Nasze Miśki - Dodge Colt
t_o_mis - 10-09-2012, 09:28
Jeżeli tylko jeszcze jakieś znajdę to wrzucę
moniaquba napisał/a: | Powiedz mi jak CI pali ten Colciak?? |
mieszczę się w przedziale 6-7l/100km
nezik - 11-09-2012, 05:20
dopiero opisales, colciaka?
ile Ty nim juz jezdzisz, chyba z dwa lata
t_o_mis - 11-09-2012, 19:23
a jakoś tak zleciało
muszę się z Tobą nezik umówić na obejrzenie Twojej nowej fury
nezik - 12-09-2012, 16:11
nie ma problemu, pisz na pw
t_o_mis - 01-10-2012, 15:28
Cóż myślałem, że jeszcze chwilę sprzęgło w Colciaku wytrzyma (miałem nadzieję, że do wiosny dociągnie) a tu niestety okazało się podczas powrotu ze spotu w niedziele, że trzeba będzie się tym zając na poważnie przed zimą...późną jesienią a najlepiej gdzieś w ciągu najbliższych tygodni.
nie wiem jak to wszystko wygląda w środku ale po 20 latach nietykania...kto wie...
Wstępnie zamierzam wymienić samą tarczę. a co zostanie wymienione okaże się po rozbiórce
Zielu - 01-10-2012, 18:01
t_o_mis napisał/a: | nie wiem jak to wszystko wygląda w środku ale po 20 latach nietykania...kto wie... |
Gwarantuję że tak samo jak 20 lat temu, tylko trochę bardziej brudne od pyłu z tarczy sprzęgła. Zwróć też uwagę na uszczelniacz wału..
t_o_mis - 20-01-2013, 00:09
I stało się w końcu Colciak dostał nowe sprzęgło. Wczoraj odebrałem z warsztatu.
Niestety wymianą sprzęgła zająłem się trochę za późno i nie obyło się bez dodatkowych utrudnień jakim była konieczność przetoczenia koła zamachowego ze względu na to iż stara tarcza była już tak mocno zjechana, że nity wyrobiły na nim rowek a z dobrych wiadomości uszczelniacz wału trzyma pierwszorzędnie
Suma sumarum jestem zadowolony. Sprzęgło miękkie i ostre(jeśli mogę tak powiedzieć) i szczerze powiedziawszy nie zdawałem sobie sprawy, że mój Colt to takie żwawe i szybkie cudo...
Komplet sprzęgła Nexus
cały rachunek wyniósł mnie 500zł
Z mechanicznych usterek zostały mi tylko uszczelniacze zaworowe do wymiany. Stanie się to jednak nie prędko ze względów finansowych
rosomak1983 - 20-01-2013, 01:27
t_o_mis, zawsze myslałem ze ten twoj amerykaniec to automat... Ale to na plus manual lepszy jak dla mnie. Manualne pasy tez wole
t_o_mis - 20-01-2013, 10:57
no wiesz co rosomak1983, siedziałeś w moim Colciaku nawet go odpaliłeś a on bez naciśnięcia sprzęgła nie odpali i cały czas myślałeś że automat??
a automatyczne pasy jak dla mnie cudo mandat za niezapięte pasy nieosiągalny
mystek - 20-01-2013, 12:20
Popieram pasy automatyczne robią mega furorę wśród osób, które pierwszy raz widzą mojego mirage'a. No i ja również jestem mega z nich zadowolony. Super sprawa po prostu . Dziwię się, że nie robią tego we wszystkich samochodach
Krzyzak - 20-01-2013, 22:58
t_o_mis napisał/a: | Z mechanicznych usterek zostały mi tylko uszczelniacze zaworowe do wymiany. Stanie się to jednak nie prędko ze względów finansowych | ale dobry uszczelniacz (KOS lub POS od HMC) kosztuje 3-5 zł/szt. więc jak masz 8 zaworów to 40 zł za części
robocizna jest łatwa, jak się ma przyrządy do tego - bez zdejmowania głowicy oczywiście, bo po co płacić za uszczelkę czy planowanie
rosomak1983 - 21-01-2013, 00:17
t_o_mis napisał/a: | no wiesz co rosomak1983, siedziałeś w moim Colciaku |
no własnie cos mi sie pokreciło. troche czasu mineło ale o pasach pamietam
mystek napisał/a: | Popieram pasy automatyczne robią mega furorę wśród osób, które pierwszy raz widzą mojego mirage'a |
miałem auto z takimi pasami ale mnie to denerwowało raz nawet w głowe zaliczyłem jak za szybko wysiadłem... Im wiecej tej automatyki tym gorzej...
Darku z czesci pasuje jeszcze doliczyc nowy pasek rozrzadu. No chyba ze bardzo swiezy.
Krzyzak - 21-01-2013, 08:36
rosomak1983 napisał/a: | z czesci pasuje jeszcze doliczyc nowy pasek rozrzadu | w SOHC nie trzeba ściągać zębatki wałka - więc pasek zostaje na miejscu
rosomak1983 - 21-01-2013, 10:04
Krzyzak napisał/a: | w SOHC nie trzeba ściągać zębatki wałka - więc pasek zostaje na miejscu |
o no to elegancko.
t_o_mis - 23-01-2013, 18:39
Krzyzak, rzuć jakieś namiary na te uszczelki. Bo skoro są w takiej cenie to je już kupie (póki nie mam co zrobić z 50zł banknotem ) i będę męczył kuzyna to może mi założy w niedługim czasie...
|
|
|