To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - Nowy moderator zachodniopomorskie.

Olek - 02-06-2012, 10:56

Rafal_Szczecin napisał/a:
olekolek21 napisał/a:
dodanie trzeciego moderatora, do dwóch, którzy najwyraźniej się ze sobą nie dogadują

widze ze wszyscy wiedza wszystko ...

jakby kogos interesowalo, to znamy sie z Mackiem zanim powstaly mitsumaniaki, Anita ( zona Macka ) dla nie znajacych tematu kupila mojego Colta , wiec jezeli ktos mowi, ze sie nie dogadujemy po prostu bredzi ... :evil:

Ja nie twierdzę, że Wy się nie znacie prywatnie i się nie dogadujecie.
Ja po prostu nie widzę Waszej współpracy na forum regionalnym

szuwar - 02-06-2012, 11:03

olekolek21 napisał/a:
szuwar, jak Ty zrobiłeś sobie cytat z wypowiedzi Jacka jako, rzekomo, moją wypowiedź, to ja nie mam pojęcia.

małe przekłamanie, przepraszam, poprawiłem :)

olekolek21 napisał/a:
Jeśli już coś cytujesz, to rób to z głową, bo Ty sam krzywdzisz swoimi wypowiedziami innych.

.... u ktoś jest wrażliwy :) nie było to umyślne działanie, przepraszam :)

olekolek21 napisał/a:
Jeśli chodzi o moje zdanie, to dodanie trzeciego moderatora, do dwóch, którzy najwyraźniej się ze sobą nie dogadują, nic nie da, a wręcz wprowadzi jeszcze więcej problemów.

Zakładając, że dwóch nic nie robi - mówię czysto teoretycznie, to tylko trzeci będzie działał i jako jedyny aktywny nie będzie stwarzał konfliktów :) ... tak humorystycznie ...

W Koszalinie nic w sumie się nie dzieje ciekawego jak zbierałem na spoty ludzi max 6 osób było z całego powiatu, w sumie z trzech :) Można by to propawić oczywiście i tu mogę pomóc w aktywizacji, ale co do ewentualnego moderatora się nie nadaję :)

volve - 02-06-2012, 11:07

olekolek21 napisał/a:
szuwar, jak Ty zrobiłeś sobie cytat z wypowiedzi Jacka jako, rzekomo, moją wypowiedź, to ja nie mam pojęcia. Jeśli już coś cytujesz, to rób to z głową, bo Ty sam krzywdzisz swoimi wypowiedziami innych.

Jest to powszechny błąd na forach phpBB, podczas cytowania selektywnego czasem brany jest nick z ostatniego wpisu w danym temacie. Nie jest to wina szuwara tylko skryptu.

Ogólnie widzę, że powoli pojawiają się konflikty, kłótnie, niedługo przez to stworzy się atmosfera jak na pewnym innym forum regionalnym była przez długi okres(nie będę wymieniał gdzie ;) ). Poczekajmy do końca głosowania i dopiero zacznijmy dyskusję co robić dalej.

Olek - 02-06-2012, 11:18

szuwar napisał/a:

olekolek21 napisał/a:
Jeśli już coś cytujesz, to rób to z głową, bo Ty sam krzywdzisz swoimi wypowiedziami innych.

.... u ktoś jest wrażliwy :) nie było to umyślne działanie, przepraszam :)

No ja myślę :P I nie jestem aż tak wrażliwy, tylko dziś pogoda do dupy tak wpływa, na nerwowość człowieka :P

szuwar napisał/a:
olekolek21 napisał/a:
Jeśli chodzi o moje zdanie, to dodanie trzeciego moderatora, do dwóch, którzy najwyraźniej się ze sobą nie dogadują, nic nie da, a wręcz wprowadzi jeszcze więcej problemów.

Zakładając, że dwóch nic nie robi - mówię czysto teoretycznie, to tylko trzeci będzie działał i jako jedyny aktywny nie będzie stwarzał konfliktów :) ... tak humorystycznie ...

