To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Kujawsko - Pomorskie - Warsztaty w Bydgoszczy i okolicach

tomusn - 30-05-2007, 00:21

no to ja dopiszę:
Mogilno, Mikołaj Wąśniewski - kolega z forum. Wie co robi, auto zastępcze dał!!!

Po moich perypetiach z cieknącym olejem dałem auto do mechanika w Żninie (XII.2006), do wymiany: Uszczelka głowicy, rozrząd, uszczelniacze zaworów, wału i wałka, płyn chłodniczy, olej, filtry... z robocizną - prawie 700zł... a jeszcze musiałem dokupić drugą uszczelkę, bo... nieważne... po tych zabiegach silnik zaczął brać olej (3L/8000)- co wszyscy mówią że to źle - więc postanowiłem jeszcze raz zrobić uszczelniacze trzonków.

Udałem się więc do Mogilna i jestem zadowolony!!!
Była - wymiana uszczelki (niestety) i uszczelniaczy, przy okazji wymiana oleju i filtra.
Autko dużo lepiej się zwija, nie puszcza smrodliwego dymka z rana, ciszej pracuje. Myślę że wszystko ok.

Miko - dzięki!!

Anonymous - 30-05-2007, 09:11
Temat postu: pomagajmy sobie sami a mechaniorów olejmy
Mam propozycję w miarę mozliwości sprzętowych i czasowych róbmy sami ja tak zrobiłem
1.gumu półosi prawa lewa kąplet
2.drążek stabilizatora 2 szt
3.szczeki tył całośc
w colt 1.3 jak jezdziłem po mechaniorach to historie drzewa sandałowego opowiadali a kasy to tylko z napadu na bank by starczyło.Więc dogadałem się z kumplem udostępnił warsztat i powiedział radz sobie i co 5 godzin i wszystko opanowałem kasa zaoszczędzona i satysfakcja ogromna.Polecam zmontować ekipę samonaprawiaczy i w ramach nauki grzebać przy brykach.
Jest paru normalnych w Bydzi co dadzą pomajstrowac i na kasę nie czekają np.Robert bagazniki samochodowe ul Rozłogi lub kolesie na ul Cichej to ci od tłumików albo Marek z ul.Gajowej co olejami handluje o Bartku mitsumaniaku nie wspomne elektrykę ma w małym paluszku i gość z jajami.

PZDR
slavwek

tomusn - 30-05-2007, 10:48

slavwek napisał/a:
Robert bagazniki samochodowe ul Rozłogi
slavwek napisał/a:
kolesie na ul Cichej to ci od tłumików
slavwek napisał/a:
Marek z ul.Gajowej co olejami handluje
slavwek napisał/a:
o Bartku mitsumaniaku nie wspomne

no i to to chodzi w tym temacie, podawać fachowców, przyjaznych, co za normalne pieniądze potrafią coś naprawić w Mitsubishi

Anonymous - 30-05-2007, 12:24
Temat postu: uwaga radzę onijać
Szanowni koledzy i koleżanki radzę omijać elektryków samochodowych na ulicy Glinki na końcu i naprzeciwko Magnuszewskiej cenowi wariaci za pociagnięcie jednego kabelka 1 szt.kasuje 200zł

[ Dodano: 30-05-2007, 12:49 ]
Części najlepiej kupować przez zaprzyjaznionego mechanika który dużo kupuje w danej hurtowni wtedy mamy pewność że dobry detal i upust 30% od ceny oficjalme Jak kupujemy pierdołek za 15 zyla to nic ale jak klamotów zbieże się za 500 zł to warto uruchomić znajomości

ciężkie czasy dla hobbystów trzeba sobie radzić

PZDR
slavwek

wazu - 24-07-2007, 00:55

Witam, poradźcie gdzie w kuj.-pom. najlepiej (i najtaniej) sprawdzić stan klimy (uzupełnienie czynnika i oleju). Filtry wyczyściłem sam, ale nie wiem jak wygląda poziom chłodziwa.
Anonymous - 24-07-2007, 07:18

Od niedawna JC EURO-TIM na Inowrocławskiej 35. Cała operacja czyszczenia i napełnienia klimy to max 120zł.
wazu - 24-07-2007, 09:20

bartek_nkm napisał/a:
Od niedawna JC EURO-TIM na Inowrocławskiej 35. Cała operacja czyszczenia i napełnienia klimy to max 120zł.

