Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Sterowanie radiem z kierownicy
dawcio - 15-05-2013, 10:10
rezon napisał/a: | dawcio napisał/a: | I co to może byc? | BT made by Mitsubishi - najgorszy ze wszystkich, jakie kiedykolwiek używałem. Zamontowany w miejsce ori radia "chińczyk" działał o niebo lepiej. DO posiadanego obecnie w Superbie to BT Mitsu jest jak cep do kombajnu - pod każdym względem. Spróbuj może rozłączyć wtyczki BT i ponownie je złączyć, ale nie wiem czy to coś pomoże. Może być słaby kontakt elektryczny - czasami miałem to przy radiu. |
jesli mógłbyś mi wytłumaczyc gdzie są i jak się te wtyczki rozłancza byłbym bardzo wdzięczny!
rezon - 15-05-2013, 12:13
trzymając od dołu i ciągnąć demontujesz kratki nawiewu, następnie demontujesz radio, zaglądając wnęki na dole zobaczysz moduł BT.
dawcio - 17-05-2013, 12:44
tak fajnie to się rozbiera wszystko pasuje do siebie ale wtyczki wszystkie są połaczone za radiem,może od strony kierownicy coś nie łączy?
P.S mi nie chodzi o moduł BT tylko o normalne sterowanie radiem tzn głosność stacje itd
rezon - 17-05-2013, 20:08
rozłącz i połącz wtyczki ponownie. Nie wiem gdzie jest podłączenie pod kierownicę.
dawcio - 17-05-2013, 22:11
spróbuje jutro porozpinać wtyczki,ale wydaje mi się że raczej od strony kierownicy siedzi problem tam pewnie kable się ruszają i może brak łączności?
Trik - 18-05-2013, 20:21
Wtyczki od sterowania (radio i tempomat) są pod sterowaniem. Trzeba podważając zdjąć te plastiki z przyciskami lub zajść do tego pod poduszkę.
To chyba w waszym dziale (ze 2-3 lata temu) ktoś podał link do strony z montażem BT w Lancerze Evo. Trochę inna kierownica ale schemat taki sam.
W Lancerach pojawiał się problem z tzw. zwijaczem, wtedy też coś działo się z przyciskami.
liptoon - 12-02-2017, 18:13
Przepraszam, że odkopuje temat, ale mam ten sam problem: nie działa sterowanie radiem oraz przyciski od bluetooth. Podane tu rozwiązanie (wypinanie/poprawianie wtyczek z radia) nie przyniosło skutku.
Zauważyłem, że u mnie po przekręceniu kierownicy o ponad pół obrotu w lewo - przyciski zaczynają działać. Objaw wskazuje na uszkodzenie taśmy pod kierownicą.
Czy są jakieś sposoby na naprawę taśmy - czy w grę wchodzi tylko jej wymiana ?
Może jest ktoś, to przerabiał ten temat ?
thomi2 - 03-04-2017, 20:04
Taśma na bank nowa coś około 600 stówek.
|
|
|