Pajero Ogólne - przyczepa do Pajero
Heilsberg - 22-09-2012, 08:02
Ja tam nie wiem jak jest w UK. Znając życie to całkiem inaczej i pewnie prościej (ale ten vin w kwitach to masz jakiś nie teges ).
Nas niestety obowiązuje polskie zawiłę prawo.
gołąb - 28-10-2012, 18:43
Pytanie mam do posiadaczy krótkich Pajero II z silnikami benzynowymi...Chodzi mi o to jaka jest DMC przyczepy którą może ciągnąć króciak?
Bushey - 14-03-2013, 15:59
Przepisy mówią jakoś o przyczepie z hamulcem > 750kg oraz o potrzebie kat. E na te ciężkie. Przyczepa + ładunek nie może być cięższa niż pojazd holujący. Ja mam kat. E od 20 lat więc nie jestem pewien na 100% czy coś się nie zmieniło. Proponuję poszukać w Kodeksie jak to teraz wygląda w Polsce.
Rander - 14-03-2013, 20:00
Bushey napisał/a: | Przepisy mówią jakoś o przyczepie z hamulcem > 750kg oraz o potrzebie kat. E na te ciężkie. Przyczepa + ładunek nie może być cięższa niż pojazd holujący. Ja mam kat. E od 20 lat więc nie jestem pewien na 100% czy coś się nie zmieniło. Proponuję poszukać w Kodeksie jak to teraz wygląda w Polsce. |
DMC przyczepy może być większa od "holownika", jeśli holownikiem jest samochód terenowy. Teraz jednak piszę "z doskoku" i nie bardzo mam czas, aby się podeprzeć przepisami.
Poza tym w Polsce przepisy są zozsypane nie tylko w Prawie o ruchu drogowym, ale i w kilku innych ustawach, często mogą nawet wystąpić sprzeczności
|
|
|