Chcę Kupić Outlandera - Liczę na WAS
zibiiwo - 15-06-2012, 20:45
Chodzi mi o ten egzemplarz miśka http://allegro.pl/show_item.php?item=2291458933 - no chyba,że ja mam coś ze wzrokiem
mitsu00 - 15-06-2012, 20:56
To auto nie ma xenonow fabrycznych (czarne wnetrze kloszy; wersja z xenonami ma srebre wnetrze kloszy). Jedyne co mnie dziwi to fakt ze faktycznie nie ma tez spryskow. Znajomego OII z listopada 2007 nie mial zenkow ale mial spryski. Dziwne...... Jest to chyba najtansza, wejsciowa wersja Invite patrzac na 16'' alusy ori i slabej jakosci tapicerke.
rezon - 15-06-2012, 21:37
zibiiwo, Ten Outek nie ma ksenonów. Na zdjęciu wnętrza chyba nawet widać regulację położenia reflektorów. Nie ma też spryskiwaczy. Chyba, że właściciel założył nielegalnie zestaw HID, ale to pierwsza bardziej wnikliwa kontrola na drodze może "wyprostować" zatrzymując niesprawny pojazd. Po za tym to jakaś dziwna wersja - skóra była chyba tylko w Instyle, ale wtedy był i szyberdach i ksenony. A tu nie ma ani jednego, ani drugiego.
zibiiwo - 15-06-2012, 21:47
A ja głupi śliniłem się na niego-dzięki Panowie
mitsu00 - 15-06-2012, 21:50
rezon napisał/a: | zibiiwo, Ten Outek nie ma ksenonów. Na zdjęciu wnętrza chyba nawet widać regulację położenia reflektorów. Nie ma też spryskiwaczy. Chyba, że właściciel założył nielegalnie zestaw HID, ale to pierwsza bardziej wnikliwa kontrola na drodze może "wyprostować" zatrzymując niesprawny pojazd. Po za tym to jakaś dziwna wersja - skóra była chyba tylko w Instyle, ale wtedy był i szyberdach i ksenony. A tu nie ma ani jednego, ani drugiego. | Szyberdach nie wystepuje w Instyle:u w wersji na Skandynawie. Szkoda.... Tak samo mam w Pajero.
rezon - 15-06-2012, 23:11
mitsu00 napisał/a: | Szyberdach nie wystepuje w Instyle:u w wersji na Skandynawie. Szkoda.... | Nie narzekaj. Masz za to podgrzewaną szybę Co prawda tylko w okolicy wycieraczek, ale jednak Chyba, że w pojarce nawet tego nie ma.
KowaliK - 16-06-2012, 11:36
Ten z ogłoszenia to Intense (bez +) z przeszczepioną tapicerką z glonojada. Z tego co pamiętam ksenony były dopiero od Intense +. Btw, kolor wnętrza klosza raczej nie ma tutaj żadnego znaczenia - kwestia zrobienia zdjęcia. Ja mam ksenony i mam czarne wnęki.
mitsu00 - 16-06-2012, 13:44
KowaliK napisał/a: | Ten z ogłoszenia to Intense (bez +) z przeszczepioną tapicerką z glonojada. Z tego co pamiętam ksenony były dopiero od Intense +. Btw, kolor wnętrza klosza raczej nie ma tutaj żadnego znaczenia - kwestia zrobienia zdjęcia. Ja mam ksenony i mam czarne wnęki. | Od roku modelowego 2008 wprowadzono wiele zmian, m.in co do kloszy.
KowaliK - 17-06-2012, 00:30
mitsu00 napisał/a: | KowaliK napisał/a: | Ten z ogłoszenia to Intense (bez +) z przeszczepioną tapicerką z glonojada. Z tego co pamiętam ksenony były dopiero od Intense +. Btw, kolor wnętrza klosza raczej nie ma tutaj żadnego znaczenia - kwestia zrobienia zdjęcia. Ja mam ksenony i mam czarne wnęki. | Od roku modelowego 2008 wprowadzono wiele zmian, m.in co do kloszy. |
Hmmm, z tego co pamiętam to dorzucili czujnik deszczu, czujniki parkowania, nowy wzór felg, nowy kluczyk w Instyle ale o kloszach pierwsze słyszę...
mitsu00 - 17-06-2012, 02:01
KowaliK napisał/a: |
Hmmm, z tego co pamiętam to dorzucili czujnik deszczu, czujniki parkowania, nowy wzór felg, nowy kluczyk w Instyle ale o kloszach pierwsze słyszę... | No tak sie sklada ze moj byl Instyle MY 2008 i takie wlasnie mial. 2 znajomych ma MY 2010 i 2011 i tez klosze sa srebrne. Inny ma MY 2009 bez xenonow z czarnymi wnetrzami. Cos zatem chyba zmienili.
zibiiwo - 20-06-2012, 18:35
Wyśledziłem tego gagatka http://kupuzywane.moto.on...-C24489720.html -trochę mnie zastanawia mały przebieg(może wszystko ok)-poproszę o opinie szacownych forumowiczów
lexus - 21-06-2012, 13:40
Po pierwsze vin mówi że jest z 2009 r a nie z 2008 rejestr nie ma znaczenia coś nie pasują mi listwy boczne raczej powinny być cienkie.przebieg bardzo zastanawiający ,ogólnie słabe zdjęcia nie widać zużycia opon ,powinny być orginały
rezon - 21-06-2012, 15:23
lexus napisał/a: | Po pierwsze vin mówi że jest z 2009 | VIN mówi o roczniku modelowym. Mam identyczną sytuację - samochód 07, a MY 08. Listwy są OK - mam identyczne. To jest model sprzed glonojadów. Opony widać na zdjęciu z tyłu - wyglądają OK. Felgi ori od Instyle. Przebieg - jeśli autentyczny, jest naprawdę mały. Silnik dopiero się ułożył. Warto zainteresować się jego historią napraw, bo Outki bywają chimeryczne. Jeżeli nie miał ich wiele na gwarancji, to powinien jeździć bez większych problemów. bywają egzemplarze z małym przebiegiem - niedawno jeździłem 2 lata starszym od omawianego z ori przebiegiem 56Mm czyli 3 razy mniej niż mój. Do omawianego - na dzień dobry wywaliłbym radio i zamontował coś z omawianych na forum z navi i porządnym Bluetoothem.
zibiiwo - 26-06-2012, 15:05
Panowie-po czym można rozpoznać czy dany egzemplarz był wyprodukowany w Japonii czy też w Holandii ?
lexus - 26-06-2012, 16:12
11 numer win miejsce produkcji w Holandi to literka F .japonia U
|
|
|