Nasze nieMiśki ;-) - Bella Italiano - Mokra Włoszka
Tomii - 04-05-2012, 08:33
Derpin napisał/a: | a i jedno z najważniejszych rzeczy rudego brak !
|
Galant jak miał 5-lat to też rudej nie było
Podoba mi się to auto, zadowolenia i bezawaryjnej jazdy
robertdg - 04-05-2012, 08:47
A jak ma być poruszająco, to
http://www.facebook.com/p...pe=1&permPage=1
wookash83 - 04-05-2012, 09:56
czyli sprawdzona sztuka widziana już przeze mnie heh a ja myślałem że do DE pędzicie a tu proszę to teraz opisuj jak najwięcej zobaczymy jak będzie służyć..zadowolenia bo wygląda pięknie!
BeNeK - 04-05-2012, 10:44
Świetna jest ! Te samochody mają jednak coś w sobie , a stereotypami bym się nie przejmował , dokładnie to samo ludzie sądzą o citroenach i są w wielkim błędzie
Przed zakupem c5 exclusive rywalem była właśnie AR 159 i 166
Gratki !
Rafal_Szczecin - 04-05-2012, 10:49
mielismy pedzic do DE , lecz w przed dzien gosciu wycofal auto, i przestal odbierac telefony. jak sie pozniej okazalo auto zostalo sprzedane - wlasciciel zachowal sie troche nie fair, lecz jak to mowia, kto pierwszy ten lepszy
nastepnie ogladalismy dwie sztuki w komisie ( wtedy spotkales nas na parkingu MC ) , jedna odpadla od razu ze wzgledu na jasny srodek, druga natomiast mialabyc bezwypadkiem, po przejrzeniu sie jej z bliska, srodek strasznie zmeczony, pomimo przebiegu "156"tkm, do tego uderzona w tyl, slady odciecia na rantach blotnikow, zle spolerowane - widac jeszcze tasme. baaardzo duza skorka pomaranczy na calym tyle - samochodu, na zderzaku tyl dodatkowo smark z lakierowania, co sie dzialo gdy otworzylem wlew paliwa zostawie dla siebie gosc nadal twierdzil, ze auto totalnie bezwypadek, a tu to musialo byc delikatnie przerysowane. ksiazka byla,ale juz jej nie ma, handlarz mowil, ze ktos ja po drodze ukradl - zlodzieje sa na kazdym kroku
i na samym konsu pojechalismy do bylej Markowej, a teraz juz Dominikowej 159'tki by pogadac na temat szczegolow, gadu gadu i doszli do tego, ze jednak Marek, mimo, ze nawet nie zamierzal to sprzeda auto mimikowi Bandyta w ten sposob poznal nowa siostre, za ktora lata
KaWu - 04-05-2012, 10:52
Derpin, gratuluję auta.
Wizualnie także podoba mi się AR 159ka.
Derpin napisał/a: | niestety na tylnej kanapie jest już bardzo ciasno |
Marcin-Krak napisał/a: | Dominik obyś zadał kłam opinią o Alfach... i to tak zupełnie szczerze piszę. |
Sam jestem ciekaw jak ten model sie sprawuje w ekspolatacji.
Mój znajomy miał z 2006 roku. 2 razy z nim jechałem.
Dla mnie duży minus to malo miejsca z tyłu Ale jak ktoś ma małe dzieci to może być ok.
Po pół roku sprzedał auto. Przebieg (prawdopodobnie) ~100k km.
Z tego co pamiętam to wymienial pompę wspomagania bo już padła.
No i niestety turbina. Ale to może być wina poprzedniego kierowcy.
Ogólnie chwalił auto.
Anonymous - 04-05-2012, 11:09
przebieg mam 99 tys aktualnie i jestem 101% pewny tej wartości.
KaWu napisał/a: | Z tego co pamiętam to wymienial pompę wspomagania bo już padła. |
pompa wspomagania to znany temat na forum alfy była akcja serwisowa polegająca na wymianie zbiorniczka z płynem na większy i samej pompy w niektórych przypadkach również więc tematem bym się nie przejmował bo po prostu ten tym tak może mieć
auta sprzed listopada 2006 roku mają jeszcze problem z zacinającymi się klapami wirowymi w kolektorze dolotowym ale to również kwestia wymiany takiego kolektora na ulepszony za 500 zł w którym już te klapy się nie psują bądź usunięcie ich całkiem, w późniejszych wersjach problem występuje sporadycznie.
ogólnie naprawdę bardzie dużo naczytałem się na forum alfy na temat 159, i jeżeli sztuka jest zadbana z pewnym przebiegiem nie składana z 3 oraz na bieżąco serwisowana, to jeździ pewnie a w statystykach DEKRA ma mniejszą awaryjność niż poprzedni model A4.
Narzekają głównie Ci którzy łudzą się że za 30 tys można kupić zadbany egzemplarz - niestety za te kwotę to tak samo jak by za 12 tys szukać zadbanego avanca z 2001 roku z gazem i rejestracją
jako takie sztuki, które mają jakieś wyposażenie a nie korbę z tyłu, zaczynają się od około 35 tys jeżeli mówimy o roczniku 2006, więc ten spadek cenowy i opinie o tym aucie również wynikają z tego że na rynku jest wiele tych aut po leasingowych które targały ogromne przebiegi, oraz wiele aut z Włoch gdzie taka alfa w podstawie jest już do znalezienia niby za 5 tys ojro....
deejay - 04-05-2012, 11:22
Derpin napisał/a: | przebieg mam 199 tys aktualnie i jestem 101% pewny tej wartości, turbo mam po regeneracji miesiąc temu KaWu napisał/a:
Z tego co pamiętam to wymienial pompę wspomagania bo już padła.
