To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czerwony...Szybszy; )

Hugo - 22-08-2012, 16:54

Kolor auta boski. Zazdroszczę. Uwielbiam czerwone auta. Szerokiej drogi życzę.
czubekxx - 22-08-2012, 18:42

heh...nikt mnie niczym nie stresuje... 8)
sveno napisał/a:
a masz takie specjalne blaszki/kluczyki do wyjmowania radia?

no właśnie nie mam, a nie chcę połowy deski rozdzielczej rozbierać, chyba podjadę do jakiś speców od montażu audio....pewnie wyjmą w sekundę...

Hugo napisał/a:
Kolor auta boski

dzięki

xluki - 22-08-2012, 18:45

czubekxx, możesz próbować wsadzić płaskie śrubokręty (najlepiej jak najmniejszy płaski śrubokręt) zamiast tych "specjalnych" kluczy (jeżeli oczywiście ich nie masz). Tylko z czuciem żeby niczego nie uszkodzić. Najlepiej jak najmniejszy płaski śrubokręt.
Juiceman - 22-08-2012, 19:12

Podjedź do Deejay'a któregoś dnia albo ja będę w środę we Wrocku to Ci wyjmę heh;-)
danino88 - 22-08-2012, 22:28

czerwony bo szybszy :) powodzenia ;)
czubekxx - 23-08-2012, 12:36

Juiceman napisał/a:
ja będę w środę we Wrocku

środa była wczoraj...no chyba, że mówisz o przyszłej... :)

Juiceman napisał/a:
Podjedź do Deejay'a któregoś dnia

nie chcę mu zawracać głowy takimi pierdołami, no chyba, że przy okazji wymiany łączników stabilizatora, ale jeszcze ich nie zamówiłem

czubekxx - 31-08-2012, 09:05

w końcu udało się znaleźć wolną chwilę - radio wymienione, było trochę walki, ale udało się wyjąć stare :D

W między czasie Miśkiem zrobiona trasa 600km w 5 osób z pełnym bagażnikiem - autko spisywało się bez zarzutów 8) muszę tylko wyliczyć średnie spalanie....

łączniki stabilizatorów dotarły, niebawem wymiana :)

Mam pytanie, wczoraj usłyszałem lekkie piszczenie dochodzące z tylnego prawego koła...słychać już przy ruszaniu, później dźwięk zagłusza praca silnika....łożysko czy może zacisk? :? Dodam jeszcze, że przy hamowaniu pisku nie słychać....muszę sprawdzić czy prawa strona nie grzeje się bardziej niż lewa...

Hugo - 31-08-2012, 11:16

czubekxx napisał/a:
wczoraj usłyszałem lekkie piszczenie dochodzące z tylnego prawego koła...słychać już przy ruszaniu, później dźwięk zagłusza praca silnika....łożysko czy może zacisk?
Moze szczęki hamulca ręcznego nie odbijają.
czubekxx - 31-08-2012, 11:24

Tam są jakieś szczęki, mimo, że z tyłu mam tarcze? :?
Muszę się umówić z deejay'em na wymianę łączników, to może zajrzy mi przy okazji i zobaczy co i jak...

Hugo - 31-08-2012, 12:10

czubekxx napisał/a:
Tam są jakieś szczęki, mimo, że z tyłu mam tarcze?
Z tyłu nie ma tarcz tylko są tarczobębny. Hamulec postojowy jest na szczękach, a zasadniczy na tarczach.
czubekxx - 31-08-2012, 12:14

aha.... :oops: w takim razie będzie trzeba to sprawdzić przy najbliższej okazji...
Łożysko raczej buczałoby i to przy wyższych prędkościach?

deejay - 31-08-2012, 13:44

czubekxx napisał/a:
Mam pytanie, wczoraj usłyszałem lekkie piszczenie dochodzące z tylnego prawego koła

Klocki nie odbijają na jarzmie . Trzeba wszystko dobrze wyczyścic i odpylić.

Hugo - 31-08-2012, 15:22

czubekxx napisał/a:
Łożysko raczej buczałoby i to przy wyższych prędkościach
Najczęściej łożysko koła buczy w pewnych przedziałach prędkości, a nie przy większych prędkościach.
czubekxx - 02-09-2012, 16:20

deejay napisał/a:
Klocki nie odbijają na jarzmie . Trzeba wszystko dobrze wyczyścic i odpylić.

mam nadzieję, że na tym się skończy... :roll:

czubekxx - 12-09-2012, 13:48

w końcu udało się wymienić łączniki stabilizatora z tyłu - od razu zrobiło się dużo ciszej i przyjemniej :)
Udało się również uruchomić WEBASTO...muszę się nim trochę pobawić i je wypróbować. jak dotychczas nie było na to czasu...
Bartek poczarował też coś przy cewkach, fajkach i świecach i autko zdecydowanie przestało poszarpywać przy większym obciążeniu...
Wielkie dzięki 8)

Mam pytanie - ile kosztowałoby mnie przyciemnienie szyb? chodzi mi o cały tył, począwszy od tylnych drzwi, rzecz jasna. Robił to ktoś z Was u jakichś speców?