To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Cari Sport line by Tom ;)

m6riano - 02-03-2013, 18:43

taśmy 600 led niebieskie lub ew.RGB jak u Miśka w E33A:
http://www.youtube.com/watch?v=PoG2t98M4yo

tom1312 - 10-03-2013, 20:11

Heh Cari po otrzymaniu nowej kopułki i palca żąda nowego aparatu zapłonowego :(
Objawy: po nagrzaniu silnika szarpie i strzela powyżej 3,5 tys. obrotów zarówno na benzynie i na LPG :( W związku z powyższym mam pytanie: czy ktoś regenerował może aparat u poniższych Allegrowiczów?
http://allegro.pl/naprawa...3012993132.html
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=21240330

tom1312 - 15-05-2013, 15:13

Mała wiosenna aktualizacja :wink: Przebieg ciągle rośnie i niedługo dobije do 260 tys. km :wink:

Wymiany/naprawy:
-wymieniony aparat na regenerowany z Alledrogo
-wymieniony olej - VALVOLINE 10w40+filtry (olej, powietrze, LPG)
-wymienione tulejki drążka wybieraka skrzyni biegów + regulacja położenia
-poprawiona konserwacja po zimie
-zregenerowany fotel kierowcy
-wyczyszczony BLOS + regulacja LPG na analizatorze spalin
-2 nowe opony letnie TOYO T1R PROXES na przód
-wymienione kompletne przewody hamulcowe tył ( centralny+elastyczny+krótki+cylinderek)x2 + płyn

Najbliższa przyszłość:
-wymiana samoregulatora hamulca w lewym tylnym kole ( stracił ząbki i nie działa odpowiednio)
-wymiana tarcz+klocków przód
-zmiana okleiny kokpitu
-zmiana podświetlenia zegarów
-wymiana łączników stabilizatora przód + sworzni

Jak narazie to byłoby na tyle :wink:

tom1312 - 09-09-2013, 00:11

Witam ponownie wszystkich MM :)
Trochę czasu zleciało od ostatniej aktualizacji i przybyło kilka faktów z życia Cari :wink: Autko dzielnie mknie do przodu połykając kolejne kilometry :)
Na początku lata Cari dostała nowe tarcze Zimmermanna + Klocki EBC + nowe prowadnice:

Niestety niedługo po tym do moich uszu dotarło to :evil: :
http://www.youtube.com/watch?v=55gOqMzeJy4
Sprzęgło wymieniałem kompletne - kupowane u Japaneze. Cóż, wizyta u mechaniora, wpadło łożysko SKF, jeszcze chwila i Aisin rozsypałby się doszczętnie :doubt:

Po odebraniu i przejechaniu kilkunastu kilometrów licznik zaprotestował i przestał wskazywać prędkość. Diagnoza: ukręcona linka - mechanior źle poprowadził ją przy zakładaniu skrzyni :evil: Podczas montażu nowej- używanej znalazłem w kablach kokpitu to:

Widać, że Cari światowa :D

I wszystko było już ok, gdy pewnego raz , pewien Pan postanowił zjechać z lewego pasa na rondzie prosto przed nosem Cari :evil: :cry: ,czego skutkiem było to:

Wpadły nowe - używane: reflektor+kierunek+ błotnik+nadkole plastikowe, zderzak pospawany. Malowanie: błotnik+ zderzak+ kawałek maski. Wyszło ok :wink:

Teraz jestem w trakcie zmiany okleiny kokpitu i podświetlenia. Po zakończeniu postaram się wrzucić jakieś fotki :wink:

W niedalekiej przyszłości:
-wymiana łączników drążka stabilizatora
-przegląd

Pozdro dla wszystkich czytających :)

KRASNAL - 24-10-2013, 20:10

I to mi się podoba. Cały czas coś w niej robisz :) Pięknie się prezentuje.
tom1312 - 19-11-2013, 21:58

Dzięki KRASNAL za miłe słowa :)

Kolejny up :wink: Cari ma się dobrze i śmiga jak należy ku zadowoleniu właściciela :) Za co dostała wspomnianą okleinę i nowe podświetlenie :wink:

Następnie wpadły nowe łączniki stabilizatora:

oraz nowy filtr gazu + czyszczenie BLOSa i Cari pojechała na przegląd, który to oczywiście przeszła bez przeszkód 8) , chociaż Pan diagnosta stwierdził, że w najbliższym czasie do wymiany lewy sworzeń przedni :? No i dodatkowo skończył się dowód i trzeba wymienić :wink: W związku z diagnozą zostały zakupione i czekają na wymianę:

W międzyczasie pospawany wydech i wymieniony samoregulator ręcznego w lewym kole i ostatnio wymienione kółka na zimowe :wink:
Już niedługo wymiana oleju + filtrów.
Kilka niezbyt udanych fotek po jesiennym polerowaniu :)
Ryjek:

Przednie kółko:

Tylne kółko:

Kuperek:

oraz z cyklu wypatrzone w wolnej chwili w pracy :)

robertdg - 19-11-2013, 22:31

Cos mokre połaczenie wężyka elastycznego z przewodem stalowym w układzie hamulcowym

tom1312 - 19-11-2013, 22:42

robertdg bystre oko wszystko wypatrzy :wink: To WD-40- zapomniałem dodać, że wpadły również nowe, miedziane, przednie przewody hamulcowe :wink:
promatti - 19-11-2013, 23:26

ooo widzę fajnie tutaj, świetnie się prezentuje autko, jakie to są felgi ? dobry wybór koloru światełek wewnątrz autka pasują idealnie, nie rozumiem dlaczego dopiero teraz znalazłem Twój temat :P
tom1312 - 20-11-2013, 00:03

Dzięki promatti :) Felgi to 17'' Team Dynamics Monza R - angielskie. Teraz Przydałoby się jeszcze radio wymienić bo jest podświetlane na zielono :wink: