Forum ogólne - Jaki migomat do serwisu
Sticker - 07-09-2012, 11:18
A ja polecę miga inwertorowego:
http://allegro.pl/polauto...2597998154.html
Kupiłem go w tym roku i spawa się nim super.
Jego zalety to:
uchwyt euro
jest lekki i poręczny
płynna regulacja mocy
Spawałem nim podłogę i odtwarzałem podłużnice w starym opelku i spawa się super.
Nawet lekko pordzewiały tłumik dało się precyzyjnie pospawać.
Anonymous - 07-09-2012, 16:07
Wszystko jest zrozumiałe ale kolega ma 1500zł!!!! nie 2 nie 4 tylko 1500!! czytajcie posty i polećcie coś +/- 100zł prościej dołożyć niż np 600.
Sticker - 07-09-2012, 22:37
manieklakmech napisał/a: | Wszystko jest zrozumiałe ale kolega ma 1500zł!!!! nie 2 nie 4 tylko 1500!! czytajcie posty i polećcie coś +/- 100zł prościej dołożyć niż np 600. |
Sam zaproponowałeś miga za 1900zł
Ale tak na poważnie to do miga jeszcze jest potrzebny reduktor, butla z gazem i bardzo się przydaje przyłbica samościemniająca.
Tak więc na samą spawarkę zostaje około 1000zł.
Anonymous - 07-09-2012, 22:47
Sticker napisał/a: | manieklakmech napisał/a: | Wszystko jest zrozumiałe ale kolega ma 1500zł!!!! nie 2 nie 4 tylko 1500!! czytajcie posty i polećcie coś +/- 100zł prościej dołożyć niż np 600. |
Sam zaproponowałeś miga za 1900zł
Ale tak na poważnie to do miga jeszcze jest potrzebny reduktor, butla z gazem i bardzo się przydaje przyłbica samościemniająca.
Tak więc na samą spawarkę zostaje około 1000zł. |
Kolego po pierwsze zaproponowałem miga za 1699zł w castoramie. Każdy liczy się z pozostałymi kosztami. Tu chodzi o miga do 1500zł. Przyjedź do mnie i dam Tobie pospawać najmniejszą pierdołę w przyłbicy, założę się że szybko zrzucisz ją i założysz choćby zwykłe okulary za 49zł-80zł. Reduktory są przeróżne, od 29 najzwyklejszy nawet do 1000zł z podgrzewaczem. Butla z gazem CO2 ok 150zł w firmie z której biorę i pierze ponad połowa Łódzkiego. U was jest hendukol lecz z cenami nieraz wariują.
A poważnie kupując swojego dałem ok 4 lata temu 1800zł (forest jest świadkiem) w tym był drut i zwykły reduktor. Butlę miałem. Pracuje na co dzień blacharsko-lakierniczo i naprawdę wiem co jak ile i gdzie kosztuje. Można kupić wszystko w różnych cenach lecz jak się szuka i nie napala na zakup to można kupić naprawdę coś dobrego w dobrej kasie.
Co kolega zrobi, co ma już to wie tylko on my możemy jemu doradzić a dalej..... Nie my kupujemy:D:D:D każdy wyraża swoją opinię.
Pozdrawiam
Nikoś - 09-09-2012, 16:44
Będę na 100% brał bestera 1801 tylko na razie mi się nie spieszy bo zawszę może trafić się okazja. A migomat będzie używany do spawania podstaw od kosiarek. A tam blach rzadko przekracza 1mm grubości a pęknięcia nie przekraczają 30 cm długości. Wielkie dzięki za pomoc
Anonymous - 10-09-2012, 09:43
Nikoś napisał/a: | Będę na 100% brał bestera 1801 tylko na razie mi się nie spieszy bo zawszę może trafić się okazja. A migomat będzie używany do spawania podstaw od kosiarek. A tam blach rzadko przekracza 1mm grubości a pęknięcia nie przekraczają 30 cm długości. Wielkie dzięki za pomoc |
Nie ma za co Polecam się na przyszłość
Sprawdzaj w leroy merlin, Castorama, Praktiker
Więcej nie ma sensu bo są drogie w tych trzech możesz trafić na promocję z nimi
Pozdrawiam
Nikoś - 22-09-2012, 21:19
Czarek Koło - 22-09-2012, 22:37
Witam. Koledzy pozwolę sobie wtrącić 3 grosze do tej rozmowy. Kilka lat temu kupiłem migomata Bester. Polecany był przez wiele osób. Pokusiłem się na zakup tego sprzętu w Castoramie. Po kilku użyciach zaczęły się problemy. Urządzenie było na gwarancji w związku z czym zawitałem do serwisu i co się dowiedziałem?
Wszystkie usterki które się pojawiały były spowodowane osprzętem jaki był zamontowany w środku urządzenia. Pan serwisant wytłumaczył mi że Besterka sprzedawana w fabrycznym punkcie sprzedaży to zupełnie inna bajka niż "ten sam sprzęt" sprzedawany w sieci Castorama czy inne supermarkety. Aby uzyskać niską cenę pakuje się szajsowaty osprzęt i wio. Dlatego jeśli mogę coś podpowiedzieć to nieraz warto zapłacić 100 - 200 zł więcej za ten sam sprzęt ale kupić go w odpowiedniej jakości.
Pozdrawiam i życzę udanego zakupu.
Anonymous - 23-09-2012, 11:38
Czarek Koło napisał/a: | Witam. Koledzy pozwolę sobie wtrącić 3 grosze do tej rozmowy. Kilka lat temu kupiłem migomata Bester. Polecany był przez wiele osób. Pokusiłem się na zakup tego sprzętu w Castoramie. Po kilku użyciach zaczęły się problemy. Urządzenie było na gwarancji w związku z czym zawitałem do serwisu i co się dowiedziałem?
Wszystkie usterki które się pojawiały były spowodowane osprzętem jaki był zamontowany w środku urządzenia. Pan serwisant wytłumaczył mi że Besterka sprzedawana w fabrycznym punkcie sprzedaży to zupełnie inna bajka niż "ten sam sprzęt" sprzedawany w sieci Castorama czy inne supermarkety. Aby uzyskać niską cenę pakuje się szajsowaty osprzęt i wio. Dlatego jeśli mogę coś podpowiedzieć to nieraz warto zapłacić 100 - 200 zł więcej za ten sam sprzęt ale kupić go w odpowiedniej jakości.
Pozdrawiam i życzę udanego zakupu. |
Zgodzę się i zapewne wręcz jestem pewien był to model 1800 z zacinającym się podajnikiem, i szybko się przegrzewający
Czarek Koło - 23-09-2012, 19:46
Dokładnie tak jak piszesz.
Anonymous - 23-09-2012, 21:20
Czarek Koło napisał/a: | Dokładnie tak jak piszesz. |
Widzisz:D:D:D 1801 różni się właśnie tym że ma usunięte te wady.... Zauważ że 1801 weszło parę mies po 1800 powody już znane sam potwierdziłeś. Ale podpowiem że podobno przy ciągłych tych wadach w 1800 zgłaszając pisemnie do producenta były wymiany. Lecz nie pamiętam czy podajników czy całych Besterów. Trzeba było by się gdzieś wczytać i nie przez żadne serwisy.
|
|
|