Zloty i Spoty - Zlot 2012 TRASA Przejazdu kolumny!
pamar - 28-08-2012, 08:38
yaro1976 napisał/a: | pamar napisał/a: | Zależnie od ilości funkcjonariuszy jakimi będzie dysponował kom Strzelczyk, będzie radiowóz z przodu i z tyłu |
to niech zarządzą w mieście dzień bez wypadków... |
I o to będę walczył
yaro1976 - 28-08-2012, 08:39
pamar napisał/a: | yaro1976 napisał/a: | pamar napisał/a: | Zależnie od ilości funkcjonariuszy jakimi będzie dysponował kom Strzelczyk, będzie radiowóz z przodu i z tyłu |
I o to będę walczył |
bądź jak Tommy Lee Jones w Ściganym...
pamar - 30-08-2012, 16:38
yaro1976 napisał/a: | pamar napisał/a: | Zależnie od ilości funkcjonariuszy jakimi będzie dysponował kom Strzelczyk, będzie radiowóz z przodu i z tyłu |
No i zarządzili, cóż z tego jak zgłosiły się dwie inne kolumny, jakiś klub motocyklowy i jeszcze ktoś
Mamy jednak asa w rękawie w postaci oficjalnego pozwolenia Nie zwalnia to jednak policji z obowiązku zabezpieczenia tamtych przejazdów. Możemy się spodziewać dodatkowych utrudnień w postaci motocykli, bryczek i innych takich.
Proszę więc i apeluję - JEDŹCIE OSTROŻNIE!!!
JCH - 30-08-2012, 21:39
pamar napisał/a: | i jeszcze ktoś | Pielgrzymka jakaś nie idzie Ostatnio 2 dni pod rząd spotykam jakieś pielgrzymki
Marcin-Krak - 30-08-2012, 22:11
JCH napisał/a: | Pielgrzymka jakaś nie idzie Ostatnio 2 dni pod rząd spotykam jakieś pielgrzymki |
Jacku robimy pielgrzymkę
JCH - 30-08-2012, 22:25
Nie, pielgrzymkę nie. Ja się piszę na przejazd kolumny tym razem.
Chyba, że masz na myśli pielgrzymowanie po Wawrzkowiźnie - to tak, jak najbardziej
TommiCrazy - 31-08-2012, 10:02
o fajnie, myslalem ze kolumna w piatek i mnie ta przyjemnosc omienie a w sobote powinienem zdazyc na czas heheh
- a pozwolenie na baczki pod publike jest???? hehe zartuje oczywiscie ))))
pamar - 31-08-2012, 10:12
UWAGA!!!
Wiadomość z ostatniej chwili! Niestety drogowcy zrobili delikatnie mówiąc, straszny bałagan na ul Radomszczańskiej i decyzją Naczelnika WRD KPP Bełchatów ulica ta zostaje wyłączona z planu przejazdu kolumny! Tak więc trasa została zmodyfikowana i wygląda tak: http://goo.gl/maps/RQCBR
Jest mi bardzo przykro, że trasa została skrócona, ale na władze nic nie poradze
Nie mniej jednak, bezpieczeństwo innych użyszkodników i nasze jest najważniejsze
pamar - 14-09-2012, 13:58
A teraz parę uwag na temat karności Mitsumaniaków w ramach nauczki na przyszłość
Nie traktujcie proszę tego zbyt osobiście. Tak czy siak, przejazd uważam za udany i nie chcę nikomu wytykać błędów, tylko uświadomić złe zachowanie podczas przejazdu kolumny
Po pierwsze nie wszystkim chciało się przeczytać ten temat, (to rozumiem) ale na miłość boską - mapę każdy miał przed nosem! Jakim cudem część kolumny pojechała jak pojechała na ostatnim skrzyżowaniu?!
