Pajero II - [2.5] odpuścił sobie współpracę - nie pali
lukas 78 - 26-10-2012, 00:30
rico to nie moje zdjęcie
mój ma zawsze dobry olej z pierwszego tłoczenia
Mighn - 26-10-2012, 10:23
tak, jedną z rzeczy które zrobiłem, to poluzowanie przewodów przy wtryskach i zakręcenie silnikiem (stary i dobry sposób na odpowietrzenie przewodów za pompą choć troszkę) - i paliwo jest tłoczone do wtrysków - skąd wniosek że albo za małe ciśnienie, albo za mało albo... albo już nie wiem co - w końcu w tym silniku za bardzo nie ma się co zepsuć :/
Aha - zrzuciłem całe paliwo z baku, troszkę szlamu było, ale nic co by było dziwne w naszym kraju... odstałem, zalałem jeszcze raz i spuściłem z resztą szlamu (po 3-cim zalaniu już szlam nie leciał) a potem zalałem świeżym dieselkiem - nadal brak poprawy
lukas 78 - 26-10-2012, 11:37
wyjmij pompę i daj na stół do sprawdzenia
przed tym sprawdź ciśnienie sprężania na bloku ale to chyba malo możliwe zeby na wszystkich garnkach ubyło
Mighn - 26-10-2012, 14:12
coś właśnie czuje, że bez wyjęcia pompy z autka się nie obejdzie... czyli piękny nowy rozrząd mający z 2-3 tyś km ledwo znowu do wymiany - co za psi świat
lukas 78 - 26-10-2012, 16:01
a po co zmieniać rozrząd zostawisz jak jest
rico.1 - 27-10-2012, 23:52
lukas 78 napisał/a: | rico to nie moje zdjęcie
mój ma zawsze dobry olej z pierwszego tłoczenia | zauważyłem
... a nie wiesz przypadkiem czy ten 1.9TDI już bangla w tej ramie?
Mighn napisał/a: | coś właśnie czuje, że bez wyjęcia pompy z autka się nie obejdzie... | jak masz chęci to możesz przyspieszyć zapłon, aby sprawdzić czy z tej pompy jeszcze coś będzie, ale obawiam się że nie obędzie się bez wyciągania,
nieźle bym się uśmiał jak się okaże, że któraś sprężynka na dźwigniach regulacji po prostu strzeliła
drwal - 17-02-2014, 22:53
Koledzy odgrzebuję stary temat bo mam podobny problem
Pajero 1998 r 2.5 TD
Przed wczoraj podjechałem pod sklep wszystko było w porządku, żadnych złych objawów, wracam do samochodu próbuję odpalić nic, jakby lekko zaskoczył i dalej nic pokręciłem pare razy i odpuściełem
Silnik kręci nie odpala
Przy kręceniu nie pojawia są paliwo na przewodach przed wtryskami
Zrobiłem zdjęcia pompy
http://www.fotosik.pl/pok...15285b122d.html
Zaworek okrągły podchodzi do niego 1 przewód z zielonym kapturkiem , jest napięcie zaworek "tyka" więc chyba działa wykręciłem nie ma syfu
Druga kostka
http://www.fotosik.pl/pok...0a91545a19.html
Poniżej zaworka nie wiem co to jest mam numer Bosch 281 005 019 dochodzą 3 kable. 1 masa, 2 12V ,3 9-10 V. Po podłączeniu wtyczki nic się nie dzieje, nawet gdy daję na 3 przewód 12 V (tam gdzie w kostce było 9-10) i tak się nic nie dzieje.
Proszę o podpowiedź co mogę jeszcze sprawdzić.
|
|
|