Nasze nieMiśki ;-) - Superb 2 Kombi 1.8 TSI 4x4
Xsystoff - 22-09-2012, 21:20
moniaquba napisał/a: | Skoda ładna może fajna.. ale to tylko skoda. i tego nic nie zmieni... ani prestiżu ani polotu.. |
Hahahahaha, a niby Mitsubishi to teraz prestiz i polot? Prawdziwe Miśki skończyły się prawie dekadę temu na EA (nie licząc evo), teraz to plastik fantastik jak kazde inne auto, do tego z silnikami z VW a wczesniej z Renaulta Skoda przynajmniej sie rozwija, wprowadza nowe modele, silniki, nadwozia, a Mitsubishi zwija, zmniejsza sie ilosc modeli i silnikow. Niestety ale Superb nie ma konkurencji wsrod japonczykow, bo ani Nissan, ani Mitsubishi, ani Honda, ani Toyota, ani Mazda, ani Subaru nie oferuja ANI JEDNEGO AUTA KLASY WYZSZEJ! Co wiecej Mitsubishi nie oferuje ani jednego auta klasy sredniej! I to ma byc prestizowa marka? Prestizowa to byla Sigma, prestizowe bylo 3000GT, w klasie sredniej byl zadziorny i wyrazisty Galant, a teraz? Piekny Colt wyzszy niz kiosk ruchu pod moim oknem? Czy moze ASX w ktorym z Mitsubishi zostala nazwa? Bo gdyby zamienic plakietki z Nissanem Kasztanem to nikt by sie nie polapal ze cos jest nie tak.
moniaquba napisał/a: |
Takie auto spod rączki czecha którego z siekierą nadzorował niemiec.. 115 tys to kupa kasy.. mysle ze auto nie warte tych pieniędzy |
Superb jest o wiele wiecej wart niz Pastuch, BMW 3er czy Audi A4, jest wiekszy, bardziej komfortowy i tanszy. Ale trzeba sie nim przejechac, a nie zyc z pogladami rodem z epoki Skody Favorit.
rezon - 22-09-2012, 21:23
SUzuki ma ciekawy model Kizashi, ale plastiki w nim są beznadziejne, jak na auto za ponad 120kzł.
mkm - 22-09-2012, 21:25
rezon napisał/a: | czyli założyłem temat o Outku, głównie o nim napisałem, a wylądował w "nie Miśkach", a mój to nawet japoński był. Rozumiałbym gdyby z Holandii |
A masz jeszcze tego Outka? Nie masz.
Napisałeś o Skodzie? Napisałeś.
Mogłem to potraktować jako temat o Skodzie z 85% wprowadzeniem Outka? Mogłem.
rezon tak jak napisałem - chcesz prowadzić ten temat to prowadź jak nie napisz tylko słowo to go zamknę i tyle tego będzie.
mkm - 22-09-2012, 21:26
Xsystoff, ale stek bzdur...
Jaki "pastuch", jaki "kasztan"?- chłopie nie jesteś na przerwie w szkole...
Xsystoff - 22-09-2012, 21:33
mkm napisał/a: | Xsystoff, ale stek bzdur... |
Czemu zawsze wszyscy wyznawcy Mitsubishi potrafia tylko odpisac "bzdury" bez zadnych argumentow? Zaraz zaraz czy ja gdzies napisalem nieprawde? Czy Mitsubishi nie zmniejszylo ilosci modeli? Czy obecnie produkowane modele nie sa mdle i nijakie bez stylu do jakiego przyzwyczailo na Mitsu? Czy klamstwem jest brak auta klasy wyzszej i sredniej (sic!)? Na spocie Mitsu jeszcze nie spotkalem nikogo komu by sie podobal nowy Colt, nawet wsrod znajomych...