Pierwszy raz zapytałem o to policjanta kierującego ruchem, zaraz jak zorientowałem się co się dzieje, odpowiedział - nie wiem, kierowałem kolumnę w prawo a część aut mimo to pojechała na wprost!!! Po powrocie zastanawialiśmy się z Andrzejem jakim cudem uczestnicy nie dostosowali się do poleceń policji? Sprawę częściowo wyjaśniła sytuacja na odcinku drogi (tej niewłaściwej) tuż przed dojazdem do Grocholic - Outlander na miejscowych nr jadący w kolumnie, nagle skręca w lewo i wjeżdża na swoją posesję! Pech chciał, że tego Outka ktoś wpuścił w kolumnę myśląc zapewne, że to jeden z naszych a tu masz... niespodzianka, facet miejscowy jechał se do domu a nie w jakiejś tam kolumnie Mitsubishi i totalnie olał polecenie policjanta Nie zmienia to faktu, że uczestnicy jadący za nim powinni patrzeć co się dzieje, pojechać zgodnie z wyznaczoną trasą, tak się nie stało. Sytuacja jednak nie była wciąż jasna, bo ktoś przed "obcym" Outlanderem też pojechał prosto, podejrzewam, a nawet jestem w 100% pewny, że to efekt wpuszczania w kolumnę aut stojących na skrzyżowaniach bądź na poboczu, po obejrzeniu filmu MKV zrozumiałem jak to było
http://youtu.be/FMusBGTEllQ
Czas 5:22
Oczywiście w normalnym ruchu jest to jak najbardziej właściwe i godne pochwały zachowanie Tylko KOLUMNA POJAZDÓW, traktowana jest jak jeden wielki twór i niedopuszczalne jest udostępnianie wjazdu "obcym"
Takich sytuacji. podobnych do tej na filmie MKV widziałem przynajmniej 5.
No cóż, całe szczęście, że Forest opanował sytuację i że policja w tym roku była zdecydowanie lepiej przygotowana do zadania. Był to "mój" a właściwie nasz drugi przejazd i myślę, że trzeci (już planowany) będzie zdecydowanie lepszy Tym bardziej, że bicie rekordu Guinessa to dość trudna sprawa
JCH - 14-09-2012, 15:21
pamar napisał/a: | Jakim cudem część kolumny pojechała jak pojechała na ostatnim skrzyżowaniu?!
Pierwszy raz zapytałem o to policjanta kierującego ruchem, zaraz jak zorientowałem się co się dzieje, odpowiedział - nie wiem, kierowałem kolumnę w prawo a część aut mimo to pojechała na wprost!!! | Dopiszę tylko, że w wyniku jazdy na wprost i zawracaniu na następnym rondzie wszystko się totalnie zakorkowało. Co widać na zamieszczonym filmie od ok. 6.10 min. do końca.
Ktoś na radiu powiedział aby na tym rondzie koło Shella jechać prosto i wydawał się to jedyne sensowne rozwiązanie patowej sytuacji. Podszedłem więc kilka aut do przodu, do tych, którzy mieli możliwość zjazdu z ronda aby jechali prosto - w ten sposób powstała kolumna nr 2
Tak sobie teraz myślę.... jakiś ten policjant mało zdecydowany był Nawet jeśli 1, 2, 3 ... 5 aut pojechało prosto, mógł wymusić jazdę kolejnego w prawo i zachowany byłby porządek i kierunek kolumny.
pamar - 14-09-2012, 15:32
JCH napisał/a: | .... jakiś ten policjant mało zdecydowany był |
Racja i to widać na filmie
Anonymous - 18-09-2012, 18:16
Nie wspomne o wszystkich uproszczeniach jakie poczyniliśmy, to jadacy na przodzie nie potrafią jechac z pierwszeństwem przejazdu co widać od 10:03 o tu.:
http://www.youtube.com/wa...&feature=relmfu
Bo w tym samym filmie widac już jak zaczynamy panowac nad sytuacją i zabezpieczemy zguby (czas 9:36) a za mną pamar czeka z prawej na koniec aby pilnować dalej (9:42). Tylko nie rozumiem jak mogło dojść do wpuszczania aut, braku jazdy z pierwszeństwem przejazdu itp.....
Na szczęście ktoś pomyślał że nie mogę być na obu skrzyżowaniach jednocześnie i zamknął ruch na kolejnym (11:15)
Echhhhh....
Ale zawsze jest na organizatorów.....(podobnie było w zeszłym roku, choć część winy biorę na siebie, bo było za szybko....w tym roku było równo 20Km/h - to not-a-bene też niektórym bardzo przeszkadzało)
co do policjanta:
jak 60 aut pojechało w prawo a 60 jedzie uparcie prosto to co ma zrobić?
Ja osobiście też nie rzucałbym się na maskę.
Dodam tylko, że ta kamera to super sprawa...Możemy wiele przeanalizować.
pamar - 20-09-2012, 09:45
Forest napisał/a: | Na szczęście ktoś pomyślał że nie mogę być na obu skrzyżowaniach jednocześnie i zamknął ruch na kolejnym (11:15) |
To pitbu77 Brawo
|
|
|