To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Cena

13zbyszek13 - 19-10-2012, 13:07

Jak widziałem w reklamach nowego misia, sprzęgło podlega gwarancji. A przynajmniej w przedłużonej diamentowej / 5 lat, 300 000 / za dodatkowa opłat±.
krzychu - 19-10-2012, 13:19

13zbyszek13 - jego uszkodzenie czy zużycie? :shock: :shock: :shock:
JCH - 19-10-2012, 13:32

13zbyszek13 napisał/a:
sprzęgło podlega gwarancji. A przynajmniej w przedłużonej diamentowej
Diamentowe sprzęgło (za 20 tys.) to i gwarancja diamentowa ;)
13zbyszek13 - 19-10-2012, 13:39

https://www.mitsubishi.pl...lander_MY13.pdf

27/28 strona tego katalogu, tyle widziałem.

[ Dodano: 19-10-2012, 13:40 ]
Ciekawe ile taka diamentowa gwarancja kosztuje w momencie zakupu auta.

rezon - 19-10-2012, 14:06

Obiecać można wszystko, a weĽ to wyegzekwuj i udowodnij, że to nie: naturalne zużycie, nieumiejętne korzystanie, zła konserwacja, itd.....
13zbyszek13 - 19-10-2012, 16:15

rezon napisał/a:
Obiecać można wszystko, a weĽ to wyegzekwuj i udowodnij, że to nie: naturalne zużycie, nieumiejętne korzystanie, zła konserwacja, itd.....

A Ty znów z góry jeste¶ pesymist± i dopatrujesz się czarnych plam na białym tle.
Z góry uprzedzam że nie jest to r e a l i z m. :lol: :lol: :lol:

mitsu00 - 19-10-2012, 16:26

13zbyszek13 napisał/a:
Jak widziałem w reklamach nowego misia, sprzęgło podlega gwarancji. A przynajmniej w przedłużonej diamentowej / 5 lat, 300 000 / za dodatkowa opłat±.
Sprzeglo jak wszyscy wiemy sklada sie z wielu elementow, nie tylko ciernych. Tylko i wylacznie te ostatnie nie podlegaja gwaracji w razie usterki (np tarcza), jesli serwis udowodni slady przypalenia. W kazdym innym przypadku, jak rowniez jesli chodzi o pozostale elementy sprzegla, gwarancja jak najbardziej obowiazuje. I nijak ma sie do tego diamentowa czy koronkowa gwarancja :mrgreen:
Powyzsze mialo i ma oczywiscie takie samo zastosowanie do poprzednich wersji OII. W przypadku 2.2 HDi miala miejsca wada konstrukcyjna docisku albo wysprzeglika (nie pamietam juz dokladnie co tam bylo) i wszystko wymieniano w ramach gwarancji.

Trik - 19-10-2012, 20:38

13zbyszek13 napisał/a:
Ciekawe ile taka diamentowa gwarancja kosztuje w momencie zakupu auta

Na razie, na folderze reklamowym (posiadam) "przedłużenie diamentem" gwarancji dla Outlandera (nie podano wersji, zatem można przyj±ć że dotyczy to również OIII) wynosi:
w momencie zakupu 2790
w pierwszym roku użytkowania 3390
w drugim i trzecim roku użytkowania 4390

13zbyszek13 - 20-10-2012, 08:29

Trik napisał/a:
w momencie zakupu 2790

2 lata dodatkowe za tyle wydaje się nie dużo.

rezon - 20-10-2012, 09:35

13zbyszek13 napisał/a:
A Ty znów z góry jeste¶ pesymist± i dopatrujesz się czarnych plam na białym tle.
Nie jestem pesymist±, tylko w przeciwieństwie do Ciebie uważnie czytam wypowiedzi innych na forum o przebojach gwarancyjnych ;)
13zbyszek13 - 20-10-2012, 12:55

rezon napisał/a:
Nie jestem pesymist±, tylko w przeciwieństwie do Ciebie uważnie czytam wypowiedzi innych na forum o przebojach gwarancyjnych ;)

Jestem w dalszym ci±gu szczę¶liwym posiadaczem misiaczka i żadnych problemów gwarancyjnych nie miałem / 97 000 - 04.11 będzie miał 3 latka /. Więc nie sumuj wszystkich pod jedn± kreskę, to ze Ty osobi¶cie miałe¶ jakie¶ przykre do¶wiadczenie nie ¶wiadczy jeszcze o niczym. A czytać potrafię bo gro osób na tym forum mimo wszystko jest zadowolonych ze swojego misia.
MIŁEGO DNIA.

androzek - 20-10-2012, 13:37

Wracam do tematu.Wła¶nie wróciłem z salonu.Dwa Mi¶ki III - czarny Invite i srebrny Intense. Nie wiem czy nie lepiej wygl±da srebrny z felgami 18".W ¶rodku "w temacie" plastików lepiej ,może nawet lepiej ( zwłaszcza dół ) niż w BMW X3 ( przereklamowany ).Co do wzornictwa - nudne,poprawnie nudne.Mniej schowków dla kierowcy.Jednym słowem poprawna prostota ale wolę mojego Mi¶ka z 2009 r.Dla samej jako¶ci plastików nie warto zmieniać samochodu.Oba mi¶ki z 2.0 l benzyn± - diler z pewno¶ci± wie ,że tylko takie mog± się sprzedać.Po otwarciu maski wielka pustka i mały silnik od kosiarki w ¶rodku.Bagażnik z wysok± podłog± ( niżej pojemnik z przegródkami ).Tylna kanapa o większym k±cie pochylenia - jest wygodniej.Z ciekawostek złapcie za blachę w okolicy nadkola - całe się rusza z obydwu stron,chyba przylepione na gumę,również łatwo odkształca się w okolicy narożnika ( obok lampy i w s±siedztwie reflektora ).Jednym słowem nie ma przesłanek do zamiany Mi¶ka II na III.Co prawda sprzedawca przeb±kiwał o rabatach ok.6000 zł ale i to chyba nie pomoże.Ja mam jeszcze trochę czasu do zmiany samochodu ale raczej n ie będzie to Misiek III.By¶ może będzie to nowy Ford Mondeo z napędem 4x4 lub mniejszy SUV ( np.Subaru VX.)
krzychu - 20-10-2012, 14:38

androzek - może te nadkola przednie były z plastiku tak jak w ASX-ie? W przypadku np. uderzenia wózka pod supermarketem to lepsze rozwi±zanie...
androzek - 20-10-2012, 18:01

Prędzej jak z dykty.
13zbyszek13 - 23-10-2012, 12:35

androzek napisał/a:
Prędzej jak z dykty.

Dykty to się kolego opiłe¶, chyba. :lol: