To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant NT 2.5V6, 1998r, kombi, Kluczbork

Marcino - 15-10-2012, 22:20

Jackall napisał/a:
Dodatkowo widać brak prawej zaślepki przy halogenie.

Rozbawiacie mnie.... takie komentarze soebie darujcie, jakby taka zaślepka miała zrujnowac budżet... bez tego można jezdzić,
a co do reszty,,,, to w kazdym wymieniasz co jakiś czas olej, a moze był wymieniony niedawno, tak samo jak rozrzad, a jakie płyny??? chłodniczy za 40zł?

Jackall - 15-10-2012, 22:29

Marcino napisał/a:
Rozbawiacie mnie.... takie komentarze soebie darujcie, jakby taka zaślepka miała zrujnowac budżet... bez tego można jezdzić,
a co do reszty,,,, to w kazdym wymieniasz co jakiś czas olej, a moze był wymieniony niedawno, tak samo jak rozrzad, a jakie płyny??? chłodniczy za 40zł?
Nie napisałem, że brak zaślepki dyskwalifikuje to auto. Opisywałem to co widzę na zdjęciach ale jak masz sprawniejsze oko to sam coś mądrzejszego napisz...
Falcon - 17-10-2012, 20:30

Kolego, oglądałem tego gala. Odpuść go sobie. Od spodu mnóstwo rdzy. Po za tym silnik na wykończeniu. Po odpaleniu stuka, a przy włączeniu klimatyzacji silnik się dusi i gaśnie. Właściciel mówił, że nie ma pojęcia dlaczego tak się dzieje bo on klimy nie używa tłumacząc się że przy klimie ma jakieś problemy z zatokami itd. Jak odpalisz to w okolicy rozrządu słychać dziwny świst. Może rozrząd albo alternator. Był walnięty, przednie prawe nadkole było wymieniane. Cały element odstaje od drzwi i maski i to dość sporo. Skrzynia była wymieniana bo pierwsza się rozszczelniła, więc ciekawe jak auto było jeżdżone. No i kapcie do wymiany po zimie. Pozdrawiam
Marcino - 17-10-2012, 23:17

Konkretna odpowiedz bo po ogledzinach..:) to mi sie podoba, zasłuzył Falcon na "pomógł".
Falcon - 18-10-2012, 00:19

spoko. nie ma za co. Sam też szukam gala w kombiku, 2.0 lub 2.5 od 99r w górę do ok 11000zł. Może ktoś pomoże? Pozdro
Jackall - 18-10-2012, 00:52

Falcon napisał/a:
Sam też szukam gala w kombiku, 2.0 lub 2.5
2.0 raczej sobie odpuść bo w 2.5 koszty utrzymania są niewiele większe a wygoda prowadzenia dużo lepsza.
Marcino - 18-10-2012, 09:07

Falcon napisał/a:
spoko. nie ma za co. Sam też szukam gala w kombiku, 2.0 lub 2.5 od 99r w górę do ok 11000zł. Może ktoś pomoże? Pozdro

Tego bierz...
http://otomoto.pl/mitsubi...-C25069017.html

Falcon - 18-10-2012, 10:34

A co możesz o nim powiedzieć? Bo widzę że całkiem niezły, zadbany. Ale jak z oryginalnością przebiegu, nadkolami, progami i stanem technicznym? Ktoś go oglądał? Fajnie by było jakby ktoś go mógł się wypowiedzieć bo ja do niego mam ponad 400km. Pozdrawiam
tresorex - 18-10-2012, 19:20

Chciałeś coś do 11000 a ten jest za 12400+2000=14400 to jak w końcu? ;)
Falcon - 18-10-2012, 20:17

Oj no wiem. No i cena też jest ok. Tylko żeby się nie okazało że zaraz coś wyjdzie. Nie znam się tak dobrze na autach więc liczę na czyjeś doświadczenie. Auto ma służyć jako rodzinne, a do galantów mam słabość. Po wydaniu 14tysi nie chciałbym ładować jeszcze 8 po trzeba za chwilę robić pół auta.
Jackall - 18-10-2012, 20:48

Falcon napisał/a:
Tylko żeby się nie okazało że zaraz coś wyjdzie
Ale takiej gwarancji Ci nikt nie da.
Nigdy nie kupuj samochodu za wszystkie posiadane pieniądze bo jak cokolwiek padnie to auto będzie stało. Pamiętaj jeszcze o pakiecie startowym po zakupie czyli co najmniej rozrząd, oleje może kable, świece, hamulce... Ten proponowany gotowy do jazdy wyszedłby 15500-16000 więc już o 4-5k więcej niż początkowo zakładałeś :|

robertdg - 18-10-2012, 21:58

Falcon, prawda jest następująca, za ile byś nie kupił i tak będziesz musiał inwestować, auta świeżo sprowadzone nie dają gwarancji na podzespoły i ich trwałość, auto które jest już użytkowane w kraju jakiś czas i były przy nim niektóre rzeczy wymieniane ma wiekszą przewidywalnośc, ale tu tez nie masz 100% pewności co do stanu, podczas zakupu auta najlepiej zabierz ze sobą jakiegoś faceta/facetke, co sie orientuje w brykach i pomoże ostudzić rozgrzane emocje.