Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] A jednak... USZCZELKA POD GŁOWICĄ :/
JCH - 02-06-2012, 12:06
thefirm napisał/a: | Najlepsze jest to że znalazłem zestaw tych uszczelek - kontaktowałem się i na pewno jest spoko i są wszystkie | To jaki jest problem żebyś to Ty kupił te uszczelki
Do oszustwa to tu jeszcze daleko, moim zdaniem
robertdg - 02-06-2012, 17:56
Nie ma w tym żadnego oszustwa, sprawa przeciaga się albo z przyczyn niezaleznych od mechanika albo ze zwykłego olewatorstwa
thefirm - 03-06-2012, 12:47
JCH napisał/a: | thefirm napisał/a: | Najlepsze jest to że znalazłem zestaw tych uszczelek - kontaktowałem się i na pewno jest spoko i są wszystkie | To jaki jest problem żebyś to Ty kupił te uszczelki
Do oszustwa to tu jeszcze daleko, moim zdaniem |
Taki że to oni zamówią, oni znają się lepiej, oni mają taniej...
Okaże się czy nie było oszustwa jak dam auto do innego mechanika do rozłożenia żeby sprawdził czy wszystkie uszczelki wymienione zostały na nowe, bo pewnie za to że upominam się o SWOJE będą chcieli uprzykrzyć mi trochę życie.
To jest profesjonalny warsztat? Czym oni się różnią od pana Kazia co naprawia auta na lewo w garazu? Nie ma gwarancji, glupia wymiana uszczelek pod glowicą trwa prawie 3tyg i końca nie widać, nie potrafili przed rozbiórką oszacować terminu dostępności części, nie potrafią zamówić uszczelek, nie są w stanie wycenić mi kosztów naprawy - to jest profesjonalny warsztat? Trzeba nazywać rzeczy po imieniu partacze po prostu !
Będę informował jak sprawa się ma.
Pozdrawiam
[ Dodano: 04-06-2012, 13:16 ]
Więc Panowie dziś byłem w Artmet Plus Stalowa Wola - po kilkunastu argumentach rzuconych z mojej strony i braku kontr argumentów ze strony warsztatu, doszliśmy do wniosku że tym razem to ja zamówię KOMPLETNY zestaw uszczelek (brakuje tej jednej na panewkę od głowicy).
Tylko jest mały problem... bo połowa uszczelek już pozakładana głowica skręcona - i oczywiście warsztat założył uszczelki prawie że oryginalne, super ekstra jakości...Ja jako że nie dam rady zamówić uszczelek oryginalnych bo takowych nie ma - a i ja takich nie potrzebuje. Zamówię dobrej jakości zamienniki - ale zauważyłem po mowie ciała, gestach - że co bym nie zamówił to otrzymam tekst 'panie, byle co nic nie warte, założymy to na pana odpowiedzialność'. A jako że zwykle jestem w mysleniu krok do przodu, czasami nawet dwa - poprosiłem o listę firm których produktów nie warto zamawiać. Oczywiście nastała niezręczna cisza, wcześniej wspomnieli o jednej firmie (ajuza czy jakoś tak w wymowie) Upewniłem się że tej firmy uszczelek firma HIPOL.PL nie posiada, więc uszczelki powinny być dobre.
Mechanicy mają nadzieję że 'dogadamy się pół na pół' - zasugerowałem że tak się można dogadywać gdy wina leży po dwóch stronach...Ja tu swojej winy nie widzę (jedynie to że auto zostawiłem właśnie u nich, no ale skąd mogłem wiedzieć) zatem nie ma mowy o podziale 'straty' pół na pół.
Więc jakby nie było Artmet Plus na częściach jest w plecy...
No ale na rynku tyle lat, stare wygi, ja młody wilczek - przecież mają swoje sposoby i wiedzieli jak sobie radzić z nie takimi jak ja....Więc mniemam że zastosują super tajną technikę i policzą parę stówek więcej za robociznę, tak aby odbić się na częściach na których wtopią I tu mam dla nich niespodziankę o której napiszę później
Pozdrawiam.
[ Dodano: 17-06-2012, 16:12 ]
Uszczelka wymieniona, szef warsztatu w porządku także dogadaliśmy się.
Za robociznę zapłaciłem 350zł (wymiana osprzętu, uszczelek pod głowicą, ustawienie rozrządu, wymiana oleju i paru innych pierdół). Cała impreza kosztowała 1200zł.
Pozdrawiam
|
|
|