Pajero II - Witam nowa ma pytanie???
Eskapada - 18-10-2012, 12:28
żadne tam łożyska nie kładą koła, jak dwa łożyska na piaście miałby położyć koło to wszystko tak napier.... i wyło, że było to do zdiagnozowania w 3 sekundy.
Dziewczyna ma do dooopy ustawioną zbieżność lub kont pochylenia koła. A ów kont może być również spowodowany bezmyślną regulacją drązków skrętnych. Należy wyregulować drążki skrętne, podnieść auto na żądną wysokość i kont wyregulować podkładkami montowanymi między wahacz a ramę.
Koniec kropka.
:mrgreen
lukas 78 - 18-10-2012, 17:06
Eskapada napisał/a: | żadne tam łożyska nie kładą koła, jak dwa łożyska na piaście miałby położyć koło to wszystko tak napier.... i wyło, że było to do zdiagnozowania w 3 sekundy.
Dziewczyna ma do dooopy ustawioną zbieżność lub kont pochylenia koła. A ów kont może być również spowodowany bezmyślną regulacją drązków skrętnych. Należy wyregulować drążki skrętne, podnieść auto na żądną wysokość i kont wyregulować podkładkami montowanymi między wahacz a ramę.
Koniec kropka.
:mrgreen |
może inaczej niech jedzie sprawdzić kąty na geometrię
a w międzyczasie przygotuje swoje konto na wydatki
niedokęcone łożysko położy koło na tyle ,że na geometri nie zmiesci się w normie
sprawdzone przed i po dokręceniu
banderas40 - 19-10-2012, 09:33
Ale łożyska to nie jest taki straszny wydatek chyba.
Jeśli są luzy to albo dokręcić albo wymiana i po problemie ja też mam luzy i dałem na razie do dokręcenia zobaczę czy nie bedą wyły jak będą to wymiana jak nie to mam spokój .
elwirkak1 - 22-10-2012, 08:09
A więc dzięki aktywności miłych kolegów najpierw potrzebny jest w tym temacie dobry diagnosta?
jawaldek - 22-10-2012, 14:25
Cytat: | A więc dzięki aktywności miłych kolegów najpierw potrzebny jest w tym temacie dobry diagnosta? | przez internet to wzmożona aktywność, na odległość jest ciężko ale i też nie niemożliwe Dobry diagnosta i dobry mechanik to ze świecą szukać a potem tylko chuchać i dbać o Niego
Nie obędzie się bez podniesienia przodu do góry i "ruszaniem" wszystkim co jest związane z zawieszeniem-->>> jeśli nie pokażą się żadne luzy ???? to zbieżność się kłania --->>> ot i cały przepis. Czy po zmianie łożysk byłaś, po +/- dwóch tygodniach (to zależy od ilości przejechanych kilometrów) na sprawdzeniu ich ?? czy były dociągane ?? A może masz krzywą felgę na tym dartej oponie --->>> warsztat wulkanizacyjny. No ciekawe komu z "aktywnych" wystawisz najwyższą ocenę
[ Dodano: 22-10-2012, 14:27 ]
banderas40 napisał/a: | Ale łożyska to nie jest taki straszny wydatek chyba. | niby nie duży ale jak jedne są "usztywnione" to zaraz lecą następne.
U-96 - 02-11-2012, 09:45
lukas 78 napisał/a: | wahacz górny mocowany jest na przestrzał dwoma śrubami
a odpowiedni kąt ustalasz podkładkami oznaczonymi na schemacia nr 40812
które są dostępne w różnej grubości
tu powinno być widać o co chodzi :
http://mitsubishi-motors....sub_group%3D050 |
Koledzy
Kto wie jaki powinien być prawidłowy kąt pochylenia zwrotnicy ?
Pozdr.
lukas 78 - 02-11-2012, 11:39
0st40´±30´
U-96 - 03-11-2012, 13:07
lukas 78 napisał/a: | 0st40´±30´ |
Lukas
z całym szacunkiem napisz po ludzku ..........
Bo nie mogę rozszyfrować co napisałeś
pozdr.
Heilsberg - 03-11-2012, 19:41
Przecież napisał po ludzku - zero stopni czterdzieści minut plus minus trzydzieści minut.
U-96 - 06-11-2012, 06:49
Tak Masz rację
Zerknąłem na szybko i zasugerowałem się moim wydrukiem ze stacji jedno koło 15 stopni na plusie 2 koło 30 na minusie
Koledzy podpowiedzcie zatem jeszcze czy jesli ktoś kręcił drążkami i nie zrobił tego poprawnie mogł się zmienić kont pochylenia zwrotnicy ?
I jak prawidłowo ustawić przód na drążkach jeśli tak ?
Pozdr.
lukas 78 - 06-11-2012, 09:32
tak kąt się zmieni nie wiem czy kont też
http://www.fotosik.pl/pok...876d73debe.html
U-96 - 07-11-2012, 07:09
Lukas
Dzięki za podpowiedź
W sprawie literówki również
Skąd masz takie materiały ? To jakiś manual ?
Gdzie można ewentualnie znaleźć takie materiały?
Chętnie bym sobie poczytał więcej
Pozdr.
Heilsberg - 07-11-2012, 10:39
Ściągnij sobie serwisówkę. Jest na forum w dziale Download. Tam jest wszystko i jeszcze więcej.
U-96 - 12-11-2012, 08:22
Panowie
chciałbym jeszcze potwierdzić swój tok rozumowania japońskich inżynierów
zanim się za to zabiorę.....
Opis jest zrozumiały i prosty - ustawiamy w zależności od wagi Miśka.
Ale wygląda na to że mają odwrotnie niż Europa, czyli ich lewa strona to nasza prawa
Patrzą z przodu na auto i tak określają strony
Pozdr.
rico.1 - 12-11-2012, 22:21
U-96 napisał/a: | Patrzą z przodu na auto i tak określają strony | wierz mi, jeśli w ten sposób określaliby strony prawa/lewa to raczej nie byliby inżynierami...
|
|
|