To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - SE 2.5 V6 - odjechał i koniec mojej historii z Galantem

deejay - 02-06-2012, 20:19

tommyc1 napisał/a:
Tak patrzyłem na allegro, ze jakieś Kayaby są do MiśkaEA, czy poza spreżynami cos jeszcze trzeba wymieniać żeby nadać zawieszeniu bardziej standardowy charakter?

Z tego co pamiętam Piotrek miał osłony i odboje w dobrym stanie , więc potrzebujesz kpl 4 sprężyn .

http://moto.allegro.pl/sp...2327991525.html

Posiadaja przednie i tylne , maja dobre ceny i sa polecani w mojej okolicy :wink:

m6riano - 02-06-2012, 21:29

tommyc1, kiedy sie umawiamy na jakiś led tuning..?;-)
tommyc1 - 02-06-2012, 21:44

m6riano napisał/a:
tommyc1, kiedy sie umawiamy na jakiś led tuning..?;-)

LED tuning? :) Hmm...a kiedy można? :D :D :D

Dzięki deejay, właśnie te aukcje miałem na myśli pisząc o Kayabch. Czy sama operacja przekładania spręzyn jest bardzo upierdliwa/czasochłonna? Chodzi mi o to, czy jest sens babrać się z tym kilka razy w sezonie, bo tak na przyszłość myślałem, że zmieniajac opony na zimowo robiłbym sobie zawias wyżej a na lato gleba... :) Czy to zły pomysł?

deejay - 02-06-2012, 21:52

tommyc1 napisał/a:
Dzięki deejay, właśnie te aukcje miałem na myśli pisząc o Kayabch. Czy sama operacja przekładania spręzyn jest bardzo upierdliwa/czasochłonna? Chodzi mi o to, czy jest sens babrać się z tym kilka razy w sezonie, bo tak na przyszłość myślałem, że zmieniajac opony na zimowo robiłbym sobie zawias wyżej a na lato gleba... Czy to zły pomysł?

Ja bym zmienił na standard i cieszył sie jazda , nie myśląc o ładnie pomalowanym i nowym przednim zderzaku ze zaraz go gdzieś uszkodzę :wink:

m6riano - 03-06-2012, 04:59

tommyc1 napisał/a:
Hmm...a kiedy można? :D :D :D

np. dziś jakoś ok.15-17(w tych godzinach mam zamiar być) na "spontanie" w SMM(SERWIS MITSUMANIAKÓW) na Bródnie(Ul.Oliwska27a)
prawie jak co niedziele...
każdy sobie coś tam dłubie..myje,odkurza lub robi grilla..;-)
(zerknij do działu mazowieckiego, temat o spontan-spotach)

tommyc1 - 03-06-2012, 10:08

m6riano napisał/a:
tommyc1 napisał/a:
Hmm...a kiedy można? :D :D :D

np. dziś jakoś ok.15-17(w tych godzinach mam zamiar być) na "spontanie" w SMM(SERWIS MITSUMANIAKÓW) na Bródnie(Ul.Oliwska27a)
prawie jak co niedziele...
każdy sobie coś tam dłubie..myje,odkurza lub robi grilla..;-)
(zerknij do działu mazowieckiego, temat o spontan-spotach)

A...rzeczywiscie, czytałem o tym. Na pewno sie w końcu pojawię :) Aczkolwiek nie dzisiaj, bo dzisiaj o 17 odbieram żonę z pociagu w Sochaczewie... Natomiast SMM z tego co widzę znajduje się niedaleko moich teściów ;) (oni mieszkają na Kondratowicza).
W kabinie może bym jakiego LEDa zapuscił... 8)

m6riano - 04-06-2012, 04:59

http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=120
Tak m/w więcej wyglądają moje dzieła..;-)

tommyc1 - 05-06-2012, 22:04

m6riano napisał/a:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=65978&postdays=0&postorder=asc&start=120
Tak m/w więcej wyglądają moje dzieła..;-)

Ładnie:)

A ja dzisiaj pojechałem na sprawdzenie zbieżnosci...i sie dowiedziałem ze koła pochylone-nie można wyregulować, podobno. Oponki się zjedzą troszkę... do czasu zmiany sprężyn.

A ogólnie przyzwyczaiłem sie troszkę juz do tej twardości :)
Fajno śmiga. A teraz muszę zlokalizować upiorne terkotanie w kokpicie po lewej stronie od kierownicy... gdzieś jakby w okolicach nawiewu. Jadąc po nierównej drodze mam wrazenie jakby ktos tam jakieś zabawki zostawił :D

Hugo - 05-06-2012, 22:12

tommyc1 napisał/a:
dowiedziałem ze koła pochylone-nie można wyregulować, podobno
Przednie czy tylne?
tommyc1 - 05-06-2012, 23:05

Hugo napisał/a:
tommyc1 napisał/a:
dowiedziałem ze koła pochylone-nie można wyregulować, podobno
Przednie czy tylne?

Przednie, nie robiłem pełnej geometrii tylko zbieżność ponieważ były wymieniane lementy zawieszenia, poza tym denerwowała mnie dość mocno skręcona kierownica w prawo, troszkę mi ją naprostowali :P

deejay - 06-06-2012, 00:28

tommyc1 napisał/a:
A teraz muszę zlokalizować upiorne terkotanie w kokpicie po lewej stronie od kierownicy... gdzieś jakby w okolicach nawiewu. Jadąc po nierównej drodze mam wrazenie jakby ktos tam jakieś zabawki zostawił

Moze jakas śrubka Piotrkowi wpadła , po wyjezdzie z lakierni :wink:

MKV - 06-06-2012, 07:30

tommyc1 napisał/a:
Pokazałem galerię żonie i...no cóż, niby nie tego szukaliśmy, ale taki egzemplarz nie zdarza sie często (wcześniej miałem oko na Derpina :P ).

Gratulacje zakupu - widzę, że sporo fajnych galantów trafia do Warszawy i okolic ;)
Czyli pewnie do zobaczenia na spocie :P

tommyc1 - 07-09-2012, 15:58

Galanciu słuzy bardzo miło, nadszedł czas na pewne inwestycje. ZBliza się jesień, drogi pięknie rozkopane wokół mojej okolicy, więc postanowiłem go podnieść do standardowego poziomu z zawieszką. Kolejna zmiana, to decyzja o zagazowaniu. Ostatnio duzo jezdzę i płacenie blisko 1000zł za PB miesięcznie niezbyt mnie rajcuje :P ... swoja drogą, nie wybrałem jeszcze warsztatu-jakieś sugestie? [jest temat w regionalnych-mazowieckich-warsztatch, ale od dawna nieaktualizowany].
Poza tym juz mam umówiony przegląd, czyli będą nowe filtry, płyny... moze tez tarcze hamulcowe, bo bije przy hamowaniu.
Poza tym autko sprawuje się nienagannie, dostarczając nam wiele uciechy z jazdy :) .

m6riano - 07-09-2012, 16:46

tommyc1 napisał/a:
Ostatnio duzo jezdzę i płacenie blisko 1000zł za PB miesięcznie niezbyt mnie rajcuje :P

ja wydaje ok 1500zł..;-)na lpg
tommyc1 napisał/a:
Poza tym juz mam umówiony przegląd

dobry przegląd to tylko w SMM
;-)

tommyc1 - 07-09-2012, 20:27

m6riano napisał/a:

dobry przegląd to tylko w SMM
;-)

Aaajjj..........gapa ze mnie, zupełnie zapomniałem o SMM (moze dlatego ze nigdy tam nie byłem), następnym razem zawitam na Bródno.