Skoro nie jestesmy na przerwie w szkole prosze rowniez nie uzywac skrotu "Misiek", "Miśki", bo nie wiem czym sie rozni Misiek od Pastucha, oba zwroty sa uzywane tak samo czesto. Tak samo jak na Quash cos tam mowi sie Kasztan.
moniaquba - 22-09-2012, 21:36
Ale ja uważam nie licząc tak luksusowych marek jak Infiniti, Acura, Lexus - że nowe auta każdej marki są do bani samochody się "skończyły" w okolicy 2001-2002 roku.. I akurat miałem przyjemność jeździć służbową octavią z 2010 roku i jej wykonanie wewnątrz spasowanie, trzeszczenie po pół roku - żadna jakość a kasy dużo. Znajomy miał X6 padło turbo (ponoć często w tym modelu) - koszt 18 tys. zł na gwarancji tylko sorry jak kupuje auto za 350 tys. zł wymagam żeby przejechało bezawaryjnie chociaż 100 tys km. a jego miało 6 tys. A żona jego ma KIE SORENTO 2005 rok 160 tys km. - nie dzieje się nic.
Piwor - 22-09-2012, 21:38
Nissan ma Infinity, a Toyota ma Lexus'a. Chyba, że o mało "prestiżowe" marki.
Xsystoff - 22-09-2012, 21:45
I tak mkm wie najlepiej, lepiej niz KLIK 130tys klientow
moniaquba - 22-09-2012, 21:51
No to chłopaki co z Was za mitsumaniaki.. jak każde inne auto każdej innej marki jest lepsze ładniejsze ,ciekawsze lepiej wykonane w lepszej cenie?????????????
mkm - 22-09-2012, 22:04
Xsystoff, oczywiście, że nie i nie ma znaczenia "wyznawcą" jakiej marki jesteś.
W latach 90-tych pojawienie sie Colta CA wywołało szok - wszyscy przyzwyczajeni byli do kantów i linii.
Następca CA - CJ, przez pierwsze lata wywoływał mdłości - teraz nawet zaczynam sie do niego przekonywać.
Ostatni Colt z roku na rok zaczyna mi się coraz bardziej podobać - jeszcze chwila i przekonam sie do niego całkowicie za to mdłości mam jak widzę najnowsze dzieło czyli Mirage...
Lancer poszedł znów w drugą stronę - od bezpłciowych aut z początku lat 90-tych ze szczytem w postaci CS po najnowszego który wg. mnie ma teraz charakter i wygląd.
Outlander jest jaki jest, ale przyznać trzeba, że "na ulicy" sie podoba.
Pajero to klasyk, więc jest jaki jest.
W klasie „premium” nie mają modelu, bo zobacz jakie mają doświadczenia z Debonairem i Praudią.
Nie ma co twierdzić bezkrytycznie, że "prawdziwe auta" się skończyły.
Ja uważam, że "prawdziwi kierowcy" się skończyli, a co za tym idzie zmieniły się priorytety w projektowaniu aut.
Ekologia, ochrona zdrowia, unifikacja i globalizacja dołożyły swoje trzy grosze i mamy to co mamy – bez względu na markę.
Zapytaj właściciela Mercedesa kiedy się skończyły „prawdziwe Mercedesy”, Hondy, BMW, nawet VW…
Misiek to Misiek, ale „Jajko” na Colta już nie pozwalam mówić
gigant87 - 22-09-2012, 22:06
Wg mnie 115 tyś zl za pojemne kombi, z turbo benzyną i napędem 4x4 i niezłym wyposażeniem to nie jest wcale dużo... dobrze wyposażony focus kombi lub astra przekracza 100 tyś zł.
Ze skód najbardziej podoba mi się właśnie Superb Kombi i Octavia Kombi, ale ja ogólnie lubię kombi.
Mój Wujek ma takiego, tylko diesla, z automatem i w wersji platinum - całkiem przyjemny samochód, bardzo wygodny.
Kod: | mkm napisał/a:
Ostatni Colt z roku na rok zaczyna mi się coraz bardziej podobać - jeszcze chwila i przekonam sie do niego całkowicie |
Mam to samo![/code]
robertdg - 22-09-2012, 22:09
Xsystoff napisał/a: | I tak mkm wie najlepiej, lepiej niz KLIK 130tys klientow | Za to nie będzie mieszańców moniaquba napisał/a: | No to chłopaki co z Was za mitsumaniaki.. jak każde inne auto każdej innej marki jest lepsze ładniejsze ,ciekawsze lepiej wykonane w lepszej cenie? | Niech każdy jeździ tym co dla niego odpowiednie, indywidualne podejście do marki kształtuje się albo z własnego doświadczenia albo z większości zasłyszanych sprzeciwieństw.
