Zloty i Spoty - Spot polski południowej 23 czerwca 2012
mkm - 17-06-2012, 00:20
1. wojzi (4)
2. wojtek bogacz (1)
3. mjsystem (3)
4. morfi (2)
5. jaca71 (prawdopodobnie 4 - można tyle liczyć)
6. jackall (3 i 1/2 )
7. MrV
8. tyku (4)
9. bart1984
10. BUBU (1)
11. kaczka81s
12. tpodsiadlo (2)
13. pablo diablo i Doti
14. JCH (2)
15. Pepi
16. piotr_bb (2) ?????
17. leszekh (4)
18. Marcin-Krak (1)
19. mkm (2)
Jeszcze palcem po wodzie pisane, ale robię co mogę, żeby być.
Jackall - 17-06-2012, 21:34
Pytanie do osób z krk, czy jedziemy jakąś kolumną czy każdy z osobna?
leszekh - 18-06-2012, 11:46
Ewentualnie mogę do was dojechać.Jeżeli ktoś jedzie od strony Tarnowa to możemy spotkać się na pierwszym Orlenie za Tarnowem.
mjsystem - 18-06-2012, 17:25
Jackall napisał/a: | Pytanie do osób z krk, czy jedziemy jakąś kolumną czy każdy z osobna?
_________________ |
Podobne pytanie do grupy ślaskiej?
Morfi - 18-06-2012, 21:12
Ja bede chciał jak najwczesniej bo bede sie wczesnie zbierał gdyz mam zgrupowanie i wazny mecz firmowy.
wojzi - 18-06-2012, 22:06
Mam złą wiadomość:
Jak byliśmy na miejscu z Jacą to ładnie nam mówili, że można rozpalić ognisko i skorzystać z grilla za odpłatą. Tego samego dnia - dwa tygodnie temu - dzwoniłem do właściciela, mówiłem co i jak i kiedy i było OK i miałem tylko dać znać - jak już będzie wiadomo - ile ma być osób. Gadałem z nim jeszcze w zeszłym tygodniu w środę i miałem mu wysłać maila. No i jak dostał maila to się nagle okazało, że się nie da, bo w weekendy przy grilu mają ogródek gastronomiczny.
No krew mnie normalnie zalała.
Byłem w związku z tym na miejscu w sobotę i babka z parkingu twierdzi, że na parkingu no chance, ale ludzie sobie rozpalają na polu namiotowym grile bez pytania. No ale tak de facto jak gościu powie "wała" to mamy kłopot i nie mamy gdzie palić grila. Zostaje tylo zwiedzanie, albo korzystanie z żarcia tej knajpy.
W związku z tym widzę dwie możliwości:
1. Albo rezygnujemy ze spota
2. Albo robimy go gdzie indziej.
3. Albo robimy go tam tyle, że bez grilowania, korzystając z tego ogródka gastronomicznego i płacąc im kasę za żarcie.
Any suggestions?
Ja proponuję w zupełnie innym miejscu.
W masywie Babiej Góry we wsi Skawica jest pole biwakowe, gdzie można za darmo zrobić grila - są zadaszone dwa szałasy, gdzie można siąść jakby lało. Jest gdzie zaparkować. Jak ktoś chce może rozbić namiot. Zazwyczaj tam w miatę pusto - 2 - 3 samochody. I co ważne to wszystko za darmo.
N: 49° 39' 10,85' E: 19° 38' 0,95"
Jako miejsce spotkania można by ustalić parking pod Kościołem w Skawicy - godzina też 11 - i stamtąd bym was poprowadził na miejsce - jakieś 3,5 km.
Wiem, że to zupełnie inne miejsce, ale jako, że nie jeżdżę po jeziorach i innych miejscach więc nie znam miejscówek, gdzie bez narażania się nikomu i proszenia nikogo o łaskę spokojnie by można było usiąść i pogrilować.
Tak, ze jak wam pasuje, to super. Jak nie pasuje dajcie inną miejscówkę. A jak się nie da to rozwiązujemy to spotkanie.
