę że znafffca jesteś jak mało kto :lol:

Słusznie prawisz kolego ,ale widze ze już kupiłeś Alfe(współczuje) :D .Niestety to nie te forum !!!.Na alfaholicy się bardziej udzielaj. :)

fj_mike - 06-05-2012, 13:59

a czy jedno wyklucza drugie? handlarz niemoże być urzytkownikiem i odwrotnie????

Tak.
qken napisał/a:
Dzięki Krzysztof za cenne rady.

Zaraz tobie wyjdzie z super ofertą na PW :mrgreen:
Żarty żartami. Koniec teatrzyku.

fj_mike - 06-05-2012, 14:11

qken, zapoznaj się z FAQ przed zakupem:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803
Tam znajdziesz cenne rady.