[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - [CY8A 2.0DID] Ikona CHECK i brak mocy
QaDo - 26-12-2012, 00:12
artel99 - wycięcie i wywalenie programowe DPF u nas to jakieś 300zł
Dbajcie o filtry powietrza, no i co jakiś obciążajcie choć trochę swoje wozy
bigbox1 - 15-08-2016, 12:24
Panowie moja krótka historia wygląda tak..
Kupiłem ok 2tyg. temu Lancera 2.0DiD 140km powrót od handlarza ok 150-180 na autostradzie silnik tracił moc problem na jakiś czas znikał po zgaszeniu i odpaleniu silnika. Przy 5-6 razie zapaliła sie kontrolka check Engine. Dojechałem do domku reset błędu z komputera. Błąd od 2 tyg sie nie pojawił.
PRZYCZNA:
wczoraj zasłyszałem z pod maski w zakresie pracy turbiny dość wyraźny szum powietrza. Okazuje sie że rura z intercoolera (lub turbo) wychodząca z lewej strony(przód) idąca w prawo jest plastikowa i z przoduz prawej strony jest uchwyt do ramy i w tym miejscu ten plastik jest pęknięty w momencie jak silnik wchodzi na 1750+rpm sprężone powietrze ucieka. Mój mechanik stwierdził że to jest na 99% przyczyna błędu który mi wyskoczył i że przez tą różnice ciśnień wywalało błąd podciśnienia i turbo przechodziło w tryb awaryjny.
Pytanie: Mechanik zalecił wyciągnąć element zrobić tzw spawanie plastiku i założyć na nowo, Tylko CZY TO MA SENS czy to sie nie rozpadnie ile kosztuje nowa część jak sie nazywa albo coś ?? Ktoś może pomóć??
Bizi78 - 15-08-2016, 12:56
Tutaj możesz znaleźć nr. OE elementu po modelu auta lub vinie.
http://mitsubishi-motors....x.php?model=7AQ
wiewioor - 15-08-2016, 22:17
Jak dobrze "pospawasz" polimer tzn. zlejesz (nadlejesz) plastik, to powinien on jeszcze posłużyć (nawet przy dużych ciśnieniach)
bigbox1 - 19-08-2016, 17:49
Pospawane z demontażem i montażem cały koszt 150zł :] w aso wymiana 1200zł :]
|
|
|