Forum ogólne - Powrót luksusowych Mitsubishi
swinks_UK - 17-07-2012, 07:31
Dla niezorientowanych, nowy Nissan GT-Rbyło opracowany we współpracy z Mitsubishi, ma układ jezdny wzorowany na Mitsubishi i silnik korzysta z większości rozwiązań Mitsubishi. O ile pamiętam z brytyjskiej prasy to aż 40% auta było opracowane przez MMC.
Oczywiście to co widać to Nissan, ale to co jeździ to już bardziej ma charakterystykę Ewci niż starego Skyline.
szuwar - 17-07-2012, 07:42
Narzekamy jak wszyscy, ale pamiętam temat niedawno o zaprzestaniu produkcji EVO i wybór drogi pojazdami elektrycznymi ... sam psioczyłem .... a teraz pokazują się nowe modele klasy wyższej, więc chyba dobrze ... inna sprawa o wygląd i technologię, ale od czegoś trzeba zacząć
vince_81 - 17-07-2012, 17:10
swinks_UK napisał/a: | Dla niezorientowanych, nowy Nissan GT-Rbyło opracowany we współpracy z Mitsubishi |
Wiem, wiem... Napisałeś "fani Skyline'a narzekali, że za dużo w nim Mitsubishi" - sorry, moja nadinterpretacja Chodziło mi tylko o ewidentny brak podobieństw wizualnych
A swoja drogą, to jak już romansują z Nissanem, to mogliby "zapożyczyć" właśnie GT-R'a, zamiast Infiniti. Albo w ogóle sięgnąć w sportową przeszłość. Biorąc pod uwagę, że japońskie marki reaktywują rasowe sportowce w swoich ofertach (choćby właśnie Nissan GT-R, Honda wraca do NSX'a...), powrót np. GTO VR4 byłby niezłym posunięciem
Szanuję wybór "elektryczności", zrozumiem też filozofię jak największego zysku ale żeby tak całkiem odciąć się od rasowych, sportowych, paliwożernych i pięknie brzmiących aut... Gubi się bezpowrotnie piękna, prosta idea potrzeby szybkości... Szkoda
mart_gdi - 09-08-2012, 12:42 Temat postu: Re: Powrót luksusowych Mitsubishi
Fakt, te tzw. nowości nie urzekają wyglądem. Mogliby już powrócić do EA3A zmienić całe wnętrze, dorzucić parę jednostek napędowych np. V8 i myślę, że byłoby niezłe wzięcie i kolejki pod salonami Mitsu.
Misiek :) - 09-08-2012, 16:51
mart_gdi,
wystarczy 2,5 v6 z legnuma
|
|
|