To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Podświetlenie zegarów

swinks_UK - 18-06-2013, 17:59

bbandi napisał/a:
Panowie a bezpieczniki od oświetlenia podsufitki to są po maską również? jesli tak to które, dzięki z góry.

Również.
To jeden z 10A.

Hugo - 03-08-2013, 23:17

Ma ktoś schemat albo wie, w którym miejscu do skrzynki bezpieczników w kabinie wchodzą przewody od lampki podsufitowej? Kable od tej lampki (sprawdzone na przednim lewym słupku) są kolorów: czerwony z czarnym paskiem z szarymi kropkami oraz zielony z czerwonym paskiem, również z szarymi kropkami. Dwa identyczne kable wchodzą do w/w skrzynki w kabinie, gdzieś w dolne rzędy, ale nie wiem czy czasami kolory kabli w aucie nie mogą się powtarzać?
Macka25 - 06-04-2019, 15:46

Witam.
Odkopie trochę już stary temat ale właśnie mam podobny problem.
Pacjent to galant Avans kombi 2.5v6
Nie dziala światło w zegarach (wskazówki swieca), podsofitka, drzwi, radio (zapalniczka dziala), centralny zamek (również z kluczyka).
Sprawdziłem WSZYSTKIE bezpieczniki te pod maska jak i koło kierownicy i wyglądają na sprawne. I problem jest taki że dalej nie działa nic.
Może ktoś poradzi?

Hugo - 06-04-2019, 21:38

Macka25, sprawdzałeś bezpieczniki miernikiem czy tylko "na oko"? Wyjmowałeś je z gniazd? Wszystko wskazuje na przepalony bezpiecznik 10A w skrzynce pod maską, jeden z dwóch w takim żółtym prostokątnym plastiku.
Macka25 - 06-04-2019, 23:40

Hugo napisał/a:
Macka25, sprawdzałeś bezpieczniki miernikiem czy tylko "na oko"? Wyjmowałeś je z gniazd? Wszystko wskazuje na przepalony bezpiecznik 10A w skrzynce pod maską, jeden z dwóch w takim żółtym prostokątnym plastiku.

Witam. Muszę przyznać że dobry jesteś.
Wyciagalem wszystkie i sprawdzałem na oko. Gdy juz zalamalem ręce to wziąłem probowke i od niechcenia zacząłem sprawdzać wszystkie bezpieczniki i rzeczywiście był to właśnie lewy z tej dwójki w tym żółtym. Dzięki wielkie za zainteresowanie.
Pozdrawiam

Hugo - 06-04-2019, 23:44

Macka25, zapomniałem dopisać, że to będzie lewy :D On zabezpiecza te wszystkie obwody elektryczne, które u Ciebie nie działały, więc musiał być przepalony/uszkodzony.