Dzięki Bartek, na pewno zajrzę tam przy najbliższej wizycie w Bydzi. :)

Anonymous - 22-12-2007, 14:39

JC EURO-TIM na Inowrocławskiej 35 jest polecany również na forum Mazdy - więc coś w tym jest ;) Jak na razie kupiłem tam tylko filtr powietrza do mojej Madzi - na zamówienie i bez przedpłaty, szybko i kulturalnie. Przejadę się tam po świętach klimę wyczyścić i napełnić jak będzie trzeba - dam znać jak i za ile ;)
Anonymous - 26-12-2007, 16:03

Hejka
Mam pytanko o jakiegos mechanika ktory podjalby sie wymiany rozrzadu w cari 1,6 w bydzi,
No chyba ze ktos sam wymienial i moglby podpowiedziec czy jest to jakas nadzwyczajna filozofia niz w innych autach? (chodzi mi o jakies specjalne klucze itp.)

Dzieki panowie i pozdr.
Jacek

Anonymous - 26-12-2007, 16:56

W Carisnie zastosowano jakieś nietypowe "niejapońskie" wymiary kluczy typu chyba 15 czy 16mm. Poza tym jest trochę dłubania (miałem 4G92 w Lancerze i w Carisnie, ale w Lancerze to był moment). Wiesz kogo ja mogę polecieć - JC ;) Możesz powołać się na Mitsumaniaków ;)
Anonymous - 01-01-2008, 16:27

Hejka :)
No i po krzyku. Mialem troche czasu wiec sam wzielem sie za wymiane paska rozrzadu. Coz dlubaniny jest naprawde sporo, i kilka problemow, ale dla zainteresowanych chcialem napisac jakie klucze sa niezbedne, bo sam jechalem na szybko do sklepu kupic :wink:
wiec nie obedzie sie bez plaskich 12,14,15,16,18 no i konieczna byla nasadka krotka 16
no coz Cari chodzi jak trza :wink: jak narazie :P
Nie wymienilem co prawda rolki ani napinacza bo byly w idealnym stanie.
I tym sposobem kilka setek w kieszeni :biggrin:
Pozdr. i wszystkiego dobrego w nowym roku :)

Anonymous - 24-01-2008, 19:46

Witam serdecznie!!!
Koledzy może ktoś zna taniego i dobrego elektronika w Bydgoszczy co by podłączył mojego Miśka do kompa, zdiagnozowal problemy i ustawił go jak trzeba. Juz nie daje rady tyle co mechanikow odwiedzilem to szkoda gadac. :( Mam problem z wolnymi obrotami nie wiem czy to przepustnica czy krokowy. Odpalam autko i trzyma na 400obr/min zeby zaraz wystrzelic na 1300obr/min a pozniej juz falowanko. Dziekuje wszystkim życzliwym :lol:

tomusn - 24-01-2008, 20:26

dNa napisał/a:
Witam serdecznie!!!
Koledzy może ktoś zna taniego i dobrego elektronika w Bydgoszczy co by podłączył mojego Miśka do kompa, zdiagnozowal problemy i ustawił go jak trzeba. Juz nie daje rady tyle co mechanikow odwiedzilem to szkoda gadac. :( Mam problem z wolnymi obrotami nie wiem czy to przepustnica czy krokowy. Odpalam autko i trzyma na 400obr/min zeby zaraz wystrzelic na 1300obr/min a pozniej juz falowanko. Dziekuje wszystkim życzliwym :lol:
a do Zamościa masz daleko? bo ja tam pracuję i można by do palma podłączyć, bo palma mam , a warsztatu nie znam. Chyba że na jakimś spotkaniu
Anonymous - 24-01-2008, 20:55

Cytat:
a do Zamościa masz daleko? bo ja tam pracuję i można by do palma podłączyć, bo palma mam , a warsztatu nie znam. Chyba że na jakimś spotkaniu

Jeżeli chodzi o ten zamosc kolo Rynarzewa to nie daleko. Trzeba tylko by sie wstrzelic w wolny twoj i moj czas.
Pozdro

tomusn - 24-01-2008, 21:47

jestem w pracy od 8-18, znajdę chwilkę, najlepiej między 13-16
albo w sobotę 9-15, a ta chwilka najlepiej rano do 10 lub później po 14