To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Stuki na dołach w lewym kole-klocki

hawkenicecold - 02-12-2014, 18:47

Witam Mitsumaniaków,
dołączyłem do grona miłośników chrupania w lewym przednim kole/zawieszeniu/hamulcu, problem po raz pierwszy wystąpił w sobotę po pierwszych przymrozkach, co dziwne po przejechaniu kilku kilomertów chrupanie na nierównościach zanika, w czwartek jadę do serwisu ciekawe czy coś wymyślą.

superges - 03-12-2014, 09:36

Jak będziesz po wizycie w serwisie to napisz czy coś zdiagnozowali. Raczej nie sadzę aby coś znaleźli. Jaki masz przebieg w swoim lancku?

Generalnie mnie nie dziwi, że po przejechaniu kilku km chrupanie ustało - U mnie w jakimś stopniu zarówno ze wzrostem temp powietrza jaki z każdym przejechanym kilometrem zawieszenie chodzi ciszej. Po prostu po iluś tam kilometrach pracy zawieszenie zapewne łapie jak to mówią w F1 - Optymalną temp pracy :lol:

hawkenicecold - 09-12-2014, 09:04

superges napisał/a:
Jak będziesz po wizycie w serwisie to napisz czy coś zdiagnozowali. Raczej nie sadzę aby coś znaleźli. Jaki masz przebieg w swoim lancku?

Witam ponownie,
tak na szybko, serwis sprawdził luzy w zawieszeniu i zrobił geometrię (bo troszke mi ściągał na lewo) przesmarowali też gumy, luzów brak po geometrii już nie ściąga, ale skrzypienie przy przejeżdżaniu przez spowalniacze wciąż występuje.
Ponadto w ramach akcji serwisowej wymienili pasek napędu osprzętu.
Przebieg 130K Km.

pzdr.
hawk.

mjsystem - 10-12-2014, 11:24

hawkenicecold napisał/a:
ale skrzypienie przy przejeżdżaniu przez spowalniacze wciąż występuje.
Przemyj porządnie zawieszenie, szczególnie amory od góry w dół :wink:
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0