Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant NT 2.5V6, 1998r, kombi, Kluczbork
Marcino - 15-10-2012, 22:20
Jackall napisał/a: | Dodatkowo widać brak prawej zaślepki przy halogenie. |
Rozbawiacie mnie.... takie komentarze soebie darujcie, jakby taka zaślepka miała zrujnowac budżet... bez tego można jezdzić,
a co do reszty,,,, to w kazdym wymieniasz co jakiś czas olej, a moze był wymieniony niedawno, tak samo jak rozrzad, a jakie płyny??? chłodniczy za 40zł?
Jackall - 15-10-2012, 22:29
Marcino napisał/a: | Rozbawiacie mnie.... takie komentarze soebie darujcie, jakby taka zaślepka miała zrujnowac budżet... bez tego można jezdzić,
a co do reszty,,,, to w kazdym wymieniasz co jakiś czas olej, a moze był wymieniony niedawno, tak samo jak rozrzad, a jakie płyny??? chłodniczy za 40zł? | Nie napisałem, że brak zaślepki dyskwalifikuje to auto. Opisywałem to co widzę na zdjęciach ale jak masz sprawniejsze oko to sam coś mądrzejszego napisz...
Falcon - 17-10-2012, 20:30
Kolego, oglądałem tego gala. Odpuść go sobie. Od spodu mnóstwo rdzy. Po za tym silnik na wykończeniu. Po odpaleniu stuka, a przy włączeniu klimatyzacji silnik się dusi i gaśnie. Właściciel mówił, że nie ma pojęcia dlaczego tak się dzieje bo on klimy nie używa tłumacząc się że przy klimie ma jakieś problemy z zatokami itd. Jak odpalisz to w okolicy rozrządu słychać dziwny świst. Może rozrząd albo alternator. Był walnięty, przednie prawe nadkole było wymieniane. Cały element odstaje od drzwi i maski i to dość sporo. Skrzynia była wymieniana bo pierwsza się rozszczelniła, więc ciekawe jak auto było jeżdżone. No i kapcie do wymiany po zimie. Pozdrawiam
Marcino - 17-10-2012, 23:17
Konkretna odpowiedz bo po ogledzinach..:) to mi sie podoba, zasłuzył Falcon na "pomógł".
Falcon - 18-10-2012, 00:19
spoko. nie ma za co. Sam też szukam gala w kombiku, 2.0 lub 2.5 od 99r w górę do ok 11000zł. Może ktoś pomoże? Pozdro
Jackall - 18-10-2012, 00:52
Falcon napisał/a: | Sam też szukam gala w kombiku, 2.0 lub 2.5 | 2.0 raczej sobie odpuść bo w 2.5 koszty utrzymania są niewiele większe a wygoda prowadzenia dużo lepsza.
Marcino - 18-10-2012, 09:07
Falcon napisał/a: | spoko. nie ma za co. Sam też szukam gala w kombiku, 2.0 lub 2.5 od 99r w górę do ok 11000zł. Może ktoś pomoże? Pozdro |
Tego bierz...
http://otomoto.pl/mitsubi...-C25069017.html
Falcon - 18-10-2012, 10:34
A co możesz o nim powiedzieć? Bo widzę że całkiem niezły, zadbany. Ale jak z oryginalnością przebiegu, nadkolami, progami i stanem technicznym? Ktoś go oglądał? Fajnie by było jakby ktoś go mógł się wypowiedzieć bo ja do niego mam ponad 400km. Pozdrawiam
tresorex - 18-10-2012, 19:20
Chciałeś coś do 11000 a ten jest za 12400+2000=14400 to jak w końcu?
Falcon - 18-10-2012, 20:17
Oj no wiem. No i cena też jest ok. Tylko żeby się nie okazało że zaraz coś wyjdzie. Nie znam się tak dobrze na autach więc liczę na czyjeś doświadczenie. Auto ma służyć jako rodzinne, a do galantów mam słabość. Po wydaniu 14tysi nie chciałbym ładować jeszcze 8 po trzeba za chwilę robić pół auta.
Jackall - 18-10-2012, 20:48
Falcon napisał/a: | Tylko żeby się nie okazało że zaraz coś wyjdzie | Ale takiej gwarancji Ci nikt nie da.
Nigdy nie kupuj samochodu za wszystkie posiadane pieniądze bo jak cokolwiek padnie to auto będzie stało. Pamiętaj jeszcze o pakiecie startowym po zakupie czyli co najmniej rozrząd, oleje może kable, świece, hamulce... Ten proponowany gotowy do jazdy wyszedłby 15500-16000 więc już o 4-5k więcej niż początkowo zakładałeś
robertdg - 18-10-2012, 21:58
Falcon, prawda jest następująca, za ile byś nie kupił i tak będziesz musiał inwestować, auta świeżo sprowadzone nie dają gwarancji na podzespoły i ich trwałość, auto które jest już użytkowane w kraju jakiś czas i były przy nim niektóre rzeczy wymieniane ma wiekszą przewidywalnośc, ale tu tez nie masz 100% pewności co do stanu, podczas zakupu auta najlepiej zabierz ze sobą jakiegoś faceta/facetke, co sie orientuje w brykach i pomoże ostudzić rozgrzane emocje.
|
|
|