[97-04]Galant EAxA/W - Nardi Torino
sw20 - 24-09-2012, 19:56
No można było to dwojako zrozumieć
Ja wybrałem tę gorszą opcje
Hugo - 24-09-2012, 23:22
komarsnk napisał/a: | "Do Gala" w sensie takim, że do Galanta robili tylko kierownice - nic więcej, a nie, że kierownice robili tylko do Gala | No właśnie
i9i - 25-09-2012, 06:51
Hugo napisał/a: | "Do Gala" w sensie takim, że do Galanta robili tylko kierownice - nic więcej, a nie, że kierownice robili tylko do Gala |
Nie do końca, dla Mitsubishi zrobili jeden model kierownicy a resztę osprzętu Japończycy dobierali z ich ogólnego asortymentu, do Carism potrafili gałę dodać, więc do Galantów też mogli, tylko pewnie do Cari był cały pakiecik a tu wszystko z osobna, a jak już ktoś się zakochał w kierownicy to zapomniał o domówieniu gały i nakładki.
komarsnk - 25-09-2012, 09:27
i9i, OK - ja się nie spieram bo nie wiem ja tylko dokonałem wykładni wypowiedzi Hugo
sw20 - 25-09-2012, 12:46
Ważne, że się dogadaliśmy
Zolar - 25-09-2012, 12:59
sw20 napisał/a: | Zgadza się, każdy ma inny gust - mi osobiście najbardziej odpowiada czarne wnętrze z pakietem Nardi.
gawon - odnośnie Twojej interpretacji gałki i ręcznego.
Sprawa wygląda tak - były różnice pomiędzy wersją wyposażenia Nardi Torino, a tzw. "doposażeniem" samochodu w SAMĄ Kierownicę Nardi Torino.
Były wersji kompletne nardi, o których wspomniałem w 1 poście. Niestety bardzo dużo samochodów nie posiadało wersji Nardi, lecz jedynie wersje elegance z "doposażeniem" samochodu w tylko kierownicę, co kosztowało swojego czasu 620 marek niemieckich.
Wtedy był to Elegance z kierownicą nardi - i brakowało gałki i nakładki ręcznego.
Gotowe, prawdziwe wersje nardi Torino w 75% zostałe przeznaczone jako wersja na rynek Szwajcarski. Miało to na celu wyróżnienie, które polegało na wystawieniu najbogatszej wersji samochodu na bogaty rynek. Reszta była sprzedana w pozostałych krajach, a tym, którym nie starczyło na wersję nardi mogli nacieszyć się dodosażeniem Elegance w elementy nardi Torino
W praktyce :
Wchodząc do salonu i zamawiając Galanta w wersji Nardi Torino dostawało się czarną tapicerkę i to co wymieniłem wcześniej. Można było wymienić czarną skórę na beżową i nie było z tym problemu, lecz jak wspomniałem - pierwotne Nardi miało czarną skórę.
Pozdrawiam Was i mam nadzieje, że nieco rozjaśniłem Wam ciężką w naszym kraju teorię nardi Torino. |
W praktyce to ciekaw jestem skąd kolega czerpie takie informacje? Mam Nardi kupione przez właściciela w salonie niemieckim i w dokumentacji z dnia zakupu jest zapisana beżowa tapicerka. Nie ma gałki i ręcznego, ale wydaje mi się że one były dodawane po drugim lifcie.
Juiceman - 25-09-2012, 13:02
W przedlifcie tez:
Zolar - 25-09-2012, 13:05
Faktycznie. Gdzie można zobaczyć więcej takich katalogowych fotek?
Juiceman - 25-09-2012, 13:08
W katalogach xD przeszukaj dzial download jest tam sporo ciekawych rzeczy:-))
sw20 - 25-09-2012, 21:56
Zolar napisał/a: | sw20 napisał/a: | Zgadza się, każdy ma inny gust - mi osobiście najbardziej odpowiada czarne wnętrze z pakietem Nardi.
gawon - odnośnie Twojej interpretacji gałki i ręcznego.
Sprawa wygląda tak - były różnice pomiędzy wersją wyposażenia Nardi Torino, a tzw. "doposażeniem" samochodu w SAMĄ Kierownicę Nardi Torino.
Były wersji kompletne nardi, o których wspomniałem w 1 poście. Niestety bardzo dużo samochodów nie posiadało wersji Nardi, lecz jedynie wersje elegance z "doposażeniem" samochodu w tylko kierownicę, co kosztowało swojego czasu 620 marek niemieckich.
