Pajero III - XEENONY
Darek_P - 08-01-2013, 08:44
Mam założone.
Założyłem zaraz po piwrwszej wymianie żarników .
walecdaras - 13-02-2013, 14:55
Witam
z tego co się orientowałem podane zdjęcie przedstawia lampy soczewki , fabrycznie Pajero nie było wyposażone w lampy xenon - dopiero modele po 2006r
Darek_P - 14-02-2013, 09:15
walecdaras napisał/a: | Witam
z tego co się orientowałem podane zdjęcie przedstawia lampy soczewki , fabrycznie Pajero nie było wyposażone w lampy xenon - dopiero modele po 2006r |
Ja w te soczewki włożyłem żarniki Xenon i się świeci
Pewnie z roztargnienia, ale nie będąc pewien co jest w środku wymontowałem jedną sztukę i dokupiłem dwa żarniki identyczne Helli.
Możliwe że do tych lamp montowano zarówno soczewki jak i xenon.
Jak tylko soczewki to przepłaciłem za żarniki i jestem farciaż że to działa:).
walecdaras - 14-02-2013, 10:57
Witam
działać będzie chodzi jedynie o to że w Pajero nie ma fabrycznej instalacji do samosterowania lampami jaka jest wymagana do xenonów , a takie soczewkowe lampy są bardzo ciężko osiągalne - sam też bym kupił ale brak . światło daja o wiele lepsze i na pewno też bym sie pokusił o załozenie żarników
PiotrKw - 14-02-2013, 12:57
walecdaras napisał/a: | w Pajero nie ma fabrycznej instalacji do samosterowania lampami jaka jest wymagana do xenonów , |
Nie ma , masz rację , natomiast te wspomniane soczewkowe , to zestawy Hella , homologowane , wyposażone również w korektor położenia i spryskiwacze . Korektor równiez Hella z czujnikiem odległości od podłoża zamontowany z tyłu pojazdu . U mnie jest koło tylnej nagrzewnicy.
|
|
|