pompa wspomagania to znany temat na forum alfy była akcja serwisowa polegająca na wymianie zbiorniczka z płynem na większy i samej pompy w niektórych przypadkach również więc tematem bym się nie przejmował bo po prostu ten tym tak może mieć
auta sprzed listopada 2006 roku mają jeszcze problem z zacinającymi się klapami wirowymi w kolektorze dolotowym ale to również kwestia wymiany takiego kolektora na ulepszony za 500 zł w którym już te klapy się nie psują bądź usunięcie ich całkiem, w późniejszych wersjach problem występuje sporadycznie.
ogólnie naprawdę bardzie dużo naczytałem się na forum alfy na temat 159, i jeżeli sztuka jest zadbana z pewnym przebiegiem nie składana z 3 oraz na bieżąco serwisowana, to jeździ pewnie a w statystykach DEKRA ma mniejszą awaryjność niż poprzedni model A4.
Narzekają głównie Ci którzy łudzą się że za 30 tys można kupić zadbany egzemplarz - niestety za te kwotę to tak samo jak by za 12 tys szukać zadbanego avanca z 2001 roku z gazem i rejestracją
jako takie sztuki, które mają jakieś wyposażenie a nie korbę z tyłu, zaczynają się od około 35 tys jeżeli mówimy o roczniku 2006, więc ten spadek cenowy i opinie o tym aucie również wynikają z tego że na rynku jest wiele tych aut po leasingowych które targały ogromne przebiegi, oraz wiele aut z Włoch gdzie taka alfa w podstawie jest już do znalezienia niby za 5 tys ojro.... |
Kurde druga strona tematu o "Belli" , a my tu juz większość usterek wypisalismy w 5 letnim aucie
A w "Białasie" praktycznie nic sie nie działo ....
Anonymous - 04-05-2012, 11:37
deejay napisał/a: | A w "Białasie" praktycznie nic sie nie działo .... |
przebiegi podobne, lista wymian w białasie jak widziałeś większa
chociaż tutaj pewnie jak zacznę też wymieniać dobre części na nowe i bardzo dobre to okaże się że będzie porównywalnie, natomiast nie uważam póki co że alfa 159 zasługuje na tę brzydką opinię która ma po swojej starszej siostrze 156, tym bardziej biorąc pod uwagę opinię poprzedniego właściciela który zrobił tym autem ponad 100tys, i teraz prawdopodobnie kupi taką samą tylko młodszą z silnikiem 2.0 jtdm.
Marcin-Krak - 04-05-2012, 16:48
Derpin napisał/a: | ew jednego dziecka bądź dwoje małych dzieci |
Chcesz nas o czymś poinformować
rosomak1983 - 04-05-2012, 17:22
No nawet ładne, ale do białasa nieco traci, pozatym miało byc równie rzadkie jak gal a toz popularniak jest Ogólnie nie czaje zamiany ale cóz widocznie nie ufałes mu po walnieciu uszczelki
Anonymous - 04-05-2012, 17:36
może w Łańcucie są popularne u nas jest tego dużo mniej niż galów, a ostatnio to już całkiem wysyp galantów widzę.
Zmiana auta tak jak pisałem była tylko i wyłącznie kwestią mojego widzimisie, gdybym chciał na szybko pozbyć się Galanta to zrobiłbym normalną cenę i uciekał gdzie się da a tak auto zostało w klubie, sprzedane za jego wartość, i mam nadzieję spotkać się z nowym zadowolonym właścicielem na zlocie ogólnopolski, gdybym nie ufał autu nie wybierałbym się w podróże po europie, czy chociażby do hamburga, a tym bardziej nie robiłbym nim co tydzień jakiejś innej trasy zawodowo, a przez 2 miesiące od zrobienia uszczelki zrobiłem 10 tys bezawaryjnie, i moment kiedy poszła uszczelka był jedyny kiedy Białas jechał na lince. chcesz podocinać znajdź inny sposób
Marcin-Krak napisał/a: | Chcesz nas o czymś poinformować |
tak tylko sobie pomyślałem bo niby jak kupiłem Białasa to przekonywałem moją Kobietę, że kombi to tak na zaś będzie i w ogóle więc teraz mówię że jest idealne na kiedyś 2+2
Anonymous - 04-05-2012, 17:39
aaa i do listy usterek powtarzających się w każdej sztuce trzeba dopisać jeszcze strzelające ograniczniki drzwi Hugo się pewnie ucieszy
tylko, że do Alfy nowy org ogranicznik kosztuje 100 zł za przód i 80 zł za tył
a do galanta chyba nieosiągalne ?
rosomak1983 - 04-05-2012, 19:14
Na allegro; które daja jakies odzwierciedlenie sytuacji na rynku.
alf 156 - ok. 900 sztuk
gali EA -ok 200 sztuk , faktem jest ze gale nie sa juz rzadkoscia a na tym forum wrecz plaga ale ty miałes białego avanca który robił niemała furore...
Wiec mnie dziwi taka zamiana... cóz twa wola. Niech sie zatem sprawuje.
Anonymous - 04-05-2012, 19:39
rosomak1983 napisał/a: | alf 156 - ok. 900 sztuk
gali EA -ok 200 sztuk , |
żeby Ci pomóc dopiec podpowiem że to jest ALFA 159
i wtedy już Twoje porównanie wygląda tak:
alfa 349 sztuk
gal EA 215 sztuk.
miałem białego avanca, miałem projekt evo który też był unikatem, i też sprzedałem, może tak już mam, że ja lubię zmiany i progres
|
|
|