To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Kwadratowa tablica na przedni zderzak

polaff - 30-08-2012, 12:52

Owczar, nie do końca z forum to wynika bo chyba najwięcej Warszawiaków do gala zakłada soczewki i inne oświetleniowe agro - samowolki. Dowodzi to o poczuciu bezkarności.
Owczar - 30-08-2012, 13:05

polaff, to że ktoś zakłada, nie znaczy, że nie ponosi kary. Głupota ma krótkie nogi jak kłamstwo :)
KoraX - 31-08-2012, 22:41

Więc ja pewnie zostanę zlinczowany, ale właśnie z powodu tej paskudnej odstającej blachy postanowiłem sprawdzić i wymieniłem sobie na KWADRAT (Nie zamierzałem wiercić czy kleić w zderzaku).
Nie ukrywam, na początku trochę dziwnie to wyglądało ale z czasem się przyzwyczaiłem a nawet polubiłem i mi osobiście nawet się to podoba a nawet wydaje mi się czy wręcz jestem przekonany że teraz ten czarny dziób wygląda jeszcze bardziej zadziornie :mrgreen:
...Więc to kwestia OSOBISTEGO WIDZIMISIĘ :P

Co do Policji to miałem już kilka takich pytań i za każdym razem ta sama odpowiedź (100% skuteczna): "Panie władzo, tam jest oryginalne miejsce na kwadrat wiec nie chciałem giąć blach i jest kwadrat" (sprawdzone na Dolnym Śląsku, w Lubuskim i Wielkopolsce a nawet z tego co pamiętam...pod Toruniem :badgrin: :badgrin: :badgrin: )
...Więc Jak ktoś jest zainteresowany to wrzucę fotę ... a jak ktoś chce tylko wyśmiać to ... tez mogę wrzucić - a co tam :badgrin:

polaff - 31-08-2012, 23:07

KoraX, dwaj fotę. mi akurat kwadrat z przodu się podoba.
A tak dla jasności - nie jestem zboczonym zwolennikiem przestrzegana przepisów. Jedynie chcę by przestrzegać przepisów mających znaczenia dla innych uczestników ruchu drogowego.

tresorex - 31-08-2012, 23:12

Poka poka jak to wygląda :)
KoraX - 31-08-2012, 23:23

tresorex napisał/a:
Poka poka jak to wygląda :)

OK. Jutro zrobię i wrzucę.

moniaquba - 31-08-2012, 23:43

Też z chęcią zobaczę jak to wygląda :)
Co do Policji to nie mają pojęcia o przepisach - taka jest prawda.

Owczar - 31-08-2012, 23:47

KoraX napisał/a:
(Nie zamierzałem wiercić czy kleić w zderzaku).

Ale nie rozumiem jak wiercenie, gięcie czy klejenie. Tablicę podłużną przykręca się normalnie do zderzaka na wkręty....

tresorex - 31-08-2012, 23:49

Jeden z kwadratową jest na autocentrum

http://www.autocentrum.pl...hi-galant-1997/

Owczar - 31-08-2012, 23:56

Auto slonio88 z forum czy jakoś tak.
Jackall - 01-09-2012, 13:15

polaff napisał/a:
mi akurat kwadrat z przodu się podoba.
Mi również :wink:

Lubię takie delikatnie inaczej wyglądające samochody :wink:
Minus jest taki, że nie ma ramek klubowych na kwadrat :|

KoraX - 02-09-2012, 01:03

No to wygląda to u mnie mniej więcej tak (Niestety parę miesięcy temu zderzak niestety nie dał rady Wałbrzyskim krawężnikom i pękł):

Dla porównania, z normalną tablicą (Jesienią):

Co do ramek to na Alledrogo kupiłem tą co na zdjęciu: z Czerwonym paskiem, logo i napisem "Mitsubishi Motors"

Jackall - 02-09-2012, 01:06

KoraX IMO wygląda dużo lepiej z kwadratem :wink:
KoraX - 02-09-2012, 01:17

Jackall napisał/a:
KoraX IMO wygląda dużo lepiej z kwadratem :wink:

THX Jackall :mrgreen:

No to Jeszcze 2 ostatnie które zrobiłem :badgrin: :badgrin: :badgrin: :

major - 02-09-2012, 11:12

Całkiem nieźle z tym kwadratem :wink: