[97-04]Galant EAxA/W - Gradobicie i jego skutki
kaczka81s - 22-08-2012, 23:45
Duku napisał/a: | Napiszcie jeszcze, jak wygląda sprawa kolorów przy przekładaniu blacharki? Mam tutaj na myśli zgodność odcieni w obrębie tego samego lakieru. |
Mi się wydaje że powinno być gites w końcu to Fabryka Mitsu malowała i tym samym "wapnem" więc nie powinno być żadnej różnicy.
mackbeth - 23-08-2012, 06:53
Jaasne... Nie licząc tego że każdy samochód przez ostatnie 10 i więcej lat stał w różnych warunkach (garaż, chmurka, słońce śnieg) i w każdym lakier będzie troszkę innym stanie, wypłowiały lub nie.... ale pocieszę ze często można trafić idealnie w kolor... jedynie problem jest z kupnem na alle.... bo zdjęcie nijak nie oddają koloru rzeczywistego... ja kiedyś kupiłem drzwi na zdjęciu piękne srebrne a przyszły... szare:)
Tomek - 23-08-2012, 09:26
Duku napisał/a: |
Napiszcie jeszcze, jak wygląda sprawa kolorów przy przekładaniu blacharki? Mam tutaj na myśli zgodność odcieni w obrębie tego samego lakieru. Różnią się mocno odcienie? |
mogą się różnić
mlun - 23-08-2012, 10:03
Już się dowiedziałem gdzie robili. http://www.s-plus.pl/usuwanie-skutkow-gradobicia
Duku - 23-08-2012, 10:10
A jak im to wychodzi? Widziałeś może efekty pracy? Jak to cenowo wygląda orientujesz się może? Moim zdaniem część wgniotek, które są naprawdę niewielkie np. na drzwiach da się zrobić tą metodą, pytanie tylko za ile:)?
Tomii - 23-08-2012, 10:18
Duku napisał/a: | A jak im to wychodzi? Widziałeś może efekty pracy? Jak to cenowo wygląda orientujesz się może? Moim zdaniem część wgniotek, które są naprawdę niewielkie np. na drzwiach da się zrobić tą metodą, pytanie tylko za ile:)? |
firmy od wyciągania wgnieceń biorą od 2tyś w górę za całe auto, kiedyś pytałem o 3 wgniotki na drzwiach to chcieli 200zł.
mlun - 23-08-2012, 10:19
Nie powiem Ci jak cenowo. Musisz zadzwonić albo podjechać i się dowiedzieć. Co do roboty to ładnie im wychodziło z tego co pamiętam ale wiesz jak to bywa.
robertdg - 23-08-2012, 12:16
Wybaczcie, że troszkę ztonuje temat, znam i miałem mozliwośc korzystać z usług firm które zajmuja się naprawymi bezinwazyjnymi, jednakże w obecnym roku przez plage gradobić w dużej mierze terminy się ustala nawet i na pół roku do przodu. Cena ustalana jest zaleznie od ilości naprawianych elementów, ilości zagniotek na elemencie i zagęszczeniu uszkodzeń, cena za całe auto nie rzadko potrafi przekroczyć 3500zł w tym dodatek wymiany potrzaskanych szkieł.
Jedyna opcja to podjechać do takowego zakładu i zrobić wywiad środowiskowy.
Z mojej strony wyrazy współczucia
paul_pivo - 23-08-2012, 14:16
Przyjmij moje kondolencje... W takim wypadku jak chcemy się zabezpieczyć, może dobrze byłoby na koce położyć deski i inne twarde rzeczy?
Duku - 23-08-2012, 16:23
Nie przesadzajmy z tymi kondolencjami:) Rozpacz była przez kilka dni po fakcie. Teraz jest raczej kombinowanie, jak z tego wybrnąć:)
Najlepiej było po prostu auto schować gdzieś pod dachem... Gdybym wiedział, że coś takiego będzie i z której strony będzie wiał wiatr, to przestawiłbym auto za róg budynku. Wiatr był tak silny, że po jednej stronie budynku nie było żadnych kulek, ale jak na złość wtedy było tam zajęte miejsce:(
paul_pivo - 23-08-2012, 17:03
Duku jak już uporasz się z problemem, daj znać ile Cię to kosztowało (na forum, albo PW). Tak z ciekawości pytam, jakby odpukać coś takiego mi się przytrafiło.
Duku - 23-08-2012, 20:17
Ok, dam znać choć nie wiem jeszcze jak rozwiąże mój problem:)
Dread87 - 24-08-2012, 23:04
przykro mi:( szkoda samochodu:( jednak mysle ze korzystniej bedzie kupic Ci uzywane blachy a to co na stalych elemenrtach oddaj dobremu lakiernikowi, w koncu to nie amelinium
Duku - 28-08-2012, 21:58
Stłuczone lusterko zostało już wymienione.
[ Dodano: 01-09-2012, 13:44 ]
Byłem dzisiaj w zakładzie s-plus (wyciąganie wgnieceń bez malowania). Panowie na widok auta wywalili oczy i rozłożyli ręce. Powiedzieli, że mogliby się podjąć, ale nie mogą i nie chcą gwarantować, że auto po naprawie będzie wyglądać ok. Ogólnie powiedzieli, że te tylny słupek i obrys nad drzwiami jest nie do naprawienia w ten sposób. Dali by radę z maską, tylną klapą i drzwiami, ale to taniej wyjdzie wymienić poszczególne elementy.
Ogólnie to mam niezły zgryz co robić z tym autem:)
kaczka81s - 05-09-2012, 02:09
Cytat: | Niestety jakichś głębszych wgnieceń niestety się już nie da zrobić |
Tak mi się też wydawało, i coś mi się zdaje że miałem rację.
A co do twojego zgryzu, znajdź po ile maska, klapa i błotniki, policz; dołóż malowanie reszty i spytaj ile malowanie całego samochodu. Coś mi się zdaję że najtaniej wyjdzie, choć szczerze przyznam nie znam aktualnych cen. Dlatego sprawdź.
|
|
|