To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czarny _ drexvs

Hugo - 11-12-2012, 08:20

To spróbuj je odkręcić po pewnym czasie :mrgreen: Zapiekają się na amen. Wkręć na jakąś pastę.
drexvs - 11-12-2012, 10:38

A z tym sie zgodzę ze odkręcić ja potem jest sztuka ;/ ale zawsze troszeczkę smaru daje na gwint i przykrecam i jest dobrze :-)
Hugo - 11-12-2012, 15:15

drexvs napisał/a:
A z tym sie zgodzę ze odkręcić ja potem jest sztuka ;/
Wrzuć ich fotki jak mozesz. Miałem kiedyś takie w Colcie, po kilku tygodniach nie odkręcania ciąłem je ręcznie brzeszczotem. Horror.
drexvs - 11-12-2012, 20:42

Postaram się na dniach zrobić jakieś fajniejsze fotki : )
drexvs - 27-12-2012, 16:41

Witam. Problem płynu się rozwiązał, pękła chłodnica. Sprawdziłem przed chwilą na gorącym silniku. Pęknięta jest u góry.

Teraz trzeba szukać i podpowiedzcie mi jak ? Czym się te chłodnice różnią czy jest coś pomieszane jeśli chodzi o wersie z klimatyzacją czy coś ? Czy wszystkie te chłodnice przystosowane są pod wentylator od klimatyzacji ?
Po prostu czym się kierować w szukaniu takiej chłodnicy do Galanta EA2A 2.0 16V rok 98.
Jest jakaś różnica w poliftowch a przed liftowych ?
Oczywiście szukać nowej ? Bo w używane to chyba nie ma co się pchać ?
I jeszcze najważniejsza w jakiej cenie są takie chłodnice ? Aby nie wyjść jak na mydle.
Jeszcze ile płyny odrazu trzeba kupić ?
Problem trzeba eliminować jak najszybciej zeby nie narobić.

robertdg - 27-12-2012, 17:05

Powinna pasić wedle opisu, zadzwoń i upewnij się http://moto.allegro.pl/ch...2893483765.html
drexvs - 27-12-2012, 17:13

Właśnie do gościa dzwoniłem :D Jutro u niego zamówię i przyjdzie dopiero w nowym roku bo nie wiadomo czy w sylwestra jeżdżą kurierzy :) Czyli powinno być wszystko dobrze ?
sveno - 28-12-2012, 15:40

drexvs napisał/a:
nie wiadomo czy w sylwestra jeżdżą kurierzy
DHL jeździ na bank :)
drexvs - 05-01-2013, 02:10

Przyszło dopiero dzisiaj ! :C Założyłem i wszystko gra ! Ale okaże się jeszcze wszystko na dniach. Na razie jestem zadowolony za cenę którą udało się wynegocjować za chłodnice z korkiem i z tego ze instalacja poszła bez problemu : ) Lecz mam zapytanie jak zwykle :twisted: W nowej chłodnicy pojawiły się otwory których nie było w starej chłodnicy.. Są to dwa otwory na dolę chłodnicy, są to otwory które są na gwincie. Zastanawiam sie co to może być ale wydaje mi się ze to jest osobny układ do chłodzenia czegoś ? Oleju ? Nie wiem pierwszy raz sie z takim czymś spotykam : )

http://zapodaj.net/802b13f9a820c.jpg.html

Są to te dwa dolne otwory w kolorze złotym. Co to jest ? :lol:
Tylko oby dwa te otwory mam na gwincie a nie z takim ''cyckiem'' jak na zdjęciu po stronie prawej : )
Przepraszam za zdjęcie skopiowane i reklamę ale nie miałem czym się posłużyć :/

robertdg - 05-01-2013, 09:14

Kanały chłodzące olej do automatycznej skrzyni
drexvs - 05-01-2013, 09:47

I już wszystko mi się wyjaśniło. Myślę ze teraz będę tylko tankował drogie nasze kochane paliwo i śmigał bez awarii :) Lecz z samochodem jak z kobietą.. nie wiadomo kiedy co strzeli :P
drexvs - 18-01-2013, 15:31

Przyszedł mi właśnie korek który był zamówiony razem z chłodnicą ale dziwnym trafem nie spakowali go razem w paczce.. Na szczęście stary korek pasował. Teraz właśnie dosłali mi korek lecz nie mogę go rozszyfrować :evil: Napis na naklejce jest taki. HKT RADIATOR CAP C-12D 0,9kgf/cm2 (88kPa)
Moja ciekawość granic nie zna :twisted: i chce wiedzieć czy to jest coś lepszego jeśli chodzi o korki chłodnicze i co znaczą te oznaczenia 0,9kgf/cm2 (88kPa) ? :twisted:

drexvs - 18-03-2013, 13:52

Witam. Chciałbym się zapytać czy do Sporta podejdą mi takie ramki ? Bo szukam tych ramek ale tak to ciężko idzie ;/ Albo może ma ktoś do sprzedania takie ramki ? Bo halogeny mi nie są potrzebne. Ramka
Zielu - 18-03-2013, 14:35

drexvs napisał/a:
co znaczą te oznaczenia 0,9kgf/cm2 (88kPa) ? :twisted:

To jest oznaczenie maksymalnego ciśnienia w układzie chłodniczym, jakie jest w stanie wytrzymać korek np. podczas przegrzania silnika. Przy większym może szczelić. Wynosi 88KPa czyli ok 0,8 bara.
To jest standardowa wartość, HKT to dobra japońska firma.

sveno - 18-03-2013, 15:14

drexvs napisał/a:
Chciałbym się zapytać czy do Sporta podejdą mi takie ramki ?
nie podejdą. To są halogeny z przedliftowego EA6x czyli 2.0td