Może i tak, nigdy nie wiadomo heheh. Chociaż tu nie ma zastosowania powiedzenie "gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta" ;)

szuwar napisał/a:
W Koszalinie nic w sumie się nie dzieje ciekawego jak zbierałem na spoty ludzi max 6 osób było z całego powiatu, w sumie z trzech :) Można by to propawić oczywiście i tu mogę pomóc w aktywizacji, ale co do ewentualnego moderatora się nie nadaję :)

To i tak dobrze :P Nas było ostatnio 4 samochody z 2 powiatów :P To masz już pierwsze doświadczenia organizacyjne :P Nadajesz się :P I też masz dzieci dość odchowane :P

Volve, dzięki za wyjaśnienie, ja na skryptach się nie znam, tylko na oponach :P Co do kłótni itd. to nie sądzę, że będzie aż tak, jak w niewymienionym województwie :P Skończy się ankieta, wyjaśni się wszystko co i jak, a wtedy będziemy rozmawiać o konkretach. Na razie prowadzone są ogólne rozmowy wyjaśniające :P

wookash83 - 02-06-2012, 12:12

z tymi wyborami to faktycznie atmosfera może się nieźle zepsuć..nie rozumiem czemu np Maciek miałby zostać modelatorem a Rafał nie..
czy Maciek i Rafał nadal chcą być moderatorami?? pytał się ktoś??
faktycznie obaj odpuścili sobie forum ale pod względem pomocy i obecności na spotach Szczecińskich Rafał udziela się nie tylko "duchowo"..

na pewno nasze oczekiwania pod względem moderatorów się zmieniły i faktycznie temat zmian jak najbardziej na rzeczy..

JacekeR - 02-06-2012, 12:46

Widzę że wywołałem niezłą burzę , nie to było moim zamiarem - istotą tego tematu było o ile nie wybór nowych moderatorów to może zmobilizowanie do jakiejkolwiek współpracy z regionem. Ile można prosić moderatora o wysłanie informacji na PW do wszystkich regionalnych "mitsumaniaków". Na spotach Szczecińskich nie bywam , nie wiem czy moderatorzy bywają z tego co słyszałem nie za często. Jeżeli komuś stała się krzywda z mojej strony to było to nie zamierzone ale rola moderatora to nie tylko kolor nicku zielony ale ogólna współpraca z regionem. Nie ma co się oczerniać i krytykować tylko podjąć sensowną decyzję. Ankieta powinna dać moderatorom do myślenia .... wnioski wysnujcie sami. Moderatorem się bywa a "mitsumaniakiem" się jest.
Olek - 02-06-2012, 13:28

Widać, że Jacek zakładając temat trafił w czuły i jednocześnie słaby punkt.
Tu nie chodzi o to, żeby głosować zgodnie z tym czy się moderatorów lubi lub nie lubi, tylko o to, by zastanowić się, czy moderatorzy działają na korzyść naszego regionu i współpracują z jego członkami.
Nie mówię, że działają na niekorzyść, ale nie widać też zapału z ich strony. Może po prostu się wypalili lub potrzebują "kopniaka" żeby znów zacząć aktywnie działać.
Nie chodzi o to, by moderator pomagał pojedynczym osobom np. na spocie, ale by działał na rzecz całej grupy.
Mam nadzieję, że nikt nie poczuje się tym urażony, po prostu piszę co zaobserwowałem do dziś.

volve - 02-06-2012, 13:31

JacekeR napisał/a:
nie wiem czy moderatorzy bywają z tego co słyszałem nie za często.

Jacuś, ja tylko tak uściślę coby uprzedzić Rafała ;) Na spotach szczecińskich Rafał jest zawsze, albo prawie zawsze. Maciek(sorki jeszcze raz) niestety nie bywa na spotach(albo inaczej: bywa bardzo rzadko - lepiej brzmi).
Ale w spotach szczecińskich problemem jest nie tyle brak moderatora, co niska frekwencja - od już dość długiego czasu przyjeżdża 5 osób: Rafał, Derpin, wookash, Krzysiek, ja. I dlatego przy okazji tego tematu(Maciek ni ścigaj mnie tym razem za oftopica :D ) zadam pytanie do szczeciśnkich MM:

Co byście chcieli zmienić, wprowadzić, aby spoty były dla Was bardziej atrakcyjne i żebyście na nie przyjeżdżali ?

