To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0T] Brak ogrzewania - problem rozwiązany

Jaro1974 - 01-11-2016, 21:30

1. Filtr kabinowy moim zdaniem nie będzie miał tu nic do rzeczy.
2. Załączanie wentylatora zewnętrznego skutkowało by obniżeniem temperatury na wskaźniku a tu nic takiego nie występuje.
Ja coraz bardziej stwierdzam się w źle usytuowanym sensorze odczytu temperatury klimatronica.

elektryk - 01-11-2016, 23:48

Jaro1974 napisał/a:
Ja coraz bardziej stwierdzam się w źle usytuowanym sensorze odczytu temperatury klimatronica.
A co mogło się źle usytuować? W milionach samochodów jest podobnie i działa, o ile ktoś przy nim nie modyfikował.

Z takich ciekawostek przyszło mi do głowy że może panel do klimy jest z innej wersji samochodu. Nie wiem czym się różnią, ale kiedyś jak chciałem kupić na części panel od innej wersji (nie pamiętam czy anglika czy 2.4) to panel miał inne numery katalogowe a wyglądał toczka w toczkę identycznie. Być może kolega ma panel od innego modelu i sam sterownik ma problemy z interpretacją danych z czujników.

MadziaQ.. - 04-11-2016, 14:01

Szczerze powiedziawszy to chyba jednak sama z tą usterką nie wygram, wszędzie zaglądałam i wygląda jakby wszystko było oki. Będę musiała oddać samochód do mechanika może on coś poradzi. Problem tylko w tym, że zrobię to dopiero najwcześniej po nowym roku bo w tym roku już nie bardzo mam kiedy. Na pewno napiszę jak tylko usterka zostanie wykryta co było przyczyną może to komuś pomoże w przyszłości.
Jaro1974 - 06-11-2016, 21:45

elektryk napisał/a:
o ile ktoś przy nim nie modyfikował.

O tym właśnie myślę.

marcin1975 - 18-02-2017, 09:00

[b]Madzi Witaj poradziłeś sobie z tym ogrzewanie w outlanderze bo chyba mam ten sam problem

[ Dodano: 18-02-2017, 09:00 ]
Witaj poradziłeś sobie z tym ogrzewanie w outlanderze bo chyba mam ten sam problem