Carisma - Techniczne - [cari 1.8 GDI] 10W40
korwet - 28-05-2012, 12:19
Master napisał/a: | Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem lipa bo tak zucic każdy morze ja 5 lat jeszcze na castrolu magnatec 10w/40 i nie widzę żadnych problemów aczkolwiek teraz gdybym miał wymieniać zalałbym coś innego z czystej tylko ciekawości ale tez półsyntetyk. |
W temacie z moim problemem z cari
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=73079 napisałem że miałem dziwnie zasyfioną pokrywę klawiatury...zdaniem mechanika to nie jest wina tego oleju a tego co był zalany zanim kupiłem cari...mechanik twierdzi że ktoś niedopilnował wymiany...
Na forum dostałem odpowiedź że ponoć to za sprawą magnatec'a 10w40
Zauważyłeś może u siebie coś niepokojącego ? -sam już nie wiem co myśleć o sprawie oleju...
Zbliża mi się wymiana i nie wiem czy zostać przy magnatec'u czy sprawdzić coś innego...
Co poradzicie ?
i9i - 28-05-2012, 12:26
Ja przeszedłem z Magnateca na Mobila i ciut mniej go ubywa, ale podcieka mi spod klawiatury więc może to być subiektywne odczucie. I zdaje mnie się, że popychacze ciszej klekoczą
korwet - 28-05-2012, 15:45
i9i napisał/a: | ale podcieka mi spod klawiatury więc może to być subiektywne odczucie |
czyli że po przejściu na Mobila Ci podcieka spod klawiatury czy już wcześniej był ten problem ?
Jestem świeżo po wymianie uszczelki pod pokrywą więc raczej wycieków nie powinienem tu długo zobaczyć...
i9i - 28-05-2012, 23:31
Podciekało raczej wcześniej, bo też ubywało oleju. Przy rozrządzie uszczelniona zostanie góra i planuję zalać 5W-40.
|
|
|