Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] dwa wydechy
JacekeR - 26-08-2012, 12:19
Robert zostaw ten wydech, a jak nie masz co robić z kasą to albo daj mi albo pomaluj cały samochód na jakiś bajerancki kolor
ReaperEzg - 26-08-2012, 13:06
czyli co jest takie konkretne ? Ktoś napisze że kupił by np felgi albo lakier, a ja odpisze, zamiast tych felg itp wolał bym "coś konkretnego " dla każdego z nas, będzie to coś innego. Strasznie zniechęcacie panowie, przynajmniej ja tak uważam.
Myślę że taki wydech to nie żaden wieś czy agro tuning, bo wieśtuning to założenie zajefajnej końcówki typu jacykauto i wielki lans, nawet sam wydech końcowy nic nie daje prócz wyglądu i brzmienia??
Ale już gdzieś pisałem, o gustach i guścikach podobno się nie dyskutuję...
robert78 - 26-08-2012, 13:39
panowie ten projekt to tylko taka moja filozofia ja nie chce kupic tego wydechu ale zrobic swoj na wzor wlasnie takiego koszt i wykonanie bedzie moje tylko musze zalatwic taki srodkowy tlumik i tyle
nezik - 26-08-2012, 14:53
no wlasnie takiego jak pokazales to nie montuj, to jest kupa
robert78 - 26-08-2012, 14:56
nez napisał/a: | no wlasnie takiego jak pokazales to nie montuj, to jest kupa | a niby dlaczego
nezik - 26-08-2012, 15:08
z powodow, ktore ci wczesniej napisalem
jak chcesz juz cos koniecznie montowac to bardziej cos takiego
robert78 - 26-08-2012, 15:20
tez o tym myslalem ale sie nie zmiesci bo mam na srpdku zaczep do holowania
nezik - 26-08-2012, 15:24
nie mowie konkretnie taki, moze cos sie dobierze
takie tez wioska, nie motuj tego
robert78 - 26-08-2012, 15:28
no takie nie ale ze srodkowego na dwa mi sie zdaje ze ok
nezik - 26-08-2012, 15:55
taki magnaflow bedzie burczec, i to podwojnie
a w ogole sa takie dodykowane do cari?
bo jak ma ci ktos to robic gdzies na sztuke, to efekt bedzie taki ze ci auto zmuli i zwiekszy spalanie, a ja calkiem spatoli, to spaliny moga sie cofac. widzialem takie cos gosc sobie zrobil w kadecie gsi - dramat. auto sie dusilo.
ale nawet jakby bylo dedyk pod cari, pod twoj konkrenty silnik..
nie wiem, drogie to, jeszcze montaz, przerabianie zderzaka, transport tez kosztuje
osiagow ci nei poprawi.
nie wiem, twoje auto, twoja kasa
no i tez druga sprawa, tak naprawdę to po co ci to?
chcesz miec wygląd, dźwiek, osiągi?
a i jeszcze jedno, tam kolega wyzej pisal ze to nie agro tuning.
sluchaj, wydech samochodu ma byc dopasowany do spalin jakie produkuje.
ma byc konkretna srednica, nie za mala, ale nie za duza. ladujac np. 2.5 cala srednicy jak w turbo do takiej cari 1.8 nie odetka ci tak auta jak sie wydaje, jeszcze pogorszy bo jest za duza. tu masz podobnie, nagle z jednej - dostosowanej przez inzynierow w mitsubishi - rurki, ida dwie. przeciez to nie moze dzialac poprawnie..
dla mnie agro tuning to robienie czegos przy aucie co nie dosc ze ci nie poprawi osiagow w aucie to jeszcze je popsuje, w imie rzekomo lepszego wygladu, czy tez dzwieku auta, etc.
ponadto, dla mnie oosbiscie wkladanie samej konncowki, zeby poburczalo to wioska.
ba! pomalowanie sobie felg bez sensu na bialo, tak ja to zrobilem to tez wioska, ale biore to na klate - nie wchodze na forum i nie pytam innych o zdanie, bo tez co mi maja powiedziec. jeden powie fajnie, drugi brzydko, trzeci kwestia gustu.
wiec jezeli kolega tu przychodzi i pytta, to rozumie, ze natsawia sie na pozytywne i tez negatywne komentarze. jezeli jest przewaga negatywnych to chyba cos jest na rzeczy.
ja tez pisze z czysto mechanicznego punktu widzenia. mechanikiem nie jestem, moze jkaby ktos siadl i sie postarał to by zrobił taki wydech zeby to mialo rece i nogi, tylko ile to by kosztowalo. przeciez to tzreba jakos zmierzyc. a takie robienie u kogos gdzie na sztuke, to popsuje na 99%. jak cos to tylko zestaw dedykowny, ktory ktos przemyslal, zmierzyl efekt i wprowadzil do seryjnej produkcji.
ale napisalem do kolegi. jego kasa, jego auto, niech robi jak chce
robert78 - 26-08-2012, 16:34
spoko twoja racja ja tylko właśnie o to pytam czy to ma sens i nie popsuje auta
kimo - 26-08-2012, 16:54
nez napisał/a: |
ba! pomalowanie sobie felg bez sensu na bialo, tak ja to zrobilem to tez wioska, ale biore to |
pokaż
nezik - 26-08-2012, 17:53
robert78 napisał/a: | spoko twoja racja ja tylko właśnie o to pytam czy to ma sens i nie popsuje auta
|
heh, spoko, pierwszy raz kogos na forum przekonałem argumentami
tam kliknij pomógł
a powaznie, to jak masz kase i gdzie dostep do dedyka takiego, to kupi i załóż z ciekawości samej nawet jak to chodzi. moze bedzie fajne, nie wiem ^^
zaprezentuje na forum, tylko jeszcze musze dekle tezna bialo, bo czarny pseudo carbon ze znaczkiem zostawilem, zobaczyc jak bedzie i czekam na dystanse na tyl, bo kolko za gleboko siedzi. a i nazkladki na koncowki wydechu dluzsze, bo te mi za bardzo pod zderzakiem siedza, dlatego wstyd jeszcze pokazywac
btw chcialbym zalozyc taki duck tail, wiem ze wioska i nie powinienm ruszac serii ,ale podoba mi sie bardzo
http://www.bodykits.com/C...Spoiler/536194/
robert78 - 26-08-2012, 19:38
nez, nie przekonales musze sie dowiedziec konkretow i zobacze co z tym zrobie
nezik - 26-08-2012, 23:34
masz racje, tak zrob.
potem opisz efekty na forum, zobaczymy co i jak, bo tez mnie to ciekawi.
|
|
|