Carisma - Techniczne - Wentylator chłodnicy
ahalek23 - 25-06-2012, 18:24
Carpezo a sprawdziłeś czy wentylator jest sprawny? masz tam tylko 2 kable zapnij do akumulatora na dwa kable i jak to nie to to się poszuka gdzie indziej
carpezo - 25-06-2012, 18:32
nie sprawdzałem. a gdzie wychodzą te dwa kable?:-) podłaczyć je bezposrednio do aku i powinien działać ?
ahalek23 - 25-06-2012, 18:50
si senior kabelki masz po prawej stronie chłodnicy w dole szara wtyczka mówimy o wentylatorze po stronie kierowcy bo ten jest od obiegu płynu napisz co i jak ? to posiedzę i znajdziemy co go boli
no i co tam bo wygląda że mamy naprawę online ?
carpezo - 25-06-2012, 19:14
oki jutro sprawdze i dam znac bo dzis czasu nie mam. jak nie dziala wentylator to moge przegrzać silnik w czasie normalnej jazdy ?
ahalek23 - 25-06-2012, 19:25
zależy od temperatury jeśli wzrasta znacząco to jest problem ewentualne następstwa to uszkodzenie uszczelki pod głowicą itd czyli kosztowne rzeczy raczej radzę sie tym zainteresować
kristof - 25-06-2012, 20:01
Ja swoje auto oddałem poraz drugi na tą usterkę do elektryka, teraz wie że nie odbiorę go póki tego nie zrobi, więc jak naprawi i będzie wiadomo co jest nie tak, na pewno podzielę się tą informacją z wami...póki co jak pisali koledzy wcześniej przy włączonej klimie działa wentylator chłodnicy -> i to zawsze mają się załączyć oba wentylatory - ale jak jest sprawna klima ;-p
carpezo - 25-06-2012, 20:03
wentylator podlaczylem i działa. nie wiem co dalej sprawdzac. temp nie wzrasta na wskazniku
może poprostu nie slysze tego wentylatora podczas jazdy ale to normalne ze rura jest taka goraca od chłodnicy i bagnet np tez? nie zwracalem na to nigdy uwagi
ahalek23 - 25-06-2012, 21:50
Ciepło to pojęcie względne zależy od obserwatora radzę poprostu odpalić auto na słońcu niech sobie pyrka obserwujesz temp na wskazniku i czekasz jeśli wskazówka wejdzie dale niż znacząco za połowę skali a wentylator się nie załączy to wtedy się będziemy martwić dodam tylko że może to potrwać nawet 20 minut
carpezo - 26-06-2012, 08:35
no wlasnie ostatnio robilem nauke obrotow i chodzil ok 30 min i wentylator nie zalaczyl sie ale temp byla tak troche mniej niz w polowie czyli ok wszystko ?
Hugo - 26-06-2012, 08:58
carpezo napisał/a: | ale to normalne ze rura jest taka goraca od chłodnicy i bagnet np tez? nie zwracalem na to nigdy uwagi | Normalne, wszystko pod maską jest bardzo gorące. Tymbardziej latem, podczas upałów, po otwarciu maski można odnieść wrażenie, że wszystko tam zacznie się zaraz topić.
zwolin - 27-06-2012, 00:02
kristof napisał/a: | zwolin powiem Ci w prost nie stać mnie na taki luksus |
Ale jaki to luksus? To podstawowe narzędzie do dłubania w miśkach. Tym bardziej, że soft można ten...tego.... Nie pochwalam jakby co, ale można. Zwraca się po jednym podłączeniu.
carpezo napisał/a: | silnik pracował ok 30 min i wentylator nie zalaczyl sie co zdziwilo |
może tak być. Ma małe straty i dużą powierzchnię chłodzenia. Sprawdź z wyższymi obrotami (tak ze 2 krpm). Obserwując wskaźnik oczywiście.
Aha, maskę zamknij
[ Dodano: 27-06-2012, 00:04 ]
carpezo napisał/a: | chlodnica ta górna goraca że ledwo mozna dotknac. |
A próbowałeś potrzymać cos innego, co ma 90st
zuk38 - 01-07-2012, 10:40
kristof, I co auto odebrane?
Ja bylem z moja Cari u mechanika i podpielismy ja pod kompa. Odczyt temperatury jest ok, na zgaszonym silniku test aktywacji przechodzi, ale zalacza wentylator przez te przeaczniki z lewej strony pod maska (od klimy), natomiast jak silnik jest odpalony to test aktywacji jest nieudany.. zauwazylismy, ze przy przekazniku po prawej stronie (w tej wiekszej skrzynce) w oby dwoch stykach sterujacych jest +12, a gdy wyciagnelem przekazniki z tej skrzynki po lewej, to te +12 zniknelo... Mechanik stwierdzil, ze gdzies jest slaby styk i dzieje sie tak jak np. w przyczepce, gdy sa slabe styki - choinka.. niestety nie bylo czasu, zeby szukac dalej...
Moze mi ktos powiedziec gdzie jest komputer, bo moze to jego wtyczka jest zasniedziala... ?
ahalek23 - 04-07-2012, 11:31
Moze mi ktos powiedziec gdzie jest komputer, bo moze to jego wtyczka jest zasniedziala... ?[/quote]
Jeśli chodzi o sterownik silnika ECU to jest po stronie pasażera prawa noga na ścianie
kkmaslowski - 04-07-2012, 14:13
Udało mi się wreszcie połączyć z ECU przez VAGa (VAG KKL USB). Bez problemu można włączyć wolne lub szybkie obroty wiatraków chłodnicy z poziomu EvoScan'a przy zgaszonym silniku. Nie da się jednak włączyć wiatraków z jego poziomu po uruchomieniu silnika.
Pytanie czy to normalne zachowanie. Dobrze by było gdyby ktoś u kogo problem nie występuje sprawdził czy da się włączyć wiatraki z EvoScana przy zapalonym silniku.
ahalek23 - 05-07-2012, 14:40
Bez problemu można włączyć wolne lub szybkie obroty wiatraków chłodnicy z poziomu EvoScan'a przy zgaszonym silniku.
O ile pamiętam to problem był z niezałączającym się wiatrakiem chłodnicy a ten ma tylko jeden bieg mniejszy wiatrak odpowiada za chłodnice klimatyzacji i ma 2 biegi (4 kable) jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi (takie spostrzeżenie)
|
|
|