To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] ELEKTRONIKA Obsługa wyświetlacza bez radia orygina

Anonymous - 22-01-2007, 13:34

JCH widzę że również DiDa uzytkowujesz. Jak u Ciebie ze spalaniem??? Tak z ciekawosci pogladowo pytam.
Anonymous - 22-01-2007, 15:44

kurcze , aż dziwne że tak nisko schodzicie ze spalaniem , mój DID pokazuje 7,2 i tak stoi na tym 7,2 od dłuższego czasu , a rzeczywiste spalanie waha się od 7,1 do 7,3 ale po trasie jeżdzę dość szybko , poza tym jeżdzę po mieście i stoję w korkach , może to dlatego , jak byłem w trasie ( ok 400 km ), to zszedłem do 5,5 choć też nieźle gnałem , ale wskaźnik cały czas pokazywał 7,2 .
JCH - 22-01-2007, 16:04

Grisza napisał/a:
JCH widzę że również DiDa uzytkowujesz. Jak u Ciebie ze spalaniem??? Tak z ciekawosci pogladowo pytam.

U mnie:

manski - zresetuj po tankowaniu do pełna i wtedy zobacz jakie spalanie. Pewnie, że możesz mieć i 7,2 - miasto miastu nierówne. W dodatku jeśli ostro deptasz ....

Anonymous - 22-01-2007, 16:04

manski, zresetuj wskazanie kompa tuz przed wyjechaniem na trase no i wtedy bedziesz mial faktycznie spalanie rozniace sie niewiele od tego co obliczasz sobie na boku. Wskazanie 7,2 pokazuje srednie spalanie od ostatniego resetu. Ja na przyklad mam caly czas wskazanie 7,7, czyli srednie spalanie w wiekszosci po miescie i czasami po trasie.
Anonymous - 22-01-2007, 16:21

W tegoroczne wakacje zrobiłem prawie 4.000 km i srednie wyszło mi 5,5. Z tym, że po autostradach nie szczedziłem gazu i cały czas 150-160 km/h. Chorwackie wybrzeże samo oczywiście zmuszało do ekonomicznej jazdy. Tak wiec z podsumowania 4.000 km uważam, że wyszło calkiem calkiem nieźle. Tego 5,1 nie bierz sobie zbytnio do serca, bo to naprawde robione jest z premedytacja :) (na trasie 80-90 km/h). Kurcze, ale ponad 7 po mieście to sporko. Tak mi sie wydaje. Wczesniej mając forda 1,8 TDCi nie palił wiecej jak 6,5 po mieście.
Anonymous - 22-01-2007, 16:42

ZAWSZE TANKUJĘ DO PEŁNA (TAK JAK I DZISIAJ) AŻ POD KOREK TAK, ŻE DYSTRYBUTOR KILKA RAZY ODBIJA. KOMP JEST ZAWSZE RESETOWANY I JEDYNIE TYLKO NA DŁUGIEJ TRASIE POKAZUJE ZGODNIE Z MOIMI OBLICZENIAMI. JAK JEZDZĘ PO MIESCIE TO ZAWYŻA O OKOŁO 0,5L. CHYBA ŻE DYSTRYBUTORY MAJĄ BŁĘDNE WSKAZANIA ? DZISIAJ WYSZŁO PO MIEŚCIE 6,1 L/100KM.
Anonymous - 10-02-2007, 21:14

please,

powiedzcie jak zrobić reset(restart) komputera aby wrócił do fabrycznych ustawień?
wyjalem akumulator i teraz gasnie mi za kazdym razem jak tylko wrzucam na luz i obroty spadają....

dzieki za odpowiedz,
pozdrawiam
Wojtek

Pieniek - 10-02-2007, 22:01

Te temat był już nie raz poruszany,domyślam się , że masz silnik benzynowy. Jeśli tak to na zimnym silniku odłącz na chwilę minus z akumulatora potem podłącz go, wyłącz wszystkie urządzenia elektryczne w samochodzie i odpal go. Nie dotykaj gazu hamulca świateł, żadnych odbiorków prądu przez ok. 15 min lub do włączenia wentylatora chłodnicy.
Powinno pomóc.

SZYNA - 17-02-2007, 19:42
Temat postu: Radio
Witam
Jestem tu nowy a to z powodu zakupu przez mojego ojca Mitsubishi Space Star 1.6
Bardzo się cieszę z tego powodu ponieważ bardzo lubię tą markę samochodów i zawsze chciałem takim jeździć a jak widać czasem marzenia się spełniają :D

Mam w planach sprezentowanie ojcu jakiegoś radia z CD/MP3, czytałem już chyba wszystkie wątki na ten temat ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na jedno pytanie, wiem, że funkcje kompa można przełączać tą kombinacją przed przełączeniem zapłonu ale chodzi mi o to, czy można z niefabrycznego radia wyprowadzić RDS na komputer, można zastosować tą przejściówkę ISO lub coś takiego? Czy ktoś podejmował się kiedyś takiego wyzwania?
Z góry dzięki za odpowiedzi

Serek - 18-02-2007, 10:37

Nie. Standardowy radioodtwarzacz nie przekazuje sygnału zewnętrznego o takim charakterze. Być może wersje obsługujące zewnętrzne monitory z ich szynami jak np. Ai-net dla Alpine.
Przedzwoń do Grześka z VIPAudio :
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=2687

Bajda - 03-09-2015, 22:01

Witam, mam mss 1,6 2013 r. od kilku dni.Proszę o podpowiedź dlaczego w radiu przy wyłączonym silniku i zamkniętych drzwiach miga czerwona kontrolka... Czy to standard?
dobry65 - 31-01-2017, 17:21

Wyświetlacz komputera nagle przestał działać. Podłączyłem drugi, też nie wyświetla. Czy to wina wyświetlacza czy tez padł bezpiecznik. Gdzie go szukać?
Bizi78 - 31-01-2017, 20:13

A zapalniczka działa :?: .
Jeśli nie to pewnie bezpiecznik pod kierownicą.
Powinien być oznaczony na pokrywie ślugiem :wink: .

dobry65 - 04-02-2017, 13:51

Zapalniczka nie działała. Rzeczywiście padł bezpiecznik pod kierownicą. Dzięki za pomoc.