JacekeR - 02-06-2012, 13:55

volve napisał/a:
Co byście chcieli zmienić, wprowadzić, aby spoty były dla Was bardziej atrakcyjne i żebyście na nie przyjeżdżali ?

Nie liczy się ilość ale jakość.... dlatego nie uśmiecha mi się poganiać do Szczecina co tydzień aby postać ze dwie godzinki na wałach i pojechać do domu. Lepiej się spotkać raz w miesiącu lub raz na dwa ale spędzić ze sobą cały dzień. Nie musi być to w centrum Szczecina ale może być na obrzeżach mozna zrobić grilla i wypić browara a zimą można zorganizować ognisko i pieczenie kiełbasek oraz kulig ... tak to widzę.

Yoshiko - 02-06-2012, 13:56

volve napisał/a:
pytanie szczeciśnkich MM:

jako nie szczeciński MM a zachodniopomorski :twisted: rzekłabym, że może Warto by było oprócz Waszych spontanów na Wałach opracować stały kalendarz comiesięcznych spotów (wzorem innych regionów) może zaplanowany wcześniej termin dałby szansę nam Wszystkim spotkać się w większym gronie - to taka jedna moja propozycja :wink:

Rafal_Szczecin - 02-06-2012, 14:55

JacekeR napisał/a:
Ile można prosić moderatora o wysłanie informacji na PW do wszystkich regionalnych "mitsumaniaków"

najpierw trzeba poprosic/ napisac zeby wyslal, info .
z tego co mi wiadomo, NIGDY nie wyslales do mnie ZADNEJ wiadomosci prywatnej , wiec nie wiem o co ci chodzi z pisaniem ze prosiles i sie nie doprosiles o wyslanie PW. Jedynym ktory prosil i sie (jeszcze) nie doprosil jest Ololek, ( spot miedwie ) PW pojdzie najprawdopodobniej jutro .
JacekeR napisał/a:
Na spotach Szczecińskich nie bywam , nie wiem czy moderatorzy bywają z tego co słyszałem nie za często.

sam mowisz, ze nie bywasz ,a sie wypowiadasz :D
olekolek21 napisał/a:
Nie mówię, że działają na niekorzyść, ale nie widać też zapału z ich strony.

volve napisał/a:
Ale w spotach szczecińskich problemem jest nie tyle brak moderatora, co niska frekwencja

Misie złote kolorowe, nie raz nie dwa probowalismy razem wspolnie zorganizowac jakis wiekszy spot, jak sie konczylo, wie kazdy. przyjezdzala stala brygada.
tu nie chodzi o masowe puszczanie PW i proszenie sie " przyjedzcie prosze, naprawde chemy was poznac" kto chce sam zagada i wpadnie nas/was poznac.

jakis czas temu wyszedl spot galanow , na ostatni zlot w kluczewie, mimo zapowiedzi miesiac wczesniej, oraz puszczaniem PW przyjechaly 3 osoby - ja, Łukasz ,i Derpin

zobaczymy jaki bedzie wynik,jezeli ktos bardzo bedzie nalegal ,z przyjemnoscia oddam moderatora komus innymu , zobaczymy jak dlugo on bedzie mial zapal, po tym co zobaczy.

skoro do ustalenia stalych co miesiecznych spotow jest wam potrzebny nowy mod, to nie wiem na co czekamy ... przeciez "nie mod" nie moze tego zaproponowac ...

Olek - 02-06-2012, 15:10

W takim razie dzięki za reakcję i czekamy na spam grupowy.

Co do zorganizowania większego spotu, to już taki był, nawet 2 razy, w Pogorzelicy. Kto był ten był i się dobrze bawił.

A co do comiesięcznego spotu, przynajmniej my się sami zorganizowaliśmy i spotykamy się obecnie nad Miedwiem. Stąd też prośba o info o takowym wydarzeniu. Jeśli ktoś nie miał możliwości dojechać do Pogorzelicy na kilka dni, to może spotkać się z innymi właśnie tam. I zapraszamy więcej osób ze Szczecina, niż sam volve :P Jak na razie to jedyna opcja comiesięcznych spotkań.

