Forum ogólne - Włam do auta
Misiek :) - 26-10-2012, 21:15
Mnie ukradli radio i CB na wiosnę. Policja nawet nie pobrała odcisków, bo i tak nic nie da
xylen - 22-12-2012, 03:33
Żeby wogole się zainteresowali sprawa muszą mieć co najmniej numer seryjny inaczej nawet nie będą szukać, niedawno miałem włam do domu w biały dzień, policjant powiedział wyraźnie, ma pan faktury na sprzet i numery seryjne może gdzieś kiedyś sprzęt wypłynie jakby tego nie było to nawet byśmy nie szukali..najlepiej zabezpieczyć sprzęt przed kradzieżą i ubezpieczyć, zrobić zdjęcia, trzymać faktury i żyć ze świadomością ze niestety ale ktoś może nam coś ukraść w najmniej oczekiwanym momencie ...
Misiek :) - 22-12-2012, 10:09
xylen napisał/a: | Żeby wogole się zainteresowali sprawa muszą mieć co najmniej numer seryjny inaczej nawet nie będą szukać, niedawno miałem włam do domu w biały dzień, policjant powiedział wyraźnie, ma pan faktury na sprzet i numery seryjne może gdzieś kiedyś sprzęt wypłynie jakby tego nie było to nawet byśmy nie szukali..najlepiej zabezpieczyć sprzęt przed kradzieżą i ubezpieczyć, zrobić zdjęcia, trzymać faktury i żyć ze świadomością ze niestety ale ktoś może nam coś ukraść w najmniej oczekiwanym momencie ... |
ja na moim przykładzie oraz moich znajomych zrozumiałem, ze złodziej jest świętą krową, jak się włamie nie możesz go nawet dotknąć a i tak mała szansa że policja coś zdziała bo wolą drogówkę wysłać na ulicę czy znaleźć kogoś kto ma np zioło na własny użytek albo ma kilka mp3 (czego ja nie pochwalam, ale wg mnie jest mniejsza szkodliwość społeczna)
i9i - 22-12-2012, 10:28
Misiek napisał/a: | szkodliwość społeczna |
W świetle polskiego prawa to pomówienia, obraza władzy, posiadanie trawki, picie w miejscu publicznym za przystankiem czy jazda rowerem po trzech browcach jest dużo szkodliwsza społecznie niż rabunki, włamania, pobicia, oszustwa czy kradzieże, nawet znęcanie nad rodziną czy molestowanie zaliczają do niskiej szkodliwości. Więc człowiek uczciwy to obywatel piątej kategorii niestety :/
|
|
|