Wtedy był to Elegance z kierownicą nardi - i brakowało gałki i nakładki ręcznego.
Gotowe, prawdziwe wersje nardi Torino w 75% zostałe przeznaczone jako wersja na rynek Szwajcarski. Miało to na celu wyróżnienie, które polegało na wystawieniu najbogatszej wersji samochodu na bogaty rynek. Reszta była sprzedana w pozostałych krajach, a tym, którym nie starczyło na wersję nardi mogli nacieszyć się dodosażeniem Elegance w elementy nardi Torino
W praktyce :
Wchodząc do salonu i zamawiając Galanta w wersji Nardi Torino dostawało się czarną tapicerkę i to co wymieniłem wcześniej. Można było wymienić czarną skórę na beżową i nie było z tym problemu, lecz jak wspomniałem - pierwotne Nardi miało czarną skórę.
Pozdrawiam Was i mam nadzieje, że nieco rozjaśniłem Wam ciężką w naszym kraju teorię nardi Torino. |
W praktyce to ciekaw jestem skąd kolega czerpie takie informacje? Mam Nardi kupione przez właściciela w salonie niemieckim i w dokumentacji z dnia zakupu jest zapisana beżowa tapicerka. Nie ma gałki i ręcznego, ale wydaje mi się że one były dodawane po drugim lifcie. |
Kolega pracował w Mitsubishi, głównie przy galantach w Niemczech kilka lat i się troche ich naoglądał w dniu sprzedaży, trochę "dopakietował"...
Zolar - 26-09-2012, 13:15
Czyli oszukali mnie! Banda decydentów! Wynika z tego, że mam Elegance z kierownikiem NT. Pocieszam się tym, że ta drewniana gałka i ręczny wyglądają już trochę tandetnie. Tak jak naklejki drewnopodobne
A tak a propos. Czy te elementy skórzane na kierownicy można jakoś odświeżyć? Zaczynają się powoli wycierać w paru miejscach. To samo dotyczy fotela kierowcy. Ma ktoś sprawdzony sposób na szybki i tani lifting skóry
Juiceman - 26-09-2012, 13:27
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=690
Da się zrobić tanio i dobrze;-) Kup spray vinylowy MOTIP Spray winylowy
[ Dodano: 26-09-2012, 13:32 ]
Zolar napisał/a: | Pocieszam się tym, że ta drewniana gałka i ręczny wyglądają już trochę tandetnie. Tak jak naklejki drewnopodobne
|
No czy ja wiem, chciałbym mieć taką tandetę xD Gałka ma prawdziwe drewno , nie wiem jak ręczny.
swinks_UK - 26-09-2012, 14:36
Juiceman napisał/a: |
No czy ja wiem, chciałbym mieć taką tandetę xD Gałka ma prawdziwe drewno , nie wiem jak ręczny. |
Bo to jest Nardi, panele są "miśkowe" więc z plastiku.
To co robiło Nardi, to miało prawdziwe drewno.
sw20 - 29-09-2012, 10:48
Zgadza się, kierownica jak wiemy jest z drewna, gałka w automacie rownież (widać jak jest zdemontowana nakładka drewniana, od wewnątrz ma strukturę deski). Niestety nakładka na ręczny jest dość tandetna. Ale dobre i to
s_qba - 21-11-2012, 23:59
Siema, odgrzeje trochę temat ze względu na zgrabny temat więc mam pytanie jak to wygląda z wyposażeniem Nardi Torino? sporo się naczytałem, ale nie ma tematu gdzie ta wersja byłaby opisana dokładnie. do tej pory z info które ogarnąłem, wynika że tą wersję można dostać z:
- lepszy ocynk (jak to faktycznie u Was wygląda?)
- TLC
- kiera NT
- 6 poduszki (2 przód, 2 boczne i 2 tylne kurtyny)
- fotele skóra podgrzewane
- lusterka podgrzewane
- podgrzewana przednia szyba
co jeszcze macie w swoich NT?
Z tego co doczytałem i zaobserwowałem to pakiet NT dorzucało się tylko do Elegance'a. a jak to było z kolorami kokpitu w czarnej skórze, czy była opcja czarna góra i siwy dół, czy były również ciemne góra i dół?
|
|
|