Nie ma aut złych i dobrych, są takie które sa prawidłowo i nieprawidłowo obsługiwane
rezon - 22-09-2012, 22:58
robertdg napisał/a: | Nie ma aut złych i dobrych, są takie które sa prawidłowo i nieprawidłowo obsługiwane | oraz eksploatowane i tym optymistycznym akcentem proponuję zakończyć dyskusję o wyższości jednych marek nad drugimi. Mitsu faktycznie nie ma samochodu segmentu D i chyba nawet się o to nie stara, bo lepiej jest znane z terenówek, pseudoterenówek i wyścigów, a że musi z czegoś żyć to ma też inne samochody dla ludu. Żal tylko, że z wyposażeniem samochodów dla ludu to jednak odstaje od konkurencji - także japońskiej. Wspomniane Infiniti, Lexus czy Acura to jednak wyznaczają jakiś tam std wyposażenia czy jakości także dla Europy, a Mitsu chwali się komfortem Outka III, bo klimę dwustrefową zamontują. Honda Accord czy TOyota Camry też są fajne, ale nie mają 4x4.
BTW są jakieś propozycje wzoru i koloru kapelusza? Ma pasować wzorniczo do samochodu przedstawionego na początku.
mkm napisał/a: | A masz jeszcze tego Outka? Nie masz.
Napisałeś o Skodzie? Napisałeś.
Mogłem to potraktować jako temat o Skodzie z 85% wprowadzeniem Outka? Mogłem.
rezon tak jak napisałem - chcesz prowadzić ten temat to prowadź jak nie napisz tylko słowo to go zamknę i tyle tego będzie. | i to jest merytoryczna wypowiedź admina - mam rację i koniec, bo mi wolno. A co ma fakt, że sprzedałem Outka do tego, że 85% tekstu było podsumowaniem jego eksploatacji, a wylądowało w dziale Nie Miśki? TO chyba podział tekstu, jaki zrobiłem jest OK? Skoda do nie miśków, Outek do Outka. Ale to też wywołało święte oburzenie - user poprawił admina. A kto mu dał prawo? Przecież nawet nie ma Miśka
Xsystoff - 22-09-2012, 23:31
mkm napisał/a: |
Nie ma co twierdzić bezkrytycznie, że "prawdziwe auta" się skończyły.
Ja uważam, że "prawdziwi kierowcy" się skończyli, a co za tym idzie zmieniły się priorytety w projektowaniu aut.
Ekologia, ochrona zdrowia, unifikacja i globalizacja dołożyły swoje trzy grosze i mamy to co mamy – bez względu na markę.
|
Oooo i teraz sie zgadzam Ja tam kocham tylko stare samochody, a tutaj Mitsubishi jest dla mnie bombowe, bo mimo ze zezlomowalem Eclipsa ( ) i sprzedalem juz "C59A" to nadal jak widze ladnego Ecli, 3000GT,Sigme czy Gala to dostaje skretu szyi Problem jest taki, ze o ile wszystkie marki zrobily sie eco-poprawne i takie BMW wprowadza silnik 3 cylindrowy ( ) to tylko japonczycy zaczeli sie cofac z Europy i pretensje mam nie tylko do Mitsubishi, ktorych mialem dwie sztuki, ale takze do Toyoty, ktora robila cudowne Mr2, Supre, Celice, niesmiertelna Camry i dopiero po 10 latach przerwy wreszcie jest GT86. Wszystkie japonskie firmy zredukowaly ilosc modeli/silnikow, podczas gdy europejczycy wprowadzaja nowe wersje, BMW odswiezylo serie 6, wprowadzilo serie 1, serie 1 coupe, sa nowe modele X (brzydkie ale sa ), jest 5 GT, nawet Renault zrobil Lagune Coupe
Odnosnie Superba, to ktos dobrze napisal, granice 100 tys potrafi przekroczyc doposazony kompakt (np. Astra 1.6 Turbo z jakimis tam dodatkami to prawie 100tys zł....) a tutaj jest auto zupelnie innej klasy i to 4x4....
mkm - 22-09-2012, 23:43
rezon napisał/a: | Przecież nawet nie ma Miśka |
Kolejna nieznajomość Forum/Klubu się kłania...
"Liczą się ludzie nie samochody".
|
|
|