Moderator jest potrzebny do rozpropagowania danego wydarzenia. Chyba nikt nie ma czasu, żeby wysyłać info po kolei do każdego użytkownika z regionu. Sam wiesz ile osób praktycznie nie wchodzi na forum, a kiedyś było często.
I jeśli tylko obecni modowie będą nam pomagać, bardziej się angażować w "życie" regionu i wykazywać chęć współpracy z innymi, to nie widzę potrzeby zmian.

Yoshiko - 02-06-2012, 15:28

jakis czas temu wyszedl spot galanow , na ostatni zlot w kluczewie, mimo zapowiedzi miesiac wczesniej, oraz puszczaniem PW przyjechaly 3 osoby - ja, Łukasz ,i Derpin

o przepraszam nie 3 osoby a 6 - my to się nie liczymy ? przecież też tam byliśmy
przyjemnoscia oddam moderatora komus innymu , zobaczymy jak dlugo on bedzie mial zapal, po tym co zobaczy.

skoro regulamin dopuszcza organizowanie wyborów nowego moderatora co rok to może ktoś by miał ochotę przez ten czas zobaczyć jak to jest, może warto dać szansę komuś nowemu ?????
A tak po za tym to zgranie grupy zależy tylko od nas samych - słuchać jak ktoś mówi to wielka sztuka i tyle.

Rafal_Szczecin - 02-06-2012, 21:33

Yoshiko napisał/a:

o przepraszam nie 3 osoby a 6 - my to się nie liczymy ? przecież też tam byliśmy

przepraszam zapomnialem o Waszym wesolym autobusiku :D

Xsystoff - 02-06-2012, 22:32

Nie wiem jakim cudem zmiana moda ma sprawic ze na spoty zacznie przyjezdzac wiecej ludzi. Mala frekwencja jest spowodowana tym, ze stare, dobre miski wymieraja, a nowe sa bezplciowe i jezdza nimi ludzie ktorych motoryzacja nie bardzo kreci, nie mowic o spotach. Popatrzcie na siebie, jak ewoluowala wasza przygoda z miskami, wieksze, nowsze i nagle bach, nie ma juz na co zmienic ze stajni i zegnamy marke.

Colt:
C50 juz nie ma, umarly. CAO na allegro sa dwie sztuki z zachpom, a CJ0 cale 10 sztuk. O nowszych Coltach nie pisze, bo to frauwageny, nie ma w nich zadnej magii 3 diamentow.

Galant:
Najmlodsze dobiajaja do dychy, ludzie sie zaczynaja powoli przesiadac na mlodsze i nowoczesniejsze auta, a tutaj mitsubishi nie ma nic do zaoferowania. Przeciez nikt po pieknym Avance w skorce nie wsiadze do plastik fantastic ASX`a 5x drozszego. Jak zmienia sie marke, to i przestaje sie miec czas na stary klub, mimo fanstatycznych klimatow naszych spotow :mrgreen:

Lancelot:
Starych generacji sa jakies resztki, a X`a kupuje ludzie zarobieni z kredytami na glowie, a nie spoty i glupoty ;) Jak dla mnie ostatnie fajne Mitsu.

Eclipse:
I generacja rdzewieje na szrotach, a II gen jest droga i nie liczac awd z psss nie ma nic do zaoferowania, chyba ze kogos jara 140 konne przednionapedowe auto ktore wyglada i nie jedzie wcale a kosztuje tyle co sporo fajnych rwd.

Kto ma wiec przyjezdzac na spota? Wlasciciel ASX`a? Wlascicielka nowego Colta, ktora umie dolac plynu do spryskiwacza i to wszystko? I co tu zmieni nowy mod? Moim skromnym zdaniem Mitsubishi sie zwija zamiast rozwijac, zobaczcie po 3000GT, FTO, Sigmie, Eclipsach, Coltach/Lancerach GTi, Galantach produkuje zwykle pascie jakis jest na peczki i tym samym kupuja je zwykli ludzie, ktorzy spoty maja gdzies, auto ma zawiesc dzieciaka do przedszkola i wlasny tylek do pracy i to wszystko. Dlatego tez za kilka lat na spotach mitsu bedzie maks jeden diamencik.... ;)