To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Teraz czas na Fornalika

Dj Lexus - 08-09-2012, 17:32

Pewnie większość zna wczorajsze wyniki (El. MŚ 2014) :wink: nas interesujące , dla przypomnienia: Czarnogóra 2:2 Polska, Mołdawia 0:5 Anglia

We wtorek gramy z Mołdawią we Wrocławiu, niestety za oglądnięcie tego meczu też trzeba będzie zapłacić (pay-per-view). Oczywiście na necie będzie można znaleźć linki do transmisji.

I jeszcze coś o wczorajszym meczu:
Cytat:
Wczoraj wydarzyły się rzeczy, które nie mają nic wspólnego ze sportem. Były to sytuacje, w których zagrożone było zdrowie zawodników - powiedział trener bramkarzy piłkarskiej reprezentacji Polski Andrzej Dawidziuk oceniając zachowanie kibiców Czarnogóry.

http://sport.interia.pl/r...ikow,nId,633768

Morfi - 08-09-2012, 17:35

Powinien być walkower dla nas.
Dj Lexus - 08-09-2012, 18:21

Glik też mówi o walkowerze:
Cytat:
Nasz stoper uważa, że sędzia śmiało mógł przerwać mecz, gdy na trybunach doszło do incydentów zagrażających zdrowiu piłkarzy. - Zanim spadła petarda w pobliżu Przemka Tytonia, doszło do trzech, czy czterech incydentów czarnogórskich kibiców i gdyby sędzia postanowił przerwać mecz, w efekcie czego dostalibyśmy walkowera, nie pomyliłby się. Natomiast cieszy fakt, że zdobyliśmy jeden punkt na boisku rywala i z tego możemy być zadowoleni - zaznaczył Kamil.

http://sport.interia.pl/r...wera,nId,633711

PS: Meczu nie oglądałem, ale jak było zagrożenie bezpieczeństwa dla naszych piłkarzy to sędzia powinien to przerwać.....

Marcin-Krak - 08-09-2012, 19:31

Grzesiu L to za cienki ogórek żeby nam takie rzeczy załatwić :P
Kesz - 10-09-2012, 08:34

Sędziowie maja taki zadanie " aby doprowadzić zawody do końca" jeżeli jest na to szansa. Tytoń gdyby, że stracił przytomność, albo przysymulował to tak by pewnie było, ale grał, pozostaje tylko honor, że jeden punkt zdobyty na boisku, nie przy zielonym stoliku.
RalfPi - 10-09-2012, 22:04

Kesz napisał/a:
Sędziowie maja taki zadanie " aby doprowadzić zawody do końca" jeżeli jest na to szansa. Tytoń gdyby, że stracił przytomność, albo przysymulował to tak by pewnie było, ale grał, pozostaje tylko honor, że jeden punkt zdobyty na boisku, nie przy zielonym stoliku.

Panowie - remis z Czarnogórą, to tak jakby seniorzy zremisowali z młodszymi trampkarzami :D
Ale najważniejsze, że na wyjeździe :D
Dla mnie to kolejna porażka naszego "zespołu".

A tutaj ciekawy link: http://pl.wikipedia.org/wiki/Czarnog%C3%B3ra
Jak to jest, że nawet z najsłabszymi potrafimy zremisować!?

Kesz - 11-09-2012, 09:00

na tym stadionie oni przegrali tylko 2 mecze, fakt, że ten ich stadion, najlepszy jak się okazuje to straszna wieś, ale taki kraj.
gzesiolek - 13-09-2012, 14:11

RalfPi napisał/a:
Panowie - remis z Czarnogórą, to tak jakby seniorzy zremisowali z młodszymi trampkarzami

Nie wiem czy zauwazyles ale w ostatnich latach to nam blizej do trampkarzy a Czarnogorcom do seniorow...
Ale moze tylko ja tak widze, bo media wciaz i wciaz w ostatnich latach robia z nas faworytow...

RalfPi - 13-09-2012, 14:42

Nie wyczułeś gzesiolek ironii
Nasza reprezentacja.. to jakaś totalna pomyłka - naprawdę - oceniajmy ją po czynach - ostatnie miejsce w grupie - 2 bramki strzelone i w dodatku gospodarz - jak pamiętam to Francja w 98 zdobyła "mistrza świata" ogrywając 3:0 Brazylię.. A Grecy też byli na podium;)
Korea w 2002 też była wysoko.
Tylko nasza "kADRA" jakoś słabiuśko i remisujemy z krajem, w którym jest raptem ponad 0,5 mln mieszkańców :(
A PKB też słabiutkie...

Kesz - 13-09-2012, 14:57

Może u nas za dużo przeciętnych graczy, za dużo klubów, za dużo płacą. O, i oto chyba chodzi?!
Morfi - 13-09-2012, 15:54

I nie dziwie sie Pawłoskiemu, że nie chce grac w takiej kadrze. Narazie młodzieżówce odmówił.
yalook - 13-09-2012, 16:01

ale sposób, w jaki to zakomunikował jakoś nie przypadł mi do gustu
Kesz - 13-09-2012, 17:00

Nie znam szczegółów, ale Szczęsny i Tytoń nie muszą się martwić o kadrę, chociaż następców jak na razie nie widzę.
yalook - 14-09-2012, 10:00

Kesz napisał/a:
Nie znam szczegółów, ale Szczęsny i Tytoń nie muszą się martwić o kadrę, chociaż następców jak na razie nie widzę.

zakomunikował to w poniższy sposób:
Cytat:
Traktuję więc powołanie mnie do tego zespołu jako coś wstrętnego, uwłaczającego mojemu honorowi i godności. Kompletnie się do tej drużyny zraziłem, mam dość niektórych ludzi w niej obecnych. Powiadamiam więc wszystkich, że czas ośmieszania i obrażania mnie właśnie się zakończył, dlatego pozwolę sobie napisać tak: won ode mnie, szkalujcie się nawzajem!"

a całe jego oświadczenie jest tutaj

Kesz - 14-09-2012, 18:06

Pewnie zostanie farbowanym lisem i będzie grał w reprezentacji Włoch, język już zna :lol:
yalook, dzięki, gdzieś mi umknęła ta sprawa mister pawlowskiego