Nasze Miśki - Farbowany GLs by i9i
Fragu - 13-08-2013, 07:21
No jestem bardzo ciekaw wyników, jak również tego czy tarcza od Cari podejdzie p&p w zaciski poliftowe(1 tłoczek).
Marcino - 13-08-2013, 08:19
No i git, widac że pasuje P&P do galanta ze zwrotnicą 128mm, zastanawiało mnie odsadzenie tarczy, ale są te same jak widać. Z tym klockiem że krótki to ok, ale bedzie brał na większej śrdnicy wiec lepiej, no może się krzywić nie będą.
i9i - 13-08-2013, 08:26
Marcino napisał/a: | no może się krzywić nie będą |
To była myśl przewodnia, co do osadzenia to może tarcza delikatnie ocierać o rdzę z osłony, gdyż w galancie podebrali kilka mm z wewnętrznej części, ale jak nie ma rdzy to ładnie się kręci bez obcierki.
Krzyzak - 13-08-2013, 08:59
i9i, na jakie felgi toto wchodzi? - 14" wystarczą?
Fragu - 13-08-2013, 09:02
Krzyzak, obstawiam, że 15 min. W audi 280mm mialem to wlasnie tak bylo.
Marcino - 13-08-2013, 11:25
Fragu napisał/a: | jak również tego czy tarcza od Cari podejdzie p&p w zaciski poliftowe(1 tłoczek). | To się nie uda, jedynie wymiana zacisków, wieksza tarcza nie zmiesci sie w galantowe zaciski, jedynie uda sie to zamontować na zwrotnicy i mniejszym rozstawie śrub.
Fragu - 13-08-2013, 12:04
Marcino, ale to tylko 5mm, nie podejdzie napewno?
i9i - 13-08-2013, 18:47
Krzyzak napisał/a: | i9i, na jakie felgi toto wchodzi? - 14" wystarczą? |
W Carismie z tymi hamulcami minimum 15 cali (GDi, DiD)
Fragu napisał/a: | Marcino, ale to tylko 5mm, nie podejdzie napewno? |
Spróbować zawsze można, choć w zaciskach odległości są na styk to 5 mm na średnicy to "tylko" 2.5 na stronie.
mszolc - 13-08-2013, 19:17
Ja ostatnio też zakupiłem komplet hamulcowy do Carismy poliftowej po tym jak po 30kkm znowu telepie mi przodem.
Niestety przedliftowe hamulce to porażka i pewnie dlatego już po roku produkcji wprowadzili zmiany.
Alufelgi 15'' z Galanta wchodzą, ale jest baaardzo ciasno. U mnie koło blokowało się lekko na ciężarkach naklejonych wewnątrz felgi czyli odległość zacisk-felga to max 2-3mm.
Dlatego docelowo planuję wyważyć alufelgi ciężarkami do stalówek, bo zimowe stalówki kręciły się bezproblemowo.
Tylko przed założeniem nowego kompletu czeka mnie jeszcze lakierowanie zacisków więc jak to hamuje dowiem się dopiero za jakiś czas.
I9I, czy dobrze rozumiem, że kupiłeś cały komplet za nieco ponad 100PLN?
Ja zapłaciłem nieco więcej, a łatwo też nie było, bo nękanie sprzedawców o średnicę traczy i rozstaw otworów jarzma zajęło mi z dobre 2 tygodnie.
i9i - 15-08-2013, 16:09
Cytat: | zajęło mi z dobre 2 tygodnie. |
Mnie ciut dłużej, nie wiem czemu niektórzy sprzedawcy maja z tym problem by pobiec z linijką i zobaczyć czy jest 26 czy 28 cm. Ja wydzwaniałem po najtańszych zaciskach i pytałem o komplet. Tylne podobno chodliwe, natomiast przednie nie schodzą, co sprzedający mi zaznaczył, wystawił zaciski po 20 zł a a tarcze krzyknął 70 bo niby były ładne, za kuriera to z góry powiedział, że 30-40 zł za pobraniem (brak opcji przedpłaty). Ale jak przyłożyłem suwmiarkę to banan mi się pojawił
mszolc napisał/a: | Alufelgi 15'' z Galanta wchodzą, ale jest baaardzo ciasno. |
W Carismie mam felgi 15" na tarczach 281 i nic nie obciera ale ET mają 36
Fragu - 16-10-2013, 14:59
i9i, jak tam heble się sprawują?
i9i - 24-10-2013, 22:48
Fragu napisał/a: | i9i, jak tam heble się sprawują? |
Ogólnie jestem zadowolony, jest lepiej niż było. Mały update z prostowania tylnego zawieszenia i porada dla innych: mimośrody kupujcie w ASO bo te z allegro mają za dużą podkładkę i nie obraca się ona płynnie w gnieździe.
robertdg - 25-10-2013, 07:58
Ściągałeś cała zwrotnice by lepiej było się dostać do wahacza
Hugo - 25-10-2013, 08:09
Jakim sposobem "wymontowałeś" wahacze mimośrodowe?
i9i - 25-10-2013, 08:46
Wywaliłem całość bo potrzebowałem jeszcze wymienić górne tuleje na zwrotnicy, więc tym samym miałem więcej miejsca.
Co do mimośród, po kilku różnych testach przedziwnych technik destrukcyjnych, pozostała jedyna opcja. Brzeszczot w łapę i moju-twoju od strony łba śruby. Po przecięciu do połowy porządne szarpnięcie dobrą wajchą, śruba pęka i woila
|
|
|