Pajero II - [2.8 TD] Silnik odpala ale potem gaśnie (Pajero II 99rok, si
banderas40 - 27-11-2012, 09:59
Czasami warto Zbyszka posłuchać ja ostatnio też miałem problemy ale wymianka smoka i jak na razie wszystko jest OK autko pali nie mam problemów. Jak radzi Zbyszek najpierw sprawdź smok wiem że to drogie ustrojstwo ale może się przez niego zapowietrzać.
Maleńka dziurka i po zabawie.
maciej pajero - 07-12-2014, 04:25
Witam mam bardzo wielki problem pajero jechali dobrze nagle głośniej silnik zaczol pracować i zgaslo po pewnym czasie i dolanie ropy auto odpalilo ale po chwili znów zgaslo proszę o pomoc co. Robić
Heilsberg - 07-12-2014, 10:02
Kierownik, idź się przywitaj gdzie należy, a poza tym masz trójkę i to nie jest dobre miejsce na Twój post.
piotr277 - 08-12-2014, 10:40
E, nie podziałało do końca
dialog76 - 17-12-2014, 15:07
Witam . Proszę również o pomoc w tym temacie. Mój Pajerak 2,8 tdi ma ten sam problem. Rano odpali od kopa ale za chwilę zgaśnie . Wymieniłem przewody paliwowe, nowy filtr, zmieniony simering w pompie i co? Jak podłącze go z bańki odpala i chodzi ok, równa praca silnika nie gasnie. A jak podłącze go normalnie to silnik kuleje i kopci . Co jeszcze może byc nie tak . Ssak w zbiorniku , czy podstawa filtra paliwa ? Proszę o pomoc
jawaldek - 17-12-2014, 23:30
dialog76 napisał/a: | Wymieniłem przewody paliwowe | zmieniłeś od baku do pompy ?? dialog76 napisał/a: | Ssak w zbiorniku | a dzieje się tak też przy pełnym baku ?? dialog76 napisał/a: | czy podstawa filtra paliwa | ->> bańkę z paliwem gdzie podłączyłeś->> chyba przed filtrem ?? Jest jeszcze opcja nieszczelności na kolankach wychodzących z baku.
Witaj na forum
dialog76 - 18-12-2014, 08:05
Witam. Przewody wymieniłem wszystkie ,od zbiornika do pompy, od filtra i do pompki wspomagajacej, nie ruszałem tych idących pod wozem metalowych ale je przejżałem. Przewody dałem nowe i nowe opaski. Jeszcze raz wyciągnę ssak i przejżę te kolanka . Dzięki za pomoc. Odezwę się , podłącze jeszcze przewody pomijając te metalowe i zmienię podstawę na filtrze paliwa .
Mirek1275 - 18-12-2014, 14:03
Omiń podstawę filtra.
|
|
|