To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - Pytanko o hotel/hostel w Krakowie

Marcin-Krak - 04-07-2012, 08:00

RaVciO napisał/a:
Czy w święta tak jak np. 15 sierpnia muzea, wawel itp. atrakcje są czynne i dostępne do zwiedzania?

Wawel jest na pewno otwarty od 10-17 w ten dzień (jak w święto w sezonie).
Musisz się niestety liczyć z tłumem ludzi=kolejka do kasy i idź do południa, bo popołudniu może być limit zwiedzających wykorzystany i nie wejdziesz. Chyba, że zależy Ci tylko na wejściu na sam dziedziniec. I przygotuj się duchowo i finansowo na ceny ;)
Pytałem o termin, bo część muzeów bywa zamknięta w poniedziałek - choć w sezonie wysokim nie wszystkie ;)

15 sierpnia z atrakcji o których wiem:
- festiwal Pierogów na Małym Rynku
- będzie jeździł po mieście autobus Ogórek (trasa chyba jeszcze nie jest znana, zapewne na którejś z linii autobusowych)
- jakieś tam sobie koncerty muzyki poważno, sakralnej -nie moje klimaty, to nie wiele wiem :P

Tomek - 04-07-2012, 08:36

Cytat:

Czy w święta tak jak np. 15 sierpnia muzea, wawel itp. atrakcje są czynne i dostępne do zwiedzania?

tego nie jestem pewien, musiałbyś na ichniejszej stronie sprawdzić
w niedziele mają otwarte normalnie

tylko sprawdź sobie dokładnie bo bywa, że mają niektóre części/wystawy zamknięte czasowo
bywa też, że dana wystawa może być nieczynna np. w poniedziałki, itp

[ Dodano: 04-07-2012, 08:42 ]
Marcin-Krak napisał/a:

Pytałem o termin, bo część muzeów bywa zamknięta w poniedziałek - choć w sezonie wysokim nie wszystkie ;)

za to niektóre są w poniedziałki za darmo, co oczywiście jest okupione 3 godzinną kolejką

od siebie mogę polecić:

- fabryka Schindlera
- muzeum lotnictwa
- podziemia rynku (nie byłem, ale na pewno warto) - nie wiem jak teraz, ale dawniej były tam ogromne kolejki
- muzeum infrastruktury miejskiej