To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Carisma 1.9did by Daraz2

Daraz2 - 28-07-2013, 19:54

W tym tygodniu moje auto się mocno zmieniło :) a to efekty dołożenia dokładek z wersji dynamisc :) auto wygląda wręcz bosko :) ludzie pytają się jaka to wersja ze tak ładnie to auto wygląda :D jeszcze mam pare planów które przedstawię następnym razem :) jestem ciekaw waszych opinii :)

Tanpit - 28-07-2013, 20:20

Witaj!
Cari wygląda naprawdę zacnie, od razu rzuciła mi się w oczy swoim nietuzinkowym wyglądem jak również stanem utrzymania, dlatego od razu Cię podejrzewałem o mitsumaniactwo podczas naszego spotkania :) Carisma zawsze mi się podobała, z resztą ojciec ma podobną, tyle, że złotą i GDI. Życzę bezawaryjności, a tak na marginesie jestem do środy w Środzie, więc może jakieś spotkanko? Pozdrawiam!

Daraz2 - 28-07-2013, 20:28

Dziękuje za tak miłe słowa:) dbam o auto bo mam nadzieje ze odwdzięczy mi się bezawaryjnością :) Jestem Zaaa spotkaniem :)
mateelv - 29-07-2013, 23:25

powinna pójść na glebę, wtedy dokładki dopiero zrobią robotę :-D
Daraz2 - 30-07-2013, 20:38

nie chce go obniżać bo dużo jeżdżę :) a wtedy stracę na wygodzie:)
Daraz2 - 30-07-2013, 20:41

A tutaj fotka z wczorajszego spota w Środzie z kolegą Tampit'em i jego pięknym i eleganckim Galantem :) w końcu spotkanie z MitsuManiakiem :) a tak przy okazji :) moja Cari ma wypolerowane lampy i są jak nowe:)

RoBSoN_97 - 31-07-2013, 10:36

mateelv napisał/a:
powinna pójść na glebę, wtedy dokładki dopiero zrobią robotę

Dobrze mówisz, popieram.
Inaczej nie za ładnie wygląda zwłaszcza gdy na auto patrzy się z boku, jest krater między kołem a nadkolem...
Ja mam obniżoną i jest elegancko, co do komfortu również (jeżdżę bez żadnych gum w sprężynach) i zapewniam nie jest twardo jakby mogło się wydawać, zresztą Carisma fabrycznie ma sztywne i dość twarde zawieszenie, więc po zmianie nie ma jakiejś mocnej różnicy, co innego jak się obniża i utwardza samochód, który fabrycznie ma miękkie zawieszenie...
Nie wiem czy jeżdżę dużo, myślę, że przeciętnie, klasyczna średnia 15 tys. km rocznie

Daraz2 - 31-07-2013, 19:45

Muszę to przemyśleć :) może uda mi sie na jakimś zlocie przejechać cari obniżoną:) zobaczyc jak to jest:)
Daraz2 - 22-09-2013, 18:59

no to trzeba odświeżyć :D
oto najnowsza fotka auta :) doszły naklejki klubowe:)

Troche jest brudny : ) ale cóż cały czas padało ostatnio

W tle widać Astre kolegi z klubu Astry G :) kolejna ślicznotka

Daraz2 - 06-10-2013, 20:35

Po założeniu nowego zamka klapy bagażnika :) ponieważ w starym był całkowicie spalony silniczek sprawdziliśmy razem z Carismax i zamówiliśmy nowy :)
a tutaj dwie nowe fotki :) z Astrą z Klubu Astry G

Jeszcze w ten weekend spotkałem się z Tanpit a niestety nie zrobiliśmy fotki naszych Miśków xD
a tutaj ze zlotu Coltmanii Hamownia :)

RoBSoN_97 - 07-10-2013, 13:52

Fajnie się prezentuje Cari z przodu i po skosie, z tyłu mi się nie podoba tylny zderzak w faceliftingowej Carismie, jest jakby za krótki i rura wydechowa tak ordynarnie wystaje, w przedliftowej jest fajnie wkomponowana w zderzak. No i te czarne listy po bokach mnie rażą, ja bym je zdjął, ale w faceliftingowej są te listwy dookoła samochodu ;/ nie tylko na drzwiach ale też na zderzakach więc tylko lakierowanie w kolor..., ale niektórym się podoba jak te listwy są :P Spoiler z wersji Dynamic jest jeszcze brzydki moim zdaniem, do poliftowej ładniejszy jest ten dolny z aukcji: http://allegro.pl/mitsubi...3580635047.html Z resztą liftback ma krótką klapę i spoiler jest zbędny w zasadzie w przeciwieństwie to sedana, bo sedan bez lotki okropnie wygląda :P
Fajna fela by się jeszcze przydała ( bo standardowa mitsu jest bez polotu ) i wspomniana gleba, wtedy by sie świetnie prezentowała :finga: :twisted:

Daraz2 - 07-10-2013, 20:27

Dzięki :) No mi osobiście właśnie podobają sie te czarne listwy i teraz na pewno tego nie zmienię ;) a jeśli chodzi o kolejne modyfikacje zobaczymy co pokaże czas:)
Daraz2 - 27-10-2013, 08:12

Zdjęcie Mini średzkiego spotu MitsuManiaków :) z Tanpit

Daraz2 - 04-06-2014, 19:23

dawno tutaj nic nie pisałem :p więc trzeba trochę uzupełnić :) Moja Carisma trochę się zmieniła :D Zamontowałem halogeny przednie , zostały przyciemnione lampy tylne , pare drobnych napraw m.in. zawieszenia :) i auto zostało porządnie wyczyszczone :) a zamontowany został tez zestaw audio czyli nowe głosniki przednie , skrzynia Magnat w bagażniku + wzmacniacz :)
To obecne zdjecia :)

tu jeszcze jedno http://www.fotosik.pl/pok...6c3d0305bc.html

Auto ostatnio zawiozło mnie i Moją Anie do Karpacza sprawując się bezproblemowo :D
teraz na wakacje czeka je 2500km :) w tym wyjazd na Ogólnopolski zlot MitsuManiaków więc bedzie mogli je zobaczyć na żywo :) Pozdrawiam wszystkich :) i jeśli ktoś ma jakis fajny pomysł dla mojego autka to czekam na propozycje :)

Daraz2 - 16-09-2014, 18:11

Hej , dopiero teraz znalazłem trochę czasu żeby wrzucić zdjęcia z ogólnopolskiego zlotu :)
Dziękuję za głosowanie na auto :) prace nad autem już ruszyły żeby do następnego zlotu poprawić błędy i wady :) Oto najładniejsza Carisma :
Z pucharem

Ostatnio wymieniłem już gumę przegubu :) oraz konsola środkowa została oklejona srebrnym carbonem :)

Pozdrawiam Wszystkich :)