Outlander II Ogólne - 2,4benz cvt -1wszy przeglad 20k
Komandor - 11-09-2012, 08:41
Wiosną 2013 będzie już Superb po lifcie więc może dłużej ciesz się diamentami
pzdr
rezon - 11-09-2012, 08:52
ze względów podatkowych nie byłoby to dla mnie korzystne - I rata leasingu idzie w koszty jednorazowo. Outek byłby o rok i ok. 15-20kkm starszy więc trudniej sprzedawalny. Obecnie jest w doskonałym stanie technicznym, więc nie boję się ew. pretensji kupującego, że coś nawaliło czy przestało działać. Wielką zagadką jest dla mnie turbina, która po dwóch notlaufach w tym roku - obydwa na BP Ultimate! - jeździ nie wykazując żadnych objawów zużycia. Pali, przyspiesza, nie gwiżdże, nie udaje sowy, nie dymi, itp., a jakby nie popatrzeć 153tys. km już ma. Mam wrażenie, że chodzi lepiej niż 50 tys. km wcześniej , a może po prostu wypoczynek w Chorwacji dobrze jej zrobił - czyli 2500km szybkiej jazdy
lexus - 11-09-2012, 10:46
notlaufachami bym się nie przejmował ja też je miałem(myślę że to jazda w mieście a następnie w trasie but i notlauf gotowy ) i autko śmiga dalej a turbinka jak nowa ,. Tak na marginesie 08 r i 155tyś przebiegu to niezła średnia,oczywiście porównując mnie 07r-,93 tyś,
rezon - 11-09-2012, 12:40
to też nie przejmuję się notlaufami, dopóki zdarzają się bardzo sporadycznie. średnia w tym roku jest o 100% większa niż w ubiegłym - były dwa, a w ub. roku jeden . Faktycznie przebieg ostatniego był podobny do opisywanego - rano RZ-KRK, później prawie cały dzień KRK w różne miejsca i w trasie KRK-RZ pod górkę but, a tu prrrrrr. Pobocze, naprawa metodą IT czyli wyłącz/włącz i bez żadnych problemów dalej Nie wiem czy to przypadek czy coś było z paliwem bo obydwa tegoroczne notlaufy były na BP Ultimate, chociaż silnik wyraźnie spokojniej i ciszej na nim pracuje.
|
|
|