[ Dodano: 18-06-2012, 22:26 ]
Vox populi vox dei - ja dostosuję się do woli większośći, więc proszę, żebyści tu się wypowiedzieli czy będziecie i jeśli tak, która opcja wam najbardziej pasuje:
1. Gdzie indziej, a jeśli tak to Skawica czy jeszcze inne miejsce. Bierzemy grille i grilujemy sobie na spokojnie.
2. Ojców - bierzemy swoje grille i może się uda. a jak nie to płącimy tam za żarcie.
Mi opcja jest obojętna.
mjsystem - 18-06-2012, 22:45
wojzi napisał/a: | W masywie Babiej Góry we wsi Skawica jest pole biwakowe, gdzie można za darmo zrobić grila - są zadaszone dwa szałasy, gdzie można siąść jakby lało. Jest gdzie zaparkować. Jak ktoś chce może rozbić namiot. Zazwyczaj tam w miatę pusto - 2 - 3 samochody. I co ważne to wszystko za darmo. |
Dla co niektórych jest to zbyt daleko i myślę, że po prostu odwołają wyjazd. Dla nas to jest też dość daleko.
Proponuję Wojtku coś bliższego dla każdej miejscowości.
Jezioro Balaton w Trzebinii?
Jest tam duży parking, nie wiem do kogo należy i czy można na nim palić grila.
http://www.polskaniezwykl...tml#bread_start
Morfi - 18-06-2012, 22:57
Albo na dziko gdzies w trawce sie rozłozyc, stare miejsce może bycale gdzies na polance, poszła juz masowka. Jedziemy tam w najgorszym wyadku wydamy troszke wiecej kasy albo weźmiemy bułki z domu.
kaczka81s - 18-06-2012, 23:54
http://mw2.google.com/mw-...um/27059178.jpg jak to jest tutaj to mi pasuje i nawet bliżej bym miał niż do Ojcowa, choć chciałem z żoną trochę pozwiedzać w Ojcowie. Ale jak dla mnie niech decyduje większość, ja mogę do Ojcowa albo tutaj, dostosuję się do większości Tak więc decydujcie bo mało czasu już zostało, sobota się zbliża.
Mr V - 19-06-2012, 11:36
Ja z Natalią musimy odwołać naszą obecność. Natalii wypadł egzamin w środku dnia i parę innnych rzeczy związanych ze studiami. Bardzo nam przykro, ale Wam mimo wszystko życzymy udanego spota, dobrej zabawy i czekamy na focie
tyku - 19-06-2012, 12:56
Trzebinia super sprawa, ale przy takiej pogodzie w sobotę to na wspólne miejsce parkingowe nie ma co liczyć o godz 11.00. Może jakoś się tam da zarezerwować miejsca? Na Ojców jestem przygotowany, nawet na sprawdzenie jakie jedzenie zaserwują w tym ogródku gastronomicznym.
wojzi - 19-06-2012, 14:16
Ja też myślę, że jak poszła masówka to nie ma co zmieniać miejsca.
Kasy trochę mogę wziąść na ten ogródek gastronomiczny. Grilla też i może uda się go gdzieś postawić bez nikogo drącego mordę.
A tak swoją drogą można bez narażania się nikomu zamiast grila zrobić tam piknik - i na to spokojnie na parkingu w Ojcowie miejsca starczy i nikt się nie powinien przyczepiać.
Wojciech Bogacz - 19-06-2012, 17:39
Jak dla mnie grill jest OK, chociaż typowy piknik również.
Sądzę, że zmiana miejsca miałaby sens, jakby nam wybitnie na tym grillu zależało. Poza tym sądzę, że damy radę heh. Gorzej jakby deszcz spadł...
Awaryjnie postaram się zorientować gdzie blisko jeszcze można by się ulokować tak, żeby te 40 osób się zmieściło.
piotr_bb - 19-06-2012, 21:01
Morfi napisał/a: | Albo na dziko gdzies w trawce sie rozłozyc, stare miejsce może bycale gdzies na polance, poszła juz masowka. Jedziemy tam w najgorszym wyadku wydamy troszke wiecej kasy albo weźmiemy bułki z domu. |
Całkowicie popieram liczy się spotkanie a te parę złociszy więcej wydanych to szczegół
Wojciech Bogacz - 19-06-2012, 21:10
Cytat: | Całkowicie popieram liczy się spotkanie a te parę złociszy więcej wydanych to szczegół |
Mnie tam pomimo braków budżetowych różnica 30 czy 40 zł nie powstrzyma za nic heh.
Tak, że jakby co to się coś wymyśli ogólnie i będzie dobrze.
|
|
|