Nasze Miśki - Czerwony...Szybszy; )
Hugo - 22-08-2012, 16:54
Kolor auta boski. Zazdroszczę. Uwielbiam czerwone auta. Szerokiej drogi życzę.
czubekxx - 22-08-2012, 18:42
heh...nikt mnie niczym nie stresuje...
sveno napisał/a: | a masz takie specjalne blaszki/kluczyki do wyjmowania radia? |
no właśnie nie mam, a nie chcę połowy deski rozdzielczej rozbierać, chyba podjadę do jakiś speców od montażu audio....pewnie wyjmą w sekundę...
Hugo napisał/a: | Kolor auta boski |
dzięki
xluki - 22-08-2012, 18:45
czubekxx, możesz próbować wsadzić płaskie śrubokręty (najlepiej jak najmniejszy płaski śrubokręt) zamiast tych "specjalnych" kluczy (jeżeli oczywiście ich nie masz). Tylko z czuciem żeby niczego nie uszkodzić. Najlepiej jak najmniejszy płaski śrubokręt.
Juiceman - 22-08-2012, 19:12
Podjedź do Deejay'a któregoś dnia albo ja będę w środę we Wrocku to Ci wyjmę heh;-)
danino88 - 22-08-2012, 22:28
czerwony bo szybszy powodzenia
czubekxx - 23-08-2012, 12:36
Juiceman napisał/a: | ja będę w środę we Wrocku |
środa była wczoraj...no chyba, że mówisz o przyszłej...
Juiceman napisał/a: | Podjedź do Deejay'a któregoś dnia |
nie chcę mu zawracać głowy takimi pierdołami, no chyba, że przy okazji wymiany łączników stabilizatora, ale jeszcze ich nie zamówiłem
czubekxx - 31-08-2012, 09:05
w końcu udało się znaleźć wolną chwilę - radio wymienione, było trochę walki, ale udało się wyjąć stare
W między czasie Miśkiem zrobiona trasa 600km w 5 osób z pełnym bagażnikiem - autko spisywało się bez zarzutów muszę tylko wyliczyć średnie spalanie....
łączniki stabilizatorów dotarły, niebawem wymiana
Mam pytanie, wczoraj usłyszałem lekkie piszczenie dochodzące z tylnego prawego koła...słychać już przy ruszaniu, później dźwięk zagłusza praca silnika....łożysko czy może zacisk? Dodam jeszcze, że przy hamowaniu pisku nie słychać....muszę sprawdzić czy prawa strona nie grzeje się bardziej niż lewa...
Hugo - 31-08-2012, 11:16
czubekxx napisał/a: | wczoraj usłyszałem lekkie piszczenie dochodzące z tylnego prawego koła...słychać już przy ruszaniu, później dźwięk zagłusza praca silnika....łożysko czy może zacisk? | Moze szczęki hamulca ręcznego nie odbijają.
czubekxx - 31-08-2012, 11:24
Tam są jakieś szczęki, mimo, że z tyłu mam tarcze?
Muszę się umówić z deejay'em na wymianę łączników, to może zajrzy mi przy okazji i zobaczy co i jak...
Hugo - 31-08-2012, 12:10
czubekxx napisał/a: | Tam są jakieś szczęki, mimo, że z tyłu mam tarcze? | Z tyłu nie ma tarcz tylko są tarczobębny. Hamulec postojowy jest na szczękach, a zasadniczy na tarczach.
czubekxx - 31-08-2012, 12:14
aha.... w takim razie będzie trzeba to sprawdzić przy najbliższej okazji...
Łożysko raczej buczałoby i to przy wyższych prędkościach?
deejay - 31-08-2012, 13:44
czubekxx napisał/a:
Mam pytanie, wczoraj usłyszałem lekkie piszczenie dochodzące z tylnego prawego koła
Klocki nie odbijają na jarzmie . Trzeba wszystko dobrze wyczyścic i odpylić.
Hugo - 31-08-2012, 15:22
czubekxx napisał/a: | Łożysko raczej buczałoby i to przy wyższych prędkościach | Najczęściej łożysko koła buczy w pewnych przedziałach prędkości, a nie przy większych prędkościach.
czubekxx - 02-09-2012, 16:20
deejay napisał/a: | Klocki nie odbijają na jarzmie . Trzeba wszystko dobrze wyczyścic i odpylić. |
mam nadzieję, że na tym się skończy...
czubekxx - 12-09-2012, 13:48
w końcu udało się wymienić łączniki stabilizatora z tyłu - od razu zrobiło się dużo ciszej i przyjemniej
Udało się również uruchomić WEBASTO...muszę się nim trochę pobawić i je wypróbować. jak dotychczas nie było na to czasu...
Bartek poczarował też coś przy cewkach, fajkach i świecach i autko zdecydowanie przestało poszarpywać przy większym obciążeniu...
Wielkie dzięki
Mam pytanie - ile kosztowałoby mnie przyciemnienie szyb? chodzi mi o cały tył, począwszy od tylnych drzwi, rzecz jasna. Robił to ktoś z Was u jakichś